Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Αντίθετος με την εκτροπή και ο Έλληνας επίτροπος Σταύρος Δήμας


Αντίθετος με την εκτροπή του Αχελώου δηλώνει και ο έλληνας επίτροπος Σταύρος Δήμας κατά την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή. Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Δήμα να τοποθετηθεί για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα που παραμένει, όπως είπε, ανοικτό παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις τόσο της ΕΕ όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Εγώ ότι είχα να πω το είπα εγγράφως. Εκτροπές ποταμών, άρα και του Αχελώου, είναι αντίθετες με την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι και εγώ είμαι εναντίον των εκτροπών γενικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας επίτροπος.
Nα λοιπόν που η συζήτηση για την ματαίωση του έργου της εκτροπής δεν είναι μόνο προιόν ενεργείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος ( δηλαδή της Υπουργού Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη & του υφυπουργού Θάνου Μωραίτη) ,και επομένως δεν ευσταθεί το επιχείρημα που ακούγεται στη Θεσσαλία ότι "η ματαίωση της εκτροπής γίνεται μόνο με βάση το πείσμα των Αιτωλοακαρνάνων." Το σχεδιαζόμενο έργο θα επιφέρει τεράστιες περιβαντολογικές καταστροφές, τόσο εξόφθαλμες που αφορά τη περιβαντολλογική προστασία της χώρας μας στο σύνολο της. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι. Και ευτυχώς η άποψη αυτή αρχίζει-έστω και σε μερικές περιπτώσεις- να βρίσκει απήχηση στα υψηλά κλιμάκια του τόπου μας.

6 σχόλια:

kostakoutas είπε...

Ρε παιδιά η ΕΕ εχει ταχθεί ενάντια σε κάθε εκτροπή υδάτων απο τις περιοχές εκροής,πόσο άλλο θα διυλίζουμε τον κώνωπα;
Και ας αφήσουν επιτέλους οι Πασοκοι τις παπαριες περί Μωραιτη κλπ.Ότι πει η ΕΕ θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θεωρώ το Σύριζα κάποιο υπευθυνο και σοβαρό κόμμα με αρχές που δεν διασπώνται , όμως στο θέμα εκτροπής και γενικά σε κάποια άλλα θέματα απλά και κατανοητά έχουν σταθερή άποψη , απλώς δε προβάλονται ευκολα.Αντιθετα με το ΚΚΕ που εξυπηρετεί παλιομοδίτικα τοπικά συμφέροντα παραμένει γραφικο σε δηλώσεις για γενικά θέματα του τύπου :αντιλαικά μέτρα.
Ελπίζω απο την Μπιρμπίλη και τον Μωραίτη χωρίς να τους υποστηρίζω να πράξουν με τον σεβασμό που πρέπει προς τον τόπο μας.Οχι επειδή πρέπει αλλά επειδή πολύ απλά πρέπει να κάνουν το αυτονόητο και μιλάμε για μια καταστροφή.
Μην τρωγόμαστε μεταξύ μας δε χρειάζεται ας ενωθούμε όλοι μαζί μια φορά για να σώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να μην κάνουμε το χατίρι στους τσιφλικάδες που αμς κυριεύουν.
Και παρακαλώ μερικούς να μη χαλάνε τη κουβέντα απλα αν θέλουν να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

παπαριες λες εσυ kostakouta, τωρα μπήκαμε στην ΕΕ;
μαλλον δεν συνηλθες ακομη.

kostakoutas είπε...

Η ΕΕ έχει δώσει χρονικό περιθώριο σε όλες τις χώρες να εναρμονιστούν σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες.Σαν την οικονομία ενα πράμα,οτι και να υποσχεθεί η όποια κυβέρνηση,αν δεν περάσει από την ΕΕ,δεν γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Χεστηκε η ΕΕ για τον αχελώο.

Ανώνυμος είπε...

Ισα ισα η ΕΕ νοιαστηκε παραπανω για τον Αχελωο απο τους περισσοτερους Ελληνες! Κι ας το παιζουν και οικολογοι...