Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ποια έργα προωθούνται από Περιφέρεια και Νομαρχία


Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι (Τετάρτη 03-03-2010), σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, με θέμα τον ανασχεδιασμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι τρεις Νομάρχες των νομών της Περιφέρειας και αρμόδιοι παράγοντες από τους τρεις νομούς.
Από όλους διαπιστώθηκε η έλλειψη πόρων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος, επανέφερε παλαιότερη πρόταση του να διατεθεί επιπλέον ποσό ίσο με 128.000.000€ για έργα οδοποιίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ποσό το οποίο προήλθε μετά την εφαρμογή της έκπτωσης στο διαγωνισμό του έργου «Κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμβρακία-Άκτιο».(Η πρόταση αυτή αποτελεί και απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτ/νίας)
Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε από τον Νομάρχη κ. Θύμιο Σώκο η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης και προώθησης από το ΕΣΠΑ, έργων που αφορούν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, πέραν των δύο έργων τα οποία ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε ανακοινώσει στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ήτοι την κατασκευή της εισόδου της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου και του Οδικού Άξονα από κόμβο Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός, έθεσε για προώθηση τα εξής έργα:
Κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμβρακία-Άκτιο.
Κατασκευή του Οδικού Άξονα Πλατυγιάλι – κόμβος Κεφαλόβρυσου Ιόνια Οδός.
Κατασκευή Οδικού Άξονα Λευκάδα-Άκτιο. Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας και αξιοποίησης αστικών στερεών απορριμμάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Κατασκευή Οδικών Έργων των προσβάσεων στους ΧΥΤΑ Στράτου και Παλαίρου.
Το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ τρίτης γεωγραφικής ενότητας (Παλαίρου).
Τα έργα αποκατάστασης των χωματερών του νομού Αιτωλοακαρνανίας
Έργα τουριστικού ενδιαφέροντος συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000€ για την ανάδειξη περιοχών και ανάπτυξη δραστηριοτήτων οι οποίες θα αποφέρουν άμεσα εισόδημα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Τέλος συμφωνήθηκε στις επόμενες ημέρες να εξειδικευθούν τα έργα τουρισμού για κάθε νομό ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διαδικασίες ένταξης και υλοποίησής στους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας.
Υ.Γ Ελπίζουμε για τα έργα αυτά που προωθήθηκαν στο ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να μην υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση που αλλάξει (ελπίζουμε) η Περιφέρεια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με την συνδεση του αγρινιου με την ιονια οδο τι γινεται;

Ανώνυμος είπε...

Και η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στις καλένδες Σώκο;Όταν ήταν η Ν.Δ. επάνω φώναζες και τώρα μούγγα,ε;
Παρακαλώ να δημοσιευθεί

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΥΡΙΟ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Με την σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια οδό τι γίνεται. Η σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια οδό είναι μεγαλύτερης άξιας, όχι πως η σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια οδό δεν είναι απαραίτητη

Ανώνυμος είπε...

Poy einai o programmatismos gia ypodomes toy panepistimiou dytikis elladas;
mono na fwnazoyme gia aytonomo panepistimio kseroume.