Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Επιστολή φοιτητών του τμήματος Διαχείρησης πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών


ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ(ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε.
Με αυτήν την επιστολή ως σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών με έδρα το Αγρίνιο επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει στο τμήμα και κρίνονται μείζονος σημασίας .Διανύουμε το 6ο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του Τμήματος, και δυστυχώς παρατηρούμε ότι ενώ οι συνθήκες θα έπρεπε να βελτιώνονται, αυτό δεν συμβαίνει. Τα προβλήματα αναλυτικότερα είναι τα εξής:

• ΈΛΛΕΙΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ :
Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010 παρατηρείται έλλειψη διοικητικού προσωπικού όσον αφορά στην λειτουργία της γραμματείας , της βιβλιοθήκης που είναι ανοιχτή αλλά δεν εξυπηρετεί φοιτητές και την απουσία τεχνικού προσωπικού όσον αφορά στα εργαστήρια υπολογιστών και την λειτουργιά του server για την παροχή internet.
• ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:
Έπειτα από την μετεγκατάσταση του Τμήματος στην Νεάπολη ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας είναι η μετακίνηση των φοιτητών από και προς το Κέντρο του Αγρινίου. Τα προβλήματα με το ΚΤΕΛ Αγρινίου συνεχίζονται, καθώς δεν είναι αρκετά τα δρομολόγια ώστε να ανταποκριθούν επαρκώς στον αριθμό και το πρόγραμμα των φοιτητών του Τμήματος. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι φοιτητές δεν έχουν άλλο μέσο για την μετακίνησή τους προς και από την Νεάπολη .Επίσης το κόστος του εισιτηρίου που απαιτείται να πληρώσει κάθε φοιτητής είναι υπερβολικό αν αναλογιστεί κάνεις τον αριθμό των φοιτητών που μετακινούνται καθημερινά σε σύγκριση με άλλες πόλεις.
• ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:
Ένα από τα καίρια προβλήματα που απασχολούν τους φοιτητές είναι το κτηριακό. Το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών από τον Φεβρουάριο του 2006 δεν στεγάζεται στο Αγρίνιο αλλά στην Νεάπολη ,με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά από το Αγρίνιο στη Νεάπολη με λεωφορείο.
Τον Σεπτέμβριο λήγει η σύμβαση του κτηρίου που έχει το Πανεπιστήμιο με τον κ.Τσαπακίδη( ιδιοκτήτη του κτηρίου) με συνέπεια να μην γνωρίζουμε που θα μεταφερθούμε.
Ο διαγωνισμός για το τρίτο κτήριο ο οποίος διεξήχθη πριν από τα Χριστούγεννα κατέστη άγονος και από τότε δεν έχει γίνει καμία κίνηση επίσημα δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση άλλου κτηρίου .
Άλλο ένα θέμα που προβληματίζει τη φοιτητική κοινότητα είναι η ανύπαρκτη υποδομή εστιών .Εστίες οι οποίες είναι απαραίτητες τουλάχιστον για τους φοιτητές που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πληρώνουν ενοίκια .
Τέλος έχουν παραχωρηθεί 178 στρέμματα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου για την ανέγερση Πανεπιστημιούπολης .Τα βοηθητικά κτήρια μπορεί να είναι μια σύντομη λύση άλλα τα προβλήματα μας θα λυθούν με την ανέγερση Πανεπιστημιούπολης.

• ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:
Ενώ έχουν περάσει έξι συναπτά έτη λειτουργίας του Τμήματος οι απόφοιτοι αυτού δεν έχουν αποκτήσει ακόμη επαγγελματικά δικαιώματα και κατά συνέπεια δεν έχουν καμία επαγγελματική αποκατάσταση . Παρότι έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες από το σύλλογο φοιτητών να δημιουργηθεί Προεδρικό Διατάγματα και να ενταχθεί άμεσα ο τίτλος σπουδών του τμήματος στο προσοντολόγιο του ΑΣΕΠ (κλάδος ΠΕ ) όλες οι ενέργειες πάγωσαν έπειτα από την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής.

Με εκτίμηση

ο Σ.Φ. του Τμήματος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !
ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΚΤΗΡΙΟ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ .
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ..!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

prepei oi foreis tou agriniou na lusoun ta provlhmata gia th leitourgia tou panepisthmiou... alliws oi foithtes tha nai oi misoi apo aftous pou pernoun sto tmhma!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;;

ΒΛΕΠΕΤΕ, Ο ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΑΣ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΟΙΑ)ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΤΑΝ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΑΝ ΣΤΙΜΜΕΝΗ ΄΄ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ΄΄ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;;;

Y.Γ. MHΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΡΗΣΗ ''ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ΄΄;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ειναι ντροπη αυτα τα παιδια να πηγενουν στην νεαπολη για μαθημα!με το λεωφοριο ειναι μιση ωρα δρομος κ νωμιζω εχει 3 δρομολογια ολη την μερα!πανεπιστημιο στα χωραφια πρωτη φορα βλεπω!το αγρινιο χανει παρα πολλους φοιτητες απο αυτη την τακτικη!στην νεαπολη απο τους 150 μενουν τα 50 ατομα κ αυτα δεν πηγενουν ποτε στην σχολη παρα μονο σε κανενα εργαστηριο για να μην κοπουν!οσο για εστιες δεν το ζηζητω καν!εντομεταξυ σε ενα χρονο θα ερθει και το αλλο τμημα κ δεν υπαρχει κτιριο ουτε για εκεινο!τελος πιστευω οτι για το κτιριο της νεαπολης παιζονται πολλα καθως αν απο το κτιριο φυγει το τμημα δεν προκειτε να ενοικιαστει τιποτα αλλο εκει!οποτε δινει τιποτα στο δημο κ ετσι δεν γινεται καν διαγωνισμος!......με μεγαλη κατανοηση κ θλιψη.........ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

Agrinio-news, σε ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και την πόλη δεν παίρνεις θέση και αναρτάς μόνο τν ανακοίνωση των φοιτητών.
Οφείλεις να πάρεις ξεκάθαρη θέση και όχι μισόλογα.
Όλοι όσοι έχουν διατελέσει σε επιφανείς θέσεις της πόλης φέρουν ευθύνη για τα προβλήματα του πανεπιστημίου, γιατί αυτοί ήταν και είναι που πρέπει να πιέσουν.
Άλλα blog του νομού που έχουν αναρτήσει το ίδιο θέμα εκφράζουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με τους τοπικούς φεουδάρχες να τους πούμε έτσι,αφού έτσι κατάντησαν.
Δε μπορεί να θεωρείσαι το πιο επισκέψιμο blog και σε ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα όπως αυτό του πανεπιστημίου και των σχολών του να μην παίρνεις θέση ( θέση με @@ και όχι μισόλογα,γενικότητες και γλειψίματα. Τίμα την επικεφαλίδα του blog που γράφει το αδέσμευτο blog του Αγρινίου ).

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!! AGRINIONEWS ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ρωτατε αν υπαρχουν φραγκα, ευρω, λεφτα , πως αλλιως να το πουμε?
για ποια κτηρια και υποδομες μιλατε?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ! ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΑΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!! ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΟΥΣ! 100Ο ΜΠΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ..!!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ..!!!ΤΟΣΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΘΗΚΗ,ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ..!!!!ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ..!!!!ΑΝΥΚΟΥΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ "ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ..!!!!ΝΤΡΟΠΗ..!!!!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..!!!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στη γενικη συνελευση καποιου τμηματος,νομιζω ΔΕΑΠΤ, αναφερθηκε η ανοιχτη μερα επισκεψης σχολειων και μαθητων στο πανεπιστημιο(προφανως οχι στη νεαπολη αλλα στα 2 κεντρικα μεσα στην πολη),για να δουν οι μαθητες το χωρο,τι ειναι το πανεπιστημιο κλπ.Δεν ξερω τι αποφασιστηκε και ποιανου ηταν η ιδεα κ η αποφαση.Καθως ομως το πανεπιστημιο συνεχιζει να ειναι ελευθερος χωρος και δεν χρειαζεται να οριστει ραντεβου για να το επισκεφθει κανεις,προκαλω ολους τους πολιτες του Αγρινιου απο μαθητες μεχρι αυτους που αμπελοφιλοσοφουσαν καποτε εδω μεσα πανω στο θεμα,να ερθουν στη Νεαπολη,εχει λεωφορεια στις 9, στις 12, στις 2,στις 5 και τελικη επιστροφη στις 8.Οι μεν μαθητες για να δουν οτι τελικα,δεν χρειαζετε να ιδρωνετε πανω απο τα βιβλια για να μπειτε καπου και να μπειτε μετα στην καθε παραγκα που ο καθενας οριζει πανεπιστημιο,υπαρχουν κι αλλα επαγγελματα πολυ σεβαστα και αξιολογα και δεν χρειαζετε να χασετε 4 κ πλεον χρονια απο τη ζωη σας. (οπως καταλαβαινετε το ΔΠΠΝΤ ειναι αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα το πιο τρανταχτο παραδειγμα προς αποφυγη της εισοδου στο πανεπιστημιο.)Και για τους υπολοιπους πολιτες,τα χαλια μας ειναι ενας πολυ καλος λογος για να παψουν να βαυκαλιζονται οτι εχουν πανεπιστημιο.Παρτε το χαμπαρι.Εχετε ενα ακομα εκπαιδευτηριο ανεργων.

Υ.Γ. Αυτο που με λυπει περισσοτερο ειναι οτι το τμημα θα επρεπε να πεταει σαν ειδικοτητα.Ειναι νεο τμημα και θα επρεπε να ειναι αμεσα απορροφησιμοι οι πτυχιουχοι. Ειμαστε απολυτα ξεκρεμαστοι,περιμενουμε να παρουμε πτυχιο για να δουλεψουμε σε fast food και καφετεριες.