Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Περιφερειακή ημέρα οδικής ασφάλειας


2η Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας

Η κεντρική εκδήλωση για τη δεύτερη Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας

θα λάβει χώρα

τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 10:30πμ

στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο

Το κύριο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Τις απολογιστικές τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και θεσμών της Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τις δράσεις τους υπέρ της ασφάλειας στους δρόμους κατά τη χρονιά που πέρασε

και

τα εγκαίνια του Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που θα στεγάζεται σε ειδικό χώρο του κτιρίου διοίκησης της Γέφυρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν προσκληθεί οι συναρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Δ. Ρέππας και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, ενώ από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων έχει προσκληθεί η Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας κ. Σ. Σακοράφα.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Η 22α Μαρτίου 2009 υπήρξε η πρώτη Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα, η οποία αποτελεί την τρίτη πιο επικίνδυνη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.

Για την εισαγωγή του θεσμού αυτού, επελέγη η μέρα κατά την οποία, το έτος 2004, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, καθ' οδόν προς το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ο Πάνος Μυλωνάς, ένας νέος και προικισμένος φοιτητής. Το θλιβερό γεγονός έγινε το έναυσμα για την ίδρυση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) που φέρει το όνομά του.

Πέρυσι, ανήμερα της θλιβερής επετείου, συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης" εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και των Αρχών και φορέων που σε περιφερειακό επίπεδο έχουν την αρμοδιότητα και τη δεδηλωμένη πρόθεση να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος της απώλειας ζωών στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας. Την ημέρα εκείνη, οι παριστάμενοι φορείς δεσμεύθηκαν δημόσια ότι επρόκειτο να συναντηθούν ξανά στις 22.3.2010, προκειμένου να κάνουν δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους υπέρ της οδικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια του έτους που θα παρερχόταν.

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., παραχωρησιούχος της κομβικής Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου και εταιρεία - μέλος του Ινστιτούτου με ποικίλες δράσεις για το θέμα στο ενεργητικό της θα φιλοξενήσει και φέτος την εκδήλωση στο εκθεσιακό της κέντρο στο Αντίρριο. Η εταιρεία - με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αιτωλίας – έχει επίσης πάρει την πρωτοβουλία για διάθεση χώρου στέγασης του Παραρτήματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τη Δυτική Ελλάδα, προκειμένου αυτό να γίνει ορμητήριο συντονισμένων δράσεων για την ανάσχεση της θλιβερής πορείας των πραγμάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να δουμε τι θα τους ρωτησετε και τι θα δεσμευτουν χωρις υπεκφυγες αυτη τη φορα.