Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Από την ομιλία Σαλμά στο Μεσολόγγι.




Σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο μίλησε χθες το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς. Οι φίλοι του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο εντός και εκτός του γηπέδου, με τους δαπίτες των ΤΕΙ να δίνουν ένα ξεχωριστό παλμό με τη μαζική τους παρουσία και τα συνθήματα.

Ο κ. Σαλμάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματός του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο κυβερνητικό έργο που έχει παραχθεί στο νομό εστιάζοντας κυρίως στο χώρο της υγείας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εν μέσω παρατεταμμένων χειροκροτημάτων ανακοίνωσε τη σύσταση σε οραγανισμό του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου καθώς και τη δημιουργία 8 νέων αγροτικών ιατρείων σε διάφορους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, έδωσε τέλος στο σίριαλ του διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αφού επισημοποίησε ότι από αύριο το πρωί (δηλ. σήμερα) αναλαμβάνει καθήκοντα ο πρ. δήμαρχος Νααπάκτουκ. Κονίδας. Το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας και Σπήλιος Λιβανός, δήμαρχοι και κομματικά στελέχη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oλoι οι μεταφερομενοι ηταν εκει

Ανώνυμος είπε...

και που είσαι ακόμη. Να φανταστείς μέχρι και γιαγιάδες με καροτσάκια κουβάλησαν στο κλειστό γυμναστήριο. Άντε βρε και σε ανώτερα...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΒΑΛΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ayta mas maranan salma,gia ta nosokomia tin papia..re oust

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τσουκάτος και ο μαντέλης τι ψηφίζουν;

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ 5 ,33 ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε πέντε χρόνια ο Καραμανλής πέρασε από το Κοινοβούλιο και από την κοινωνία αλλαγές που στο παρελθόν γκρέμισαν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Και τις πέρασε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίσταση.
Να θυμηθούμε λιγάκι μερικές:
1.Ιδιωτικοποίησε την Εμπορική που έβγαζε τεράστιες ζημιές την εποχή που όλες οι άλλες τράπεζες έβγαζαν υπερκέρδη.
2.Ξεφορτώθηκε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και εάν η εθελουσία ήταν μια ακριβή υπόθεση. Τώρα βλέπουμε μια υγιή επιχείρηση που όχι μόνο δεν επιβαρύνει το κράτος αλλά και συμμετέχει στον ανταγωνισμό για καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
3.Νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη. Εδώ θα μπορούσε να ήταν πιο ριζοσπαστικός αλλά έκανε ένα γενναίο πρώτο βήμα.
4.Άλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την παιδεία, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.
5. Ήρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και προχώρησε σε τολμηρές, για κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (σύμφωνο συμβίωσης, νόμος για ενδοοικογενειακή βία). 6.Νομοθέτησε το τρίπτυχο ισότητα (στα όρια συνταξιοδότησης, στα όρια της φορολόγησης στους μισθούς του δημόσιου τομέα), αξιολόγηση (στα ΑΕΙ, στο Δημόσιο με τους δείκτες αποτελεσματικότητας, στα σχολεία και τα λύκεια με τη βάση του 10), αριστεία (ευνοϊκή χρηματοδότηση στα καλύτερα ΑΕΙ, δωρεάν υπολογιστές σε αριστούχους μαθητές, φτηνό Ιντερνετ σε αριστούχους φοιτητές κ.λπ.).
7.Ιδιωτικοποίησε τον ΟΛΠ, όπου προβλέπεται τουλάχιστον πενταπλάσια χωρητικότητα φορτοεκφόρτωσης από τις μοντέρνες μεθοδολογίες των κινέζων της Cosco.
8.Μείωσε κατά πολύ το δημόσιο έλλειμμα από 8% του ΑΕΠ στο 3% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ περίπου 250 δις., οι πέντε ποσοστιαίες μονάδες σημαίνουν πάνω από 12 δις. Ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο. Δηλαδή, γλυτώνουμε σπατάλες του δημοσίου περίπου όσο μία Ολυμπιάδα. Κάθε χρόνο. Εάν στην παγκόσμια κρίση το έλλειμμα του 2004, σήμερα θα ήμασταν εκτός ευρώ.
9. Ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή που επιβάρυνε το κράτος πάνω από 1 εκατομμύριο την ημέρα, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι. Τζάκ πότ αυτή η κίνηση γιατί όχι μόνο αυξάνεται ο ανταγωνισμός με την Aegean αλλά η διαδικασία προχώρησε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κανείς δεν επενδύει.
10.Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή είναι ότι όλα αυτά προσπάθησε να τα κάνει χωρίς να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν έδιωξε ανώτερα και ανώτατα πράσινα στελέχη υπουργείων και οργανισμών, παρόλο που ήξερε ότι άφηνε φίδια στον κόρφο του. Δεν δίωξε κάν το μισό υπουργικό συμβούλιο του πασόκ για τα απίθανα σκάνδαλα που οργάνωσαν, για να έχουν την εύνοια των μεγαλο-επιχειρηματιών αλλά και να εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους.
Έβαλε το μακροπρόθεσμο καλό της Ελλάδας πάνω από το δικό του καλό και το καλό της ΝΔ.
Αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

re 720 ston 533 apantises alla ston 658 oxι; porke;

Ανώνυμος είπε...

7:20 τον ΜΑΝΤΕΛΗ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝΕ!!!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!! ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙΙΙΙΙ!!!
ΨΑΞΕ ΨΑΞΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ!! ΚΟΥΚΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

PERIMENE TOSA XRONIA...
TO YFOS TOY TO ANEMENOMENO...
ANTE KAI PRW7YPOURGOS MARIE...

KRIMA STO NOMO, STH ND

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ παρά τη χρησιμότητά του για το λαό της Αιτ/νίας έχει συγκεντρώσει ως υπαλλήλους αποκλειστικά γαλάζιους ψηφοφόρους, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι 8 επιπλέον αγροτικοί ιατροί είναι περιττή πολυτέλεια όταν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν υπάρχει Καρδιολογική Κλινική (η Παιδιατρική επίσης οδεύει προς το κλείσιμο) ή αξονικός τομογράφος. Το νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει υποβιβαστεί σε ένα μεγάλο Κ¨εντρο Υγείας.