Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα πετρελαίου;


Κινητικότητα υπάρχει σχετικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest Ξαναξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα, με απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.

Δημιουργείται ένας φορέας με στόχο τη μελέτη, την έρευνα και τον συντονισμό δράσεων για εξόρυξη πετρελαίου στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, καθώς εκτιμάται ότι ορισμένα κοιτάσματα μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά αξιοποιήσιμα και επικερδή.

Ο νέος φορέας θα αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν ήδη εργαστεί σε αντίστοιχα projects στη Νορβηγία , τη Μέση Ανατολή και το Τέξας ενώ συνεργάζονται και με κορυφαίους ελληνικούς ομίλους. Στόχος είναι να υπάρξουν αξιόπιστες μελέτες στις περιοχές που υπάρχει πετρέλαιο ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα τα τεύχη δημοπράτησης σε συνεργασία με ξένους οίκους και να καταστεί η έρευνα και αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πατρίδα" του Πύργου ψηλά στη λίστα των περιοχών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το Κατάκολο Ηλείας, το Καστελόριζο και ο θαλάσσιος χώρος νότια της Κρήτης.

Από την άλλη η ενεργειακή Αιγαίου ξεκινά πάλι έρευνες στο Θρακικό πέλαγος. Δια στόματος δε του διευθύνων σύμβουλου κ. Ματθαίου Ρήγα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ενεργειακή Αιγαίου» στην εφημερίδα το Έθνος θα τεθούν νέοι στόχοι γεωτρήσεων σε χρονικό ορίζοντα πλέον των τριών ετών σε περιοχές όπως η Δυτική Ελλάδα.

Το ζήτημα είναι αν όλες αυτές οι πληροφορίες που διαρρέουν για αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου θα γίνουν πράξη στο μέλλον, γιατί και στο παρελθόν υπήρχαν παρόμοια δημοσιεύματα και γινόνταν παρόμοιες συζητήσεις, αλλά δυστυχώς όλα έμειναν εκεί..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πριν 2 εβδομαδες το συστημα (εφημεριδες ,παγκαλος ,λαζοπουλος ,κα..) λεγανε για τον χαρδαβελα και οσους υποκεινουσαν το ζητημα γραφικους και φαντασιοπληκτους.

Σε λιγους μηνες που η κυβερνηση θα ξεπουλησει τα παντα στους ξενους (μεταξυ αυτων τα πετρελαια αλλα και το λιμανι του πλατυγιαλιου) τοτε θα αποκαλυφθουν ολα και ολοι θα μαθουν τι ρολο επαιξαν και ποιους αντιπροσωπευαν οι πολιτικοι ''μας'' ντοπιοι και κεντρικοι.