Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώθηκε ο οδικός άξονας Γέφυρα Μπανιά-Ανάληψη Θέρμου

Ολοκληρώθηκε ο νέος οδικός άξονας Γέφυρα Μπανιά – Ανάληψη Θέρμου μέσω του οικισμού ΠούλιανηςΠρόκειται για ένα νέο δρόμο που δημοπρατήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2007 με προϋπολογισμό 1.450.000,00€ και χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. και τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.

Έχει μήκος 7,7 χλμ. και έγιναν εργασίες διαπλάτυνσης, κατασκευάσθηκαν τεχνικά, έγιναν οδοστρωσία και ασφαλτικά ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.


Παρά την αφαίρεση πόρων από την κυβέρνηση, υλοποιούμε το πρόγραμμα και τους στόχους μας ώστε σε ορατό χρόνο σε κάθε χωριό του νομού

» δήλωσε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ.Θύμιος Σώκος ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή (26 Ιουνίου 2009) με τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Θεόδωρο Πορφύρη τον νέο αυτό οδικό άξονα.
Σχόλιο: Ο δρόμος αυτός αποτελεί εναλλακτική σύνδεση με την περιοχή της Ναυπακτίας. Συνδέει περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος στην ορεινή Αιτωλία ( Το ιστορικό Θέρμο με τη γέφυρα Μπανιά, όπου εκτελούνται δραστηριότητες όπως rafting και canoe -kayak). Κάποιος δηλαδή που επισκέπτεται την περιοχή μας, έχει πρόσβαση με μια ημερήσια εκδρομή σε πολλαπλές εκδρομές τουριστικού ενδιαφέροντος. Βέβαια ο νομός υπολείπεται ακόμα πολύ σε υποδομές. Η μοναδική φυσική ομορφιά είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης που πήγαν έως τώρα χαμένες.. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και στασιμότητας. Και βέβαια για την απραγία όλων αυτών των δεκαετιών, ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών..
Φωτογραφία ( Βαγγέλης Δούτσιος)

1 σχόλιο:

Nontas είπε...

Ωραια η φωτο!