Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Παρέλαση στο πνεύμα των καιρών..


Άμεσα πλέον έχουν συνδεθεί οι παρελάσεις με την επικαιρότητα και έχουν πάψει πλέον να είναι κάτι αποκομμένο με αναφορές μόνο στο παρελθόν.
Πρώτα απ όλα αισθητή ήταν χθες η απουσία πυροσβεστικής, αστυνομίας καθώς λόγω οικονομικής κρίσης δεν παρέλασαν άνα την Ελλάδα οι μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας.
Αντίθετα ενώ οι στρατιώτες παρέλασαν κανονικά στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο αυτό δεν συνέβη λόγω έλλειψης προσωπικού.
Και φυσικά η παρέλαση έγινε στην σχεδόν έτοιμη καινούργια πλατεία και επανήλθε στη διαδρομή Παπαστράτου- πλατεία Δημοκρατίας- Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να κάνει τους κύκλους της προηγούμενης χρονίας από την Μπαιμπά, όπως έγινε στην αντίστοιχη περσινή γιορτή.
Πέρα από την κλασσική παρουσία των επισήμων , η παρέλαση ως εκδήλωση δίνει πλέον βήμα τα τελευταία χρόνια σε κοινωνικές ομάδες η πολιτικά σχήματα να εκφραστούν και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Μέλη της ΚΟΕ διαδήλωσαν κατά των νέων μέτρων. Ανάλογες εκδηλώσεις εναντίον της ακρίβειας συνέβησαν και πέρισυ. Ανάλογες κινήσεις υπήρχαν και από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορούσαν αφίσες κατά των παρελάσεων.
Και όλα αυτά με φόντο μια ηλιόλουστη μέρα, όπου όλοι οι Αγρινιώτες ξεχύθηκαν στους δρόμους. Η πόλη μέρα μεσημέρι ήταν ζωντανή!
Την μέρα αυτή όμως επισκίαζαν οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες όπου εκείνη την ώρα λαμβάνονταν κρίσιμες αποφάσεις για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας. Αποφάσεις που δείχνουν "διάσωση" προσωρινή μεν, αλλά με άγνωστους τους ακριβείς όρους που θα υπάρξουν στη χορηγεία της βοήθειας. Παράλληλα το ΔΝΤ σε αυτή τη φάση παίζει τον ρόλο "του καλού" ( μαζί με τον Τρισέ) και δεν ζητά επιπρόσθετα μέτρα..
Με βάση όλα τα παραπάνω θαρρεί κανείς ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια παρένθεση στην καταιγιστική επικαιρότητα μας..Ο καιρός θα δείξει αν τα μηνύματα της χθεσινής μέρας, μηνύματα δυναμισμού και αποφασιστηκότητας του Ελληνισμού θα ακολουθούν να αποτελούν τον βασικό οδηγό της πατρίδας μας προς το μέλλον. Στο χέρι του λαού είναι πάντως, ο οποίος αρκεί να είναι αυστηρός με τους εκάστοτε κυβερνώντες και να μην ξαναεπαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η παρέλαση πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά στο πλαίσιο εκδήλωσης τιμής για τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και όχι πεδίο προβολής των όποιων άλλων ζητημάτων, όσο επίκαιρα και αν είναι!

Διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εκφυλιστεί σε ένα τσίρκο όπου ο κάθε πικραμένος θα προβάλει τα "δίκαια" αιτήματά του!

Η μήπως τελικά αυτό είναι το βαθύτερο σχέδιο κάποιων προσκυνημένων της Νέας Τάξης, να αποδομήσουν, δηλαδή, την εθνική συνοχή των Λαών και να καταστήσουν τους λαούς "πολύχρωμες, χαζοχαρούμενες πεταλούδες που θα έλκονται μόνο από τα καταναλωτικά άνθη";

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Παρέλαση στο πνεύμα των καιρών.."........fasistika katalhpa tou parelthontos

Ανώνυμος είπε...

Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά προσπαθεί να επιβάλει τις νεοταξικές τις απόψεις για κατάργηση των παρελάσεων.Οτι και να κάνουν η Ελληνες δεν χάνουν τη συνειδησή τους. Μακάρι να ηταν λιγότερο φιλοχρήματοι και βολεψάκηδες, οι αριστεροί της κονόμας, του μπλα μπλα, των αιώνιων φοιτητών,και της φοβίας για τη χειρωνακτική εργασία και να είχαν εστω το 1 εκατομυριστό αξιοπρέπεια δυναμη και φιλοπατρία των αγωνιστών του 1821.

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου 2010 11:42 π.μ.

αμα δεν σου αρεσει αναρχακο τα κουβαδακια σου και αλλου!
θες να σε στειλω σε καμια βορειος κορεα για διακοπες? καλα θα περασεις εκει ειμαι σιγουρος.
οι παραδοσεις,τα εθιμα, η ιστορια,τα ηθη μας ειναι που μας κρατα σαν εθνος ενωμενους και οχι τα πολυτισμικα κολπα του ραγκουση, του τσιπρα και των αλλων παιδιων.

Ανώνυμος είπε...

δεν μηλεισαι κανενασ για αναρχια παππουλη,στην κορεα να πασ εσυ.οκ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΄΄ΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ΄΄ ΤΑΝΚΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΠΤΑΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Α/ΦΗ!!!!

ΤΗΝ ΔΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 190 ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΝΕΟΣ ΒΡΑΧΩΡ-ΑΓΑΣ!!!!!.

Ανώνυμος είπε...

Οι συριζαιοανρχικοί ειναι γωνστό οτι μισούν οτιδήποτε Ελληνικό. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν για τους πιστούς ακόλουθους της νέας τάξης.Αιδως αργείοι.

topikistisagriniotis είπε...

ΠΑΡΕΛΑΣΗ=ΜΝΗΜΗ.ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.....

Ανώνυμος είπε...

fasistako mhpws 8es na se steilw tipota diakopes sthn klisoura?

Ανώνυμος είπε...

2:12 πάρε φόρα κι έλα κλεισούρα με την όπισθεν.

topikistisagriniotis είπε...

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ....ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΠΑΙΔΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο προοδευτικός κοιτάει να γίνει και βολεμένος και καλοθρεμένος.Α ρε Κολοκοτρώνη ευτυχώς δε ζείς να δείς τους νέους γενίτσαροους του Αναρχοσύριζα

Ανώνυμος είπε...

ολοι οι ελληνες ειναι κρυφοι χρυσαυγιτες.

Ανώνυμος είπε...

@ 2:12

Είσαι μια " πολύχρωμη, χαζοχαρούμενη πεταλούδα" (της νύχτας, μήπως; ...)

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου 2010 11:42 π.μ.

ΑΝΑΡΧΕ, ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΑΖΙ...ΔΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ
Κ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΤΡΑΒΑ ΜΑΘΕ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κ ΤΡΑΒΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΝΑ ΚΑΡΦΩΘΕΙΣ ΜΕ ΠΑΚΤΩΣΗ ΣΤΗ ΚΥΡΑ-ΒΓΕΝΑ ΣΤΑ 1924 ΜΕΤΡΑ...ΑΚΟΜΑ Κ ΡΟΠΗ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

΄΄ΑΛΒΑΝΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ,

ΤΡΕΜΕΤΕ, ΤΡΕΜΕΤΕ, ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΤΟΥ ΛΟΚΑΤΖΗ΄΄

ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΟΜΜΑΝΤΟ!!!

Υ.Γ. ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:19 Αν είσαι Αγρινιώτης ντροπή σου σκέψου ποσο αίμα εχει δωσει αυτή η πόλη για την πατρίδα.Αυτά δυστυχώς ειναι τα αποτελέσματα της αχαλίνωτης προπαγάνδας αριστεριστων και αναρχικών στην πόλη μας........

Ανώνυμος είπε...

sas tsantise vlepw h klisoura.xydaki anyparktoi

topikistisagriniotis είπε...

@12:15
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΞ ΣΤΙΡΝΕΡ,ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ,ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΚΑΙ ΠΙΟΤΡ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ...

Ανώνυμος είπε...

ψευτοτοπικιστη αγρινιωτη που σπιλωνεις το Αγρινιο με τις αηδιες που γραφεις να σου πω κατι που μαλλον εσυ και αλλοι 10-15 αγνοειτε σε αυτη τη πολη.Εδω ειναι Αγρινιο και ολοι οι ανθρωποι ειναι καλοδεχουμενοι ανεξαρτητου χρωματος ή φυλης.Αντιθετα κακοδεχουμενοι ειναι ολοι οι μισανθρωποι, φασιστες,οπισθοδρομικοι και ρατσιστες.Γι αυτο γυριστε πισω στις τρυπες σας και στο περιθωριο που περηφανα σας παραγκωνισε η κοινωνια της συγκεκριμενης πολης.Δεν εχετε βημα εδω το ξερετε πολυ καλα το εχετε βιωσει για τα καλα στο πετσι σας απο πολυ παλιοτερα και το βιωνετε ακομη.Εδω δεν ειναι αθηνα,ουτε σπαρτη ουτε καλαματα.Ειστε λιγοι και αστειοι.Εδω εχουμε φυλαχτο,ιδεα και καμαρι μας οχι τη γαλανολευκη αλλα τη κυανοκιτρινη,οχι το εθνος αλλα τα παιδικα μας βιωματα,οχι το χριστιανισμο αλλα το διεθνισμο και το Παναιτωλικο.Εξω οι κομπλεξικοι μισανθρωποι λοιπον.Ψευτοτοπικιστη "αγρινωτη" η ιστορια για την οποια μιλας συμπεριλαμβανει αγωνες δικαιους αλλα στη πλειοψηφια της ειναι παραλλαγμενη και ποτισμενη με αιμα αθωων.
Αρκετα με τις παρελασεις και τους βατραχανθρωπους,ξεφτιλιστηκατε παγκοσμιως.Που να γνωστοποιηθει κιολας και και το υπολοιπο του εθνικου σας υμνου με τους καννιβαλισμους που αναφερει για τη σφαγη της τριπολιτσας.Και μετα λετε οτι η ελλαδα δεν ειναι ασια και αφρικη.Και οι καννιβαλοι ελληνες ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Τοπικιστή Αγρινιώτη εχεις ενμέρει δικιο αλλά αυτοί οι βάνδαλοι αγράμματοι και οι περισσότεροι παιδιά πλουσίων οικογενειων που μισούν την Ελλάδα και το Αγρίνιο (ακουσον ακουσον)δεν ξέρουν οτι και ο Μπακουνιν ποτε δεν αποκυρηξε τον εθνικισμό και δη τον πανσλαβισμό και ο δεύτερος πολέμησε υπερ του εθνους του.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 1821 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΑΝΟΝΤΟΥΦΕΚΑ,

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ!!!

Ανώνυμος είπε...

NA DEITE TI ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΝΑ ΡΘΕΙ ΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΩΣ 132 ΣΜ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΣΜΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΡΙΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ;

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΕΦΕΡΑΝ ΑΓΗΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Ε.Δ.;;;;;

Ανώνυμος είπε...

φιλε 2.07, μηπως εισαι κανένας εναπομεινας τουρκοβραχωριτης;

οχι τιποτα αλλο, αλλα μη γινει καμμια στραβη και παθεις οτι και οι προγονοι σου στις 11.6.1821!!!

Ανώνυμος είπε...

η παρατηρηση οτι τα πλουσιοπαιδα του Αγρινιου και εν γενει της καλης κοινωνίας μισουν την πολη και οτιδηποτε παραδοσιακο ειναι αληθεια.

Ας προσεχουν ομως μην εχουν την τυχη του Φουντα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2:07 Είσαι πολύ αστείος. Το Αγρίνιο εδωσε αιμα τον Παναγόπουλο, τον Παναγιώτου,τους ηρωες του 239, τους 120 της Αγ.Τριάδαςκ.λ.π κ.λπ.αλλά ποσο ασχετος μπορεί να είσαι οταν εσύ ο ίδιος μιλάς για κυανοκίτρινη ιδέα...Και μη μιλάς για ανθρωπισμό διεθνισμό και ψευτιές ΕΣΥ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.Μονο για βόλεμα και μπλα μπλα ενδιαφέρεσαι.Αγρίνιο πάντα πατριωτικό και παρά τα στέκια σας και τους φραγκάτους οπαδούς σας παντα θα είστε μειοψηφία φραγκάτων ζομπι που περιφέρονται απο δω και απο κεί.

Ανώνυμος είπε...

11-8-1821. ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,αναρχοσυριζαίοι αλληπαραμυθιαστείτε γενικώς..

Βραχωρίτης είπε...

Το συνοθύλευμα "απόψεων" του 2:07 που μπερδεύει αναρχία, μεταναστευτικό και Παναιτωλικό (!!)παραβλέποντας ότι 22 στα 25 σχόλια εδώ μέσα τον φτύνουν, είναι ενδεικτική της αυτάρεσκης φασιστονοοτροπίας που έχουν πλασάρει οι Αλαβάνος και σια σε πολλά παιδάκια με κάπως μπόσικο μυαλό. Καλά κρασιά, σύντροφε.

topikistisagriniotis είπε...

+100 ΣΤΟΥΣ 4.54 ΚΑΙ 5.23

Ανώνυμος είπε...

Τι να το κάνεις το +100 εδώ οι αλλοι δεν ξέρουν ουτε την ιστορία της πόλης τους και μας λένε για αναρχικό Αγρίνιο και πως θα σώσουν τον κόσμο.........................

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΦΟΙΝΙΚΑΣ) Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.