Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Τί γίνεται με το Εφετείο ;

"Βρήκαμε σε κάποιο blog των Χανίων το παρακάτω που προκαλεί πάρα πολλές απορίες :

" Εξελίξεις είχαμε σήμερα για το φλέγον θέμα ίδρυσης ή μη εφετειακής έδρας στο Ηράκλειο,κάτι για το οποίο αντιδρούν σφόδρα οι δικηγόροι των Χανίων,αφου θεωρούν ότι το εφετείο στην Κρήτη είναι ένα και μοναδικό και αυτό βρίσκεται στα Χανιά.

Σήμερα οι πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου ανέπτυξαν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμύδας τόνισε την ανάγκη ίδρυσης Εφετείου μόνο σε Χαλκίδα και Μυτιλήνη, χωρίς να γίνει καμμία αναφορά στο Εφετείο Κρήτης,κάτι που έφερε ικανοποίηση στους Χανιώτες δικηγόρους και προβληματισμό στους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι...
...ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου,καθώς έληγε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στη κυβέρνηση και επρόκειτο να πάρουν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Ωστόσο ,ένα απρόοπτο γεγονός στάθηκε ικανό να αναβληθει η Γ.Σ. και να οριστεί νεα ημερομηνία ,η Τετάρτη 10 Μαρτίου "

ΠΗΓΗ : http://chanianikos-themis.blogspot.com/2010/03/blog-post_664.html

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τί έχουν να μας πουν για " τη μη αναγκαιότητα" ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο ( Το διοικητικό στο Μεσολόγγι ) ; Δεν πρέπει η δικαιοσύνη να αποδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ; Για πολλοστή φορά κομματικά παιχνίδια εις βάρος της Αιτωλοακαρνανίας ; Πάλι το πολιτικό κόστος μπαίνει μπροστά στο δίκαιο ;
Να υπενθυμίσουμε ότι ο νυν πρόερδρος του Αρείου Πάγου είναι Αγρινιώτης
( http://www.areiospagos.gr/ ---> ΠΡΟΕΔΡΟΣ )
και πολλοί ήταν αυτοί που έτρεφαν ελπίδες για τη δημιουργία του Εφετείου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλα μην κλαιτε και αλλο. Ας παει οπου να ναι το εφετειο. Αρκει να ειμαι μεσα στην Ελλαδα. Ξερεις ειμαστε και πατριωτες

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυσκολοι οι καιροι για "ταρζανιες"! Η (σοσιαλιστικη) κυβερνηση μιλαει για λιγοτερο Κρατος, περικοπη εξοδων και δημοσιων δαπανων. Επομενως, ας ολοκληρωθει το νεο νοσοκομειο, που στην τελικη το 'χουμε περισσοτερο αναγκη, κι αφηστε τα Εφετεια γι αργοτερα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να κάνω λάθος και εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά Εφετείο ποινικό στο Αγρίνιο και διοικητικό στην ΙΠ Μεσολογγίου δεν θα γίνει. Γιατί θα πουν οι Πατρινοί δύο Εφετεία μέσα στην ίδια περιφέρεια είναι σπάταλη. Μα θα πει κάποιος ολόκληρος υφυπουργός ήρθε στο Αγρίνιο και το ανακοίνωσε, στάχτη στα μάτια για την περιφέρεια. Μόλις έφυγε από το Αγρίνιο ο δικηγορικός σύλλογος των Πατρών του τα έψαλλε. Είκοσι πέντε χρόνια φούρναρης λες να κάνω λάθος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΗ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Εφετείο στην Αιτωλοακαρνανία τώρα.
Καλά δε μιλάμε πλέον για τους μονίμως ανύπραρκτους βολευτές και όχι βουλευτές.

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο μεγάλος ψεύτης και πινόκιο είναι Ο ΓΑΠ.
Λεφτά υπάρχουν,λεφτά υπάρχουν φώναζε στα ΚΟΠΑΔΙΑ που τον χειροκροτούσαν από κάτω με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά.
Σε λίγους μήνες από τώρα δε θα έχει μείνει φράγκο στις τσέπες μας.
Να μη μιλήσουμε για τα εθνικά θέματα, και άλλες υποσχέσεις για υποδομές,εφετεία και πολλά άλλα που μένουν υποσχέσεις όπως πάντα.
Στην υγειά του πινόκιο ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μην γράφετε για τέτοια θέματα... μπορεί να ξυπνήσετε τον δικηγορικό σύλλογο της πόλης μας που ΚΟΙΜΑΑΑΑΑΑΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ Γ.Α.Π.-ΑΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟΝ Κ.Α.Π. ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εφετείο στο Αγρίνιο.ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.Αρκτετά με την απαξίωση ενόσ μεγάλου αστικού κέντρου 100.000 και παραπάνω κατοίκων