Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτiρίου όπου στεγάζονταν η τράπεζα της Ελλάδας, καθώς στη διεκδίκηση του εν λόγω κτιρίου( το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Αναστασιάδη) μπαίνει και ο δήμος Αγρινίου. Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009) αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού να καταθέσει ο Δήμος προσφορά για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδας , που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες (δηλαδή για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , γλυπτοθήκης , πινακοθήκης και γενικά δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου) ,αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.
Το ύψος της προσφοράς που θα καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου για την αγορά του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ , ποσό το οποίο καθορίστηκε από τη Διοίκηση της Τράπεζας και γνωστοποιήθηκε με έγγραφο στο Δήμο.
Το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκδηλωθεί εξάλλου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-12-2007, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ο χαρακτηρισμός των κτιρίων ως διατηρητέα μνημεία και ο χώρος ως κοινόχρηστος, ενώ με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-02-2008 είχε αποφασιστεί ο Δήμος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου.
Με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήσισαν ο κ.Βασίλης Νικάκης και ο κ.Νίκος Γάκης ) το τίμημα της αγοράς του ακινήτου να καλυφθεί με λήψη δανείου, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού στο αίτημα του Δήμου Αγρινίου για τη χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ....
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΘΕΙ Η ΟΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ...
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΙΣΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ)
ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΜΕΝΟ....
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ....
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.....

Ανώνυμος είπε...

φιλε 1.39 συμφωνω απολυτα μαζι σου.η λαρισα που προσφατα επισκεφτηκα οντως αποτελει ιδανικο παραδειγμα για το αγρινιο.χαθηκε ομως πιστευω η ευκαιρια για κατι τετοιο μιας και αυτο επρεπε να γινει τωρα που ειναι σε εξελιξη τα εργα.εστω και ετσι παντως πιστευω να ειναι αισθητη η διαφορα με πριν με την μονη αντιρρηση οτι υπαρχει μεγαλη ελλειψη σε υγρο στειχει στην πλατεια.επρεπε σιγουρα να εβαζαν καποιο μεγαλο συντρυβανι.

Ανώνυμος είπε...

sto agrinio o dhmarxos kai olokliro to dhmotiko sumvoylio pou den ekana oute ena syntrivanaki sthn plateia.
fysika kai na pezodromomhthei olokliro to kentro!siga tis apostaseis

Ανώνυμος είπε...

φαινεται πως απ' τα 1600000 που λενε οτι θα κοστισει η αναπλαση της πλατειας δεν... περισσεψε τιποτα για συντριβάνι!

Οσο για τη Λαρισα, εκει υπαρχουν και δυο τρεις μεγαλες λεωφοροι περιφερειακα για να διοχετευεται η κινηση. Στο Αγρινιο κατι παλιοσοκάκια.

Ανώνυμος είπε...

μα τι χωριατες ειμαστε στο αγρινιο?
μα ουτε ενα συντριβανι δεν μπορεσαν να κανουν στην πλατεια?

Ανώνυμος είπε...

Ας αξιοποιήσει πρώτα τα κτίρια που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος (Καπναποθήκες Παπαστράτου, καπναποθήκες Παπαπέτρου, Δημοτική Αγορά κλπ) και μετά ας αγοράσει κι άλλα κτίρια...

τα 2,5 εκ ευρώ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, κοντά ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ, για το συγκεκριμένο ακίνητο!

υπάρχουν άλλες, ΑΜΕΣΕΣ, ανάγκες!

Αγρίνιο Πρωτεύουσα-Πόλις

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

οταν θα ολοκληρωθουν τα εργα στο κεντρο του αγρινιου τοτε θα εχει αλλαξει πολυ η εικονα του κεντρου προς το καλυτερο εννοειται.μακαρι βεβαια να γινοταν ολο το κεντρο πεζοδρομος αλλα ειναι πρακτικα δυσκολο φανταζομαι.το θεμα ειναι ποτε ομως θα τελειωσουν τα εργα γιατιο παει πολυ μακρυα η βαλιτσα απο οτι φαινεται...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ.ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΑΦΘΟΝΟ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΕΦΕΡΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ;
ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.