Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση εμπορικού συλλόγου Αγρινίου για τα 10ήμερα των προσφορών


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ

Για τα 10 ήμερα των προσφορών

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και έρχονται γιορτές.
Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι, επιστρατεύοντας την ελπίδα – αυτή που συνήθως φεύγει μαζί με την ψυχή – προσδοκούσαμε σε αυτή τη χρονική περίοδο, για να μειώσουμε χρέη, να ψιλοκαλύψουμε καμιά επιταγή και να φέρουμε γύρα τα δανεικά.
Έλα όμως που στην αγορά υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν κάποιο κομμάτι του τζίρου της, αλλά όλο μα όλο το τζίρο της.
Και αυτοί που αυτό θέλουν, σε αυτή τους την επιδίωξη δεν είναι μόνοι τους και δυστυχώς για εμάς, αυτοί που τους στηρίζουν και διευκολύνουν δεν είναι κάποιοι άλλοι, αλλά είναι οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί, είναι οι νόμοι τους, οι αποφάσεις τους και οι πολιτικές τους.
Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ποιους μιλάμε. Δηλ. ποιοι είναι αυτοί και για πιο θέμα μιλάμε και τι καταμαρτυρούμε γι’ αυτό στις κυβερνήσεις.
Αυτοί λοιπόν είναι: τα μεγαλοκαταστήματα, οι αλυσίδες, οι υπεραγορές κ.λ.π.
και
Το θέμα που σχολιάζουμε είναι ο νόμος και οι υπουργικές αποφάσεις περί προσφορών.
Τρία (3) είναι κυρίως τα όπλα που οι εμπορικές αλυσίδες και τα μεγαλοκαταστήματα χρησιμοποιούν, στην προσπάθειά τους να μονοπωλήσουν την αγορά εξαπατώντας, παραπλανώντας και παρασύροντας τους καταναλωτές αφ’ ενός και οδηγώντας σε αδιέξοδο και κλείσιμο τα μικρά μαγαζιά αφ΄ ετέρου.
Αυτά είναι, η απελευθέρωση του ωραρίου (τους λείπει για την ώρα η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας), οι ελαστικές μορφές απασχόλησης των εργαζομένων και η απελευθέρωση των προσφορών – εκπτώσεων.
Δυστυχώς για εμάς οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας παραπέρα – και εχθρικά απέναντί μας – την δουλειά η κάθε μια κάθε φορά από το σημείο που την άφησε η προηγούμενη και στα 3 ζητήματα τους έχουν δώσει σχεδόν τα πάντα όλα από όσα απαιτούσαν.
Αυτές λοιπόν τις διευκολύνσεις τους από τα κυβερνητικά σχήματα, τα πολυκαταστήματα εκμεταλλευόμενα άρχισαν πλέον την διεξαγωγή 10ήμερων συνεχών προσφορών, διαφημίζοντας κάθε 10ήμερο άλλο ποσοστό επί τοις εκατό και άλλη ομάδα προϊόντων.
Αυτό το χάος και το απόλυτο μπάχαλο της αγοράς, είναι ξεκάθαρο ότι τους επιτρέπει να πετυχαίνουν όλους τους στόχους τους:
Παρασύρουν τους καταναλωτές οι οποίοι έτσι και αλλιώς ευνουχισμένοι από τα επίπεδα την τηλεθεαμάτων έχουν πλέον απολέσει στο συντριπτικά μεγάλο τους ποσοστό, τη δυνατότητα της ορθολογιστικής σκέψης και επιλογής.
Διευκολύνονται στο να πασάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε τιμές ουγκιάς χρυσού.
Αποφεύγουν κάθε δυνατότητα ελέγχου και σύγκρισης τιμών και ποιότητας όχι μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες – αυτές άλλωστε διαχρονικά ανύπαρκτες είναι – αλλά και από όποιον υποψήφιο αγοραστή.
Νεκρώνουν την κίνηση στην αγορά και καρπώνονται κάθε ποσό χρημάτων που προγραμματίζονταν σαν καταναλωτική δαπάνη για την περίοδο των γιορτών.
Οι κυβερνήσεις και τα πολυκαταστήματα έχουν και συμμάχους και αυτές είναι οι πλειοψηφίες στις 3βάθμιες οργανώσεις μας στη ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ αδιαφορεί εντελώς για το όργιο «προσφορών» κ.λ.π. που γίνεται στα μεγάλα super market, για τις προωθητικές μορφές πώλησης κ.λ.π. ενώ η ΕΣΕΕ στο όνομα της συμμετοχής της σαν κοινωνικός εταίρος στις κοινωνικές διαβουλεύσεις έχει παθητικά αποδεχτεί τα πάντα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί:
Τους συναδέλφους να αντιληφθούν ότι μόνο η συνδικαλιστική δράση μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, τα μέλη των οργάνων και τους Αντιπροσώπους στην ΕΣΕΕ να συνειδητοποιήσουν ότι όσο αυτές οι πλειοψηφίες θα καθορίζουν τις τύχες μας τόσο και πιο γοργά θα φαλκιδεύεται το μέλλον μας.
Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι πάνω από όλα και μόνη απάντηση αποτελεί το συνδικαλιστικό κίνημα που δεν ποδηγετείται από προσωπικές φιλοδοξίες.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αει μωρε κλαψιαρηδες... χανει ποτε ο Εβραιος?

Ανώνυμος είπε...

Οι καημενοι οι μαγαζατορες!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνουν και οι μικροί έμποροι 10ήμερα προσφορών ?

Γιατί δεν μένουν ανοιχτοί το Σάββατο τα καλοκαίρια αλλά πάνε για ΣΚ στην Λευκάδα ?

Ανώνυμος είπε...

αφηστε ρε! φτιαξτε πρωτα το επιπεδο των προιοντων που πουλατε ιδιο με τα πολυκαταστηματα και ξαναμιλαμε. Δηλαδη αντι να παρω εναν επεξεργαστη απο το πλαισιο πχ στα 200 ευρω, να παω να τον παρω απο το γειτονικο μου καταστημα στα 300.... Αυτο δεν ειναι κοροιδια? Κανεις δεν παει σε ενα μεγαλο καταστημα για 5-10 ευρω, οταν ομως βλεπεις μια χαωδη διαφορα στην τιμη και ενα καλυτερο επιπεδο εξυπηρετησης ακομα και εαν ειναι υποχρεωτικο, τοτε ναι θα παει.
Πολλοι καταστηματαρχες εχουν ενα υφακι εχει τοσο και εαν σου αρεσει αλλιως να δω που θα το παρεις. Για να δουμε για ποσο ακομα θα το εχουν...

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε να εχετε παντα χαμηλες τιμες και οχι μονο τωρα... πηγα χτες στον καντερε και πηρα μια διπλη πιτα κοτοπουλο 2.60euro γαμω τον θεούλη του

Ανώνυμος είπε...

EAN DE VOH8H8OUN TA TOPIKA MAGAZIA DE 8A KINH8EI TO XRHMA KAI MAS PAIRNEI H MPALA OLOYS

Ανώνυμος είπε...

Re kokopsopsara, pou sas peirazoun ta S/K tou kalokairiou, emeis me ta magazia den pairoume pote adeia, kai an paroume, den pairnoume lefta! Akouw malakies kai trelainomai...Akous ekei...Esi pou pairneis adeia Pasxa, Xmas, diakopes, Gamoadeia, H1N1adeia kai klegesai gia na tin pareis kai plironesai kiolas... Kai fisika doulevw gia na vgalw! Den doulevw gia tin psixi tis manas mou! Ainte...

Ανώνυμος είπε...

Αυτα κυριοι του εμπορικου συλλογου να τα λεγατε παλιοτερα, στις καλες εποχες. Τοτε που, αν εκανε ο πελατης να πληρωσει με πιστωτικη καρτα, μονο ξυλο δεν του ριχνατε! Τωρα ειναι πια αργα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5:27 επέλεξες το επάγγελμα του εμπόρου.
Επέλεξες να έχεις ελεύθερο ωράριο, να μην παίρνεις άδειες, να βγάζεις όσα επιλέξεις.
Αν θέλεις να κοιμάσαι τα μεσημέρια και να φεύγεις τα ΣΚ βολτίτσες, γίνε και εσύ δημόσιος υπάλληλος.

Δεν είπε κανένας να δουλεύεις τσάμπα.
Ρίξε το ποσοστό σου όμως, γίνει λίγο ποιο ευγενικός με τον πελάτη, δώσε του κάτι για να σε εμπιστευτεί, μην τον βλέπεις για χωριάτη και προσπαθείς να του πασάρεις ότι σου έχει μείνει...

Ανώνυμος είπε...

Πείνασε κανένας καταστηματάρχης του κέντρου ρε σεις?? Όλοι έχουν εκτός από ιδιωτική κατοικία κι από ένα εξοχικό και την κοπανάνε τα καλοκαίρια 3 ήμερα , άλλος Λευκάδα, άλλος Μύτικα, αλλος Ζαβέρδα, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη. Γι'αυτό κλείνουν και τα καταστήματα το Σάββατο τα καλοκαίρια.
Το ίδιο κάνουν και στα Γιάννενα.
Οι μόνοι που δεν πρέπει να διαμαρτύρονται είναι οι έμποροι του κέντρου, που "φτιάχτηκαν" οικονομικά εδώ και 2 δεκαετίες. Από κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία,κοτοπουλάδικα, μέχρι πρακτορεία προπό,λαχείων,καταστήματα με υποδήματα,ρούχα. Έχει κανείς αντίρρηση??

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα μου αρέσει που όσοι είναι υπάλληλοι εδώ μέσα νομίζουν πως ΟΛΟΙ οι αγρινιώτες καταστηματάρχες είναι εκατομμυριούχοι. Και αυτός είναι λόγος να τους κράζουμε και να μην ψωνίζουμε συμμετέχοντας στην οικονομική αλυσίδα. Δε μιλάμε για προϊόντα Η/Υ, που δεν υπάρχει αντίστοιχη αγορά στο αγρίνιο. Ο καθένας βέβαια έχει τη γνώμη του και καλά κάνει. Το κρίμα είναι να κράζουμε τους εμπόρους χωρίς να είχαμε ποτέ εμείς μαγαζί και να είμασταν στη θέση τους, και να έχουμε ό,τι κόμπλεξ έχουμε και να λέμε ό,τι θέλουμε. Το να κρίνεις την τιμή της πίτας που λέει ο 2ος είναι σωστό. Εννοείται πως είναι αισχροκέρδεια και μεγάλο ποσοστό κέρδους. Αλλά τώρα για το θέμα των αδειών του καθενός, των εξοχικών κλπ είναι καφρίλα σκέτη. Εντάξει ας ξεκολλήσουμε λίγο. Και οι πολιτικοί τα παιρνουν και έχουν τρελό ποσοστό κέρδους, και άδειες έχουν και εξοχικά και δεν τους κυνηγάει καμιά τράπεζα. Πάντως σε μικρές πόλεις να βλέπεις να κλείνουν μαγαζιά, είτε με ρούχα, είτε με υπηρεσίες, είτε λόγω δυσκολίας πληρωμής ενοικίων, είτε γιατί χάνουν τα μαγαζιά και τα σπίτια που έχουν υποθηκεύσει για δάνεια των μαγαζιών είναι λυπηρό. Και στο δημόσιο να είσαι και έμπορος να είσαι είναι κατάντια να παθαίνεις τέτοια πράγματα. Μικρή πόλη είναι και μαθαίνεις πολλά.

Ανώνυμος είπε...

enta3ei polloi anagnwstes einai mikroi se hlikia mallon kai den exoyn gnwsh ths agoras kai lene oti 8eloun. krathste ligo pisinh kai mhn anoigeste toso. ontws kanenas toy kentrou den exei peinasei. peinane alloi parapera. gi ayto as pswnisoume kai apo aytoys kati.

emporike sylloge kai proedre ante parata ta aristeristika pou 3ereis kai tis mparoufes kai vgale kamia anakoinwsh poy na diavazetai. tis paparies tou pame kai tis antarsias krathse tis gia to spiti sou. kai gamw tis anakoinwseis grafoun aytoi oi typoi sto syllogo. mexri kai anakoinwsh gia toys pakistanous kai toys metanastes exoun vgalei. ase kanenan sxetikotero na milhsei kai koita ta tou oikou sou.

Ανώνυμος είπε...

na kleisete oloi giati eiste aharistoi kai kakoi epaggelmaties..... euhomai na anoiksoyn para polla polykatastimata gia na apolambanoyme oloi oi polites ayta poy den mporeite na mas prosferete eseis....

Ανώνυμος είπε...

ase re poy ntropiazete mia poli olokliri ta kalokairia.... ehontas kleista ta magazia sas...

Ανώνυμος είπε...

''Παρασύρουν τους καταναλωτές οι οποίοι έτσι και αλλιώς ευνουχισμένοι από τα επίπεδα την τηλεθεαμάτων έχουν πλέον απολέσει στο συντριπτικά μεγάλο τους ποσοστό, τη δυνατότητα της ορθολογιστικής σκέψης και επιλογής.''

και τι εκανε ο εμπορικος συλλογος για την ορθολογικη σκεψη των καταναλωτων τοσα χρονια πριν οι μεγαλοκαρχαριες επικρατησουν;
το κερδος του το ''επενδυσε'' σε σπιτια στην λευκαδα και την ναυπακτο απαξιωνοντας ο ιδιος την δουλεια του και τον τοπο που εβγαζε κερδος.

Ανώνυμος είπε...

FIle 7.21 , ta dimosioipalilikia ta zw kathe mera! Den me ekfrazei auto. Kai nai ithela perissotera lefta kai ta vgazw kai goustarw. Den ta klevw apo pouthena! Egw mporw na ginw dimosios ipalilos...esi mporeis na gineis emporas? Oso gia tis times, an o jumbo pairnei 1000000000 kouklakia pros 0,01 euro to kathena, kai egw pairnw 100 kouklakia pros 1 euro to kathena, mantepse tis times kai ta kerdi tou kathenos...

Ανώνυμος είπε...

πρωτα να ειμαστε ενταξει ,να ανακαινιζουμε τα μαγαζια μας,να ασφαλιζουμε τους εργαζομενους ,να μην εχουμε 300% κερδος ανα ρουχο-παπουτσι και μετα ας γκρινιαξουμε για τα πολυκαταστηματα και τις επιλογες του αγοραστικου κοινου της πολης.

Ανώνυμος είπε...

Καθιστε εκει στον εμπορικο συλλογο και βαλτε τα με τον Κωτσοβολο και τα jumbo... δε βλεπετε οτι οι αγορες μεσω ιντερνετ θα σας αφανισουν ολους σε λιγα χρονια...

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση συλλόγου

"...ψιλοκαλύψουμε καμιά επιταγή και να φέρουμε γύρα τα δανεικά..."

Δεν μπορούν να γράψουν μια σωστή ανακοίνωση, οι αλυσίδες τους χάλασαν μετά... άκου να ψιλοκαλύψουμε, λες και τα λένε μεταξύ τους πίνοντας καφέ στο συντριβάνι..

Nikos είπε...

για τον 2:42 πμ. Γιατί εσύ να πάρεις 100 κουκάκια και να μπει μπροστα ο εμπορικός σύλλογος και να παραγγείλετε όλοι μαζί οι αντίστοι έμποροι 100000 κουκλάκια και να πετύχετε και εσείς καλή τιμή? Για αυτό πρέπει να είναι ο εμπορικός σύλλογος και έτσι θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικροεμπόρων, όταν καταφέρνει και τους αντιμετωπίζουν οι εισαγωγείς και χονδρέμποροι όπως τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Είναι τυχαίο ότι ο εμπορικός σύλλογος Αγρινιου τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει κάτι στην κοινωνία και στην πόλη από την δράση του και ότι η διοίκησή του μονοπωλείται από συγκεκριμένα άτομα και οι περισσότεροι έμποροι τους έχουν γυρίσει την πλάτη?

Ανώνυμος είπε...

File Niko (2.42), profanws dn ksereis apo emporio polla, kai dn to lew gia na se meiwsw. Apla dn gnwrizeis!
Ola ta magazia tis Artas, tis Prevezas kai tou Agriniou na mezeutoume, tis idies times einai adinato na tis petixeis. Ta megala polikatastimata kanoun mona tous eisagwgi proiontwn, enw emeis ta pairnoume 3-4 xeri... Den iparxoun tetoia kefalaia gia tetoia pragmata... Kai se ola auta, erxetai kai o Giwrgakis gia na kopsei fraga apo to ESPA gia na ta dwsei allou...
ps. Den exw paixnidadiko, san paradeigma to anefera pou kserw oti isxiei.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΩΠΤΙΣΤΕΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ Η ΚΡΙΣΗ.

ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ είπε...

Ας τους στηριξει ο εμπορικος συλλογος τους καταστηματαρχες... μιας και τους εμαθε να κλεινουν το καλοκαιρι και σαββατο, τα πολυκαταστηματα ειναι ανοιχτα και σαφως θα κονομησουν, οταν τα λεγαμε στον εμπορικο δεν μας ακουγε ΚΑΘΟΤΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ... αλλα εκλεισαν ολους τους μπακαληδες, που τους εστελνε ο εμπορικος συλλογος το 100 και τους πηγαινε κατηγορουμενους στο δικαστηριο ...
... ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ?????

[ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ]

Ανώνυμος είπε...

Ωστε εχει και μουτρα να βγαζει ανακοινωσεις ο εμπορικος συλλογος; μπραβοοοοο...

Ανώνυμος είπε...

ελεος ρε παιδια με τα σαββατα.σε παρα πολλες πολεις κλεινουν τα σαββατα του καλοκαιριου τα μαγαζια(γιαννενα,λαρισα,τρικαλα,καρδιτσα,ξανθη κ.α)και καλα κανουν γιατι και αυτοι ανθρωποι ειναι και εχουν και οικογενειες.μην κοιταμε μονο την παρτυ μας.οσον αφορα τις τιμες πιστευω ειμαστε σε πολυ καλο επιπεδο.βρισκεις απο ολες τις τιμες.οσο για το φαι που λεει καποιος ας μην φαει στον καντερε και στο κεντρικο που ειναι πανακριβα.εχει τοσα μαγαζια το αγρινιο με πολυ καλυτερες τιμες και ποιοτητα οποτε μην γκρινιαζουμε για τα παντα.στο φαι ειδικα και τον καφε το αγρινιο ειναι σε παρα πολυ καλο επιπεδο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ 2.6Ο ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΤΑ....ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 1.70 ΜΕΧΡΙ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΛΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΜΕ.ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ.ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ GOODY'S ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ!