Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Στο Δήμο Αγρινίου το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την πώληση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (επί της οδού Αναστασιάδη), στο Δήμο Αγρινίου, ενέκρινε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
Το τίμημα προσδιορίσθηκε στο ποσό των 2.585.000 (δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ), το οποίο δεν απέχει από την προσφορά που είχε καταθέσει ο Δήμος Αγρινίου που ανέρχονταν στο ποσό των 2.500.000 Ευρώ, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται, ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Αγρινίου για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κτιρίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, είχε εκδηλωθεί πριν από δύο χρόνια, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για το χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο μνημείο και του χώρου ως κοινόχρηστο.
Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου.
Η απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο Αγρινίου είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί πρόκειται για ένα χώρο που πέρα από το συμβολισμό του ως κέντρο της εμπορικής και οικονομικής ζωής του τόπου, έχει σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, και θα αξιοποιηθεί για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως «Δημοτική Πινακοθήκη», αφού διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για την πώληση του κτιρίου στο Δήμο, ο κ. Μοσχολιός έκανε την εξής δήλωση: «Με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες επί μία διετία και βεβαίως με τη θετική ανταπόκριση της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, καταφέραμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και να εξασφαλίσουμε ένα χώρο σημείο αναφοράς για την πόλη, με το μικρότερο δυνατό τίμημα.
Η απόκτηση του ακινήτου είναι καθοριστική γιατί έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, αυτό της έλλειψης χώρων πολιτισμού στην πόλη».

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδωσε ο δημαρχος 2.000.000 για μια πλατεια που μπαζει νερα οταν βρεχει δινει αλλα 2.500.000 για ενα "κεντρικο κτηριο ωραιας αρχιτεκτονικης".. οσο ειμαι ακομα δημαρχος ας φαω θα λεει...
Τα οικοπεδα στην αθηνα τα πουλαμε τζαμπα αυτα δυο φορες πανω απο την αξια τους και λεμε και ευχαριστω.
Καλα για την αντιπολιτευση να μη μιλησω που κοιμαται ορθια..

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας χώρος πολιτισμού σε αυτή την πόλη.

Ωραία όλα αυτά, αλλά κανένας δεν έχει βαρεθεί να πληρώνει φόρους για να κάνει ο κάθε δήμαρχος το κομμάτι του σε εκδηλώσεις της πλάκας? Όλα τα λεφτά μας στον πολιτισμό καταλήγουνε και από πολιτισμό είμαστε να μας κλαίνε και οι ρέγγες...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία... ευτυχώς που αυτό το υπέροχο κτίριο κατέληξε στο δήμο.

Ανώνυμος είπε...

να φωναξει ο δημαρχος τα"παιδια" απο την δημαδη να το βαψουν καλυτερα την επομενη φορα.
χωνι το εκαναν και αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι για την συντήρηση και την καινούργια διαμόρφωση θα δώσει άλλα τόσα...

Μια αθλητική εγκατάσταση μέσα στην πόλη να παίζουν τα παιδάκια, ένα σεμινάριο οδηγικής παιδείας, μια πρασινάδα, ούτε που το σκέφτηκαν. Το πρώτο που τους ήρθε στο μυαλό ήταν η Δημοτική Πινακοθήκη...

topikistisagriniotis είπε...

ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.ΟΨΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ....

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μοσχολιό.Δημαρχε πολυ Αγρινιώτες ειμαστε μαζί σου και η πλατεία που ολοι αμμέσως κριτίκαραν αρνητικά τελικά ειναι ωραία αν και πιστέυω οτι επρεπε να προχωρήσεις στην ανέγερση νέου δημαρχίου.Ναι φιλε απο πάνω εχεις δίκιο με το θέμα των κοινωνικών αγωνιστων της κακιάς ώρας που εχουν καταγράψει ολο τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχει τόσα λεφτά ο δήμος, γιατί δεν τα έδινε για να βοηθήσει το πανεπιστήμιο?
Με 2.500.000 ευρώ, άνετα κάλυπτε τους μισθούς μερικών καινούριων καθηγητών για αρκετά χρόνια.

Πανεπιστήμιο μόνο ξέρουμε να ζητάμε, αλλά στην πράξη ούτε το δαχτυλάκι μας δε θέλουμε να κουνήσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κατόρθωμα να δίνονται τόσα χρήματα για την αγορά ενός κτιρίου το οποίο ουσιαστικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά για ελάχιστες χρήσεις και εάν δεν το πλήρωνε ο δήμος θα έμενε αχρησιμοποίητο πιθανώς για χρόνια.

Έξυπνη και λογική κίνηση θα ήταν πχ ο δήμος Αγρινίου να μεσολαβούσε ώστε να ενοικιάζόταν το κτίριο με μικρό (συμβολικό) τίμημα για χρήση από το νέο πανεπιστήμιο Δυτ. Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα είχε ελάχιστο κόστος και νομίζω κανένας δεν θα το αρνιόταν.

Τώρα για την πλατεία τι να πει κανείς. Αν ο σκοπός ήταν μα δημιουργηθεί μια αλάνα για να βγάζουν τραπέζια οι καφετέριες και να περνά από πάνω η παρέλαση (παγκόσμια πολυτυπία) τότε είναι μια χαρά. Όμως δεν νομίζω ότι ο σκοπός και η αισθητική της κεντρική πλατειάς της πόλης πρέπει να είναι τέτοια. Αρκετά άσχημη και αντιαισθητική είναι η πόλη. Θα μπορούσε τουλάχιστον η κεντρική πλατεία να είναι κάτι προσεγμένο και αξιόλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΕΥΡΩ ΑΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!!!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ή ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ;;;

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΄΄ΠΕΙΝΑΣΕΙ΄΄ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΝΑ ΜΠΟΥΓΕΛΑΚΙ'' ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.;;;;

Ανώνυμος είπε...

εγω παω οποτε μπορω στο golden hall στην αθηνα και χαζευω το συντριβανι που εβαλαν πινοντας το καφεδακι μου.
ειναι καταπληκτικο.
ποτε το δημοσιο δεν θα φτασει τους ιδιωτες λογω ελλειψης φαντασιας και μονο.
η πλατεια του αγρινιου ειναι απλα απαραδεκτη.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ. ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ Ή ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.

ΕΞΑΛΛΟΥ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.