Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Πολιτικές ειδήσεις με φόντο την Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο.


- Πάντοτε τέτοια εποχή η πολιτική ζωή του τόπου μας εισέρχεται σε περίοδο ηρεμίας αφού το ενδιαφέρον των πολιτών μετατοπίζεται –δικαιολογημένα- στις καλοκαιρινές διακοπές. Βέβαια οι πολιτικοί μας ταγοί έχουν κατεβάσει τα ρολά προ πολλού με το κλείσιμο της Βουλής φροντίζοντας για τις δικές τους παρατεταμένες διακοπές! Όμως, σε κάθε περίπτωση φροντίζουν ακόμη και μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Η λέξη ανασχηματισμός έκανε ξανά την εμφάνισή της και οι ''τηλεπαραθυροαστέρες'' μας, μας κρατούν σε αγωνία για το ποιος μένει ή φεύγει. Όσο για το σκάνδαλο της SIEMENS... κάνουν όλοι την ''πάπια'', αφού οι ευθύνες φέρεται ότι βαρύνουν εξίσου τα κόμματα εξουσίας. Αυτό όμως για το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν είναι για το ποιος έφαγε τα λιγότερα.... και φυσικά περιμένουν το επόμενο σκάνδαλο γιατί όπως είχε πει κάποτε και ο Ανδρέας Παπανδρέου ''ένα σκάνδαλο ξεχνιέται πάντα με ένα μεγαλύτερο''.

- Όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία και εδώ κάποιοι φροντίζουν να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Πλέον άπαντες περιμένουμε κάθε φορά τη βαρύγδουπη δήλωση είτε του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη είτε του πολιτευτή Χρήστου Μοσχανδρέου με την οποία θα πλέκουν το ''εγκώμιο'' των τριών άλλων βουλευτών του κόμματός τους. Βέβαια, οι τελευταίοι επιλέγουν να μην μπουν στη διαδικασία της αντιπαράθεσης γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο μόνο επιζήμιο θα είναι τόσο για τους ίδιους όσο και για την παράταξή τους. Αντιθέτως η τακτική τους κινείται σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Έτσι, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς απαντά δια του κυβερνητικού του έργου στο νομό. Μάλιστα χθες θεμελίωσε τη νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ το απόγευμα μετέβη στη Βόνιτσα όπου και παρέστη στην παράδοση ενός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας. Απ την άλλη ο Σπήλιος Λιβανός επιλέγει την οδό της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας μέσω ερωτήσεων που αφορούν το νομό, ενώ ο Βασίλης Μαγγίνας τις τηλεοπτικές εμφανίσεις μέσα από τις οποίες υπερασπίζεται τις θέσεις και τα πεπραγμένα του κόμματός του. Τώρα ποια από τις προαναφερθείσες τακτικές θα αποδειχθεί αποτελεσματικότερη, ο χρόνος θα δείξει…ή καλύτερα ο λαός θα αποφανθεί! Υπομονή καθώς ''o καιρός γαρ εγγύς''.

- Όπως γίνεται αντιληπτό σε σαφώς πιο πλεονεκτική θέση βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Απαλλαγμένοι από την εσωστρέφεια έχουν σαφείς εντολές από την Ιπποκράτους να αλωνίζουν καθημερινά το νομό. Μπροστάρηδες σε αυτό το ρόλο οι Θάνος Μωραΐτης και Ανδρέας Μακρυπίδης, καθώς και οι δυο τους ανήκουν στο Παπανδρεϊκό περιβάλλον, ενώ γνωρίζουν αρκετά καλά την πολιτική μορφολογία της Αιτωλοακαρνανίας. Η Σοφία Γιαννακά απ την πλευρά της εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της ως δημοσιογράφου και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ των Αθηνών, εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, αν και τώρα θα πυκνώσει και αυτή τις επισκέψεις της στο νομό. Σε κάθε περίπτωση άπαντες βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Έντονες είναι όμως το τελευταίο διάστημα οι παρεμβάσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραϊτη. Απ ότι φαίνεται το θετικό απότελεσμα των ευρωεκλογών αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον.

- Τελευταία άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Εδώ που τα λέμε δεν απέχουμε και πολύ από τον Οκτώβρη του 2010. Αναφορικά με το δήμο Αγρινίου είναι σαφές ότι ο νυν δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός θα είναι ξανά υποψήφιος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες που βολιδοσκοπούν, γνωρίζοντας όμως καλά ότι πρέπει να περιμένουν για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμη. Απ την άλλη στη ΝΔ τα πράγματα είναι σαφώς πιο συγκεχυμένα. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Παπαναστασίου που ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, φέρεται ότι επιθυμεί το χρίσμα για το Αγρίνιο, με την προϋπόθεση ότι αυτό πρέπει να δοθεί πιο νωρίς συγκριτικά με την προηγούμενη τετραετία. Μάλλον δεν έχει και άδικο. Βέβαια και για τον κ. Σταμάτη έχει ακουστεί ότι εάν και εφόσον δει ότι τα πράγματα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν κινούνται ευνοϊκά γι αυτόν, ενδεχομένως να αναζητήσει τη τύχη του στο Αγρίνιο. Τέλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι ο υποψήφιος της ΝΔ στο συγκεκριμένο δήμο πρέπει να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά και να είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, αφού παραδοσιακά ανήκει στα λεγόμενα πράσινα κάστρα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΝΔΟΥΡΑΣ!!!
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με αυτό που λέτε για το Αγρίνιο ότι η ΝΔ πρέπει να βρει υποψήφιο ευρύτερης αποδοχής.Πιστεύω ότι το καταλληλότερο πρόσωπο είναι ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριντζής.

Ανώνυμος είπε...

Αν κανει το λαθος και βαλει το Σταματη υποψηφιο..θα κλαψουνε μανουλεςς....θα γελασουμε πολυ....

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Z A Ρ Α Β Ι Ν Α Σ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΩΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΣΟΥΚΑΛΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ,ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΟΥΠ ΓΛΟΥΠ....
ΟΛΑ ΜΕΣΑ.......

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΟΛΙΟ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ. ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ...ΟΙΚΟΠΕΔΟ.

Ανώνυμος είπε...

ο παπαναστασιου θα ειναι ο επομενος δημαρχος να δουμε και κανενα νεο ανθρωπο να κυβερναει μορφωμενος, οικογενειαρχης, και με αρχες.

Ανώνυμος είπε...

τι δημαρχος ρε παιδια? βομβα θελει το αγρινιο και χτισιμο απο την αρχη ξανα!