Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Το εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.


Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η κουρσά της διαδοχής στην ΝΔ. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες είναι η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και όπως είναι λογικό οι αναποφάσιστοι σπεύδουν να δηλώσουν στήριξη σε ένα εκ των τριών στρατοπέδων ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν την ουδετερότητα τηρώντας σιγή ιχθύος προς το παρόν. Ας δούμε όμως τι ακριβώς ισχύει σε αιτωλοακαρνανικό έδαφος.

Όσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη έχουν ταχθεί οι Κώστας Καραγκούνης, Λίνα Χατζή, Ασημάκης Φωτόπουλος, Νίκος Καραπάνος, Ειρήνη Κολώνια και Αλέξανδρος Φραίμης, ενώ με τον Αντώνη Σαμαρά τάσσονται ο Σπήλιος Λιβανός (εξέδωσε χθες και σχετική ανακοίνωση) και η Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού. Άλυτος γρίφος παραμένει το τι θα πράξουν οι Μάριος Σαλμάς και Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και οι δυο τους φέρονται να συνομιλούν και με τις δύο πλευρές αλλά ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Σε δημόσια ανακοίνωση στήριξης δεν έχει προβεί ούτε ο Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος δηλώνει ότι θα επιλέξει ο ίδιος εάν πρέπει και πότε να τοποθετηθεί υπερ συγκεκριμένου υποψηφίου.

Όσον αφορά τα στελέχη της παράταξης, τη στήριξή τους στην κα. Μπακογιάννη έχουν δηλώσει οι Βασίλης Μαγγίνας(πρ. βουλευτής), Ανδρέας Καραγκούνης (πρ. βουλευτής), Παναγιώτης Δελημήτσιος (πρ. βουλευτής), Γιώργος Σιορίκης (Πρόεδρος της ΝΟΔΕ), Θανάσης Παπαθανάσης (δήμαρχος Ναυπάκτου), Βασίλης Καπέρδας (δήμαρχος Παραβόλας), Νίκος Σταμπουλόπουλος (δήμαρχος Χάλκειας), Πάνος Τσαμάκης (πρ. δήμαρχος Νεάπολης), Θόδωρος Στούπας (νομαρχιακός σύμβουλος, πρ. Αντινομάρχης), Παύλος Κοτούμπας (πρ. Αντινομάρχης), Παντελής Βαμβακάς (νομαρχιακός σύμβουλος, πρ. Πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου), Βασίλης Φωτάκης (μέλος Κ.Ε ), Αντώνης Ψαλίδας (μέλος Κ.Ε.), Ρένα Ντάσκαρη (μέλος Κ.Ε.) και Λάμπρος Δημητρογιάννης (Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ). Απ την άλλη υπέρ του Αντώνη Σαμαρά είναι οι Θύμιος Δρόσος (μέλος Κ.Ε, Πρόεδρος Παραρτήματος Ινστιτούτου Δημοκρατίας), Γιάννης Τσιτσέλης (μέλος Κ.Ε., πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ), Ευάγγελος Σταμούλης (πρ. δήμαρχος Αγγελοκάστρου), Δημήτρης Τζαβαλάς (πρ. δήμαρχος Μεδεώνος), Σπύρος Κωνσταντάρας (υποψήφιος δήμαρχος Θέρμου), Δημήτρης Μουρκογιάννης (υποψήφιος δήμαρχος Οινιαδών), Λάμπρος Κοτρολός (δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου), Γιάννης Αντωνόπουλος (Πρόεδρος Τ.Ο. Αγρινίου), Άγγελος Σταυρόπουλος (Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου, γραμματέας ΟΝΝΕΔ Ναυπάκτου) και Κώστας Σταράμος (Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου). Τέλος, ως γνωστό ο Δημήτρης Μουρτζιάπης (δήμαρχος Στράτου) στηρίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αν και έδωσε το παρόν σε πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Αγρίνιο για την προώθηση της υποψηφιότητας Σαμαρά.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψίθυροι και ψιμύθια και ομελέτα

Όποιος ασχολείται με το παρελθόν γίνεται γρήγορα ο ίδιος παρελθόν. Και επίσης πρέπει να αλλάζεις συχνά κόμματα αν θέλεις να διατηρήσεις τις ίδιες ιδέες, η συχνά ιδέες αν θέλεις να παραμείνεις στο ίδιο κόμμα. Ο κύριος Σαμαράς δεν άλλαξε ιδέες. Παρέμεινε στην αφάνεια γιατί ως μεγάλος παίκτης ήταν έτοιμος για την ευκαιρία και ας μην ερχόταν ποτέ. Οι ηγέτες επιλέγουν. Η ιστορία τους δικαιώνει ή τους δικάζει. Κάποιοι άλλοι αναλίσκονται σε προβληματισμούς όπως ο γάιδαρος του Χότζα, ο οποίος και πεινούσε και διψούσε. Πέθανε από την πείνα και τη δίψα αναλογιζόμενος αν θα φάει ή θα πιεί πρώτα. Κάποιο άλλοι(π.χ. ο κύριος Καραμανλής ο μικρός που ήταν ανέτοιμοι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία έχασαν το ραντεβού με την Ιστορία. Κέρδισαν μόνο το ραντεβού με την Μυθολογία.
Η σπίλωση του αντιπάλου, το ανωτέρω άρθρο εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική, υποδηλώνει πανικό της άλλης πλευράς. Που μίσθαρνα υπηρετεί την διαπλοκή ακόμα και σε επίπεδο blog.
Η ομιλία του Σαμαρά ήταν δείγμα παίχτη που 90 λεπτά κοιμάται και στην παράταση βάζει γκολ και κερδίζει η ομάδα. Και αποθεώνεται.
Μια ματιά στα γκάλοπ. Δείτε το ranking της Ντόρας. Κατιόν. Πρέπει να τριτώσει το κακό για τους φίλους της 1. Ευρωεκλογές 2. Βουλευτικές. 3. Κομματικές εκλογές. Η γρουσουζιά διαχέεται. Πάντως προλαβαίνουν να αλλάξουν στρατόπεδο για να γελάσει το χειλάκι τους.
Η σεισάχθεια του Σαμαρά έχει κατά τα φαινόμενα επιτελεσθεί. Αλήθεια γιατί δεν βγαίνει ο πατήρ Μητσοτάκης να υπερασπισθεί την θυγατέρα του? Και μετά να δούμε πως εξακοντίζεται στα ύψη ο Μεσσήνιος.
Και μία ματιά στην ανθρωπογεωγραφία των νεοδημοκρατών. Σχεδόν όλα τα μεσαία και ανώτερα στελέχη συντάσσονται με τη Ντόρα. Όλη σχεδόν η βάση, δηλ οι πολλοί, η λαϊκή δεξιά, ταυτίζει τους καημούς της με τον Σαμαρά και σπάει τα αυγά για να φτιάξει ομελέτα.
Τουαρέγκ

Ανώνυμος είπε...

Η β' ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ένας Παπανδρέου υπέρ μίας Μητσοτάκη !

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς πόσο τρέμουν τον Αντώνη Σαμαρά τα Γιωργοκάναλα και οι μηχανισμοί προπαγάνδας του πασόκ.

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό.

Ένας Παπανδρέου έχει βάλει λυτούς και δεμένους να σώσουν μία Μητσοτάκη!

Είδατε που όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ρημάδα την κοινωνία;

Συνεχείς αναρτήσεις στα prasina blogs με διακριτικό below the line υπέρ της Ντόρας, επιτηδευμένα σχόλια παντού, μαιμού γκάλοπ που υπονοούν ρεύμα νίκης, συνεχής προβολή των δηλώσεών της επί παντός επιστητού και ένα σωρό άλλες κατινιές.

Πχ. Κάθε "στρατόπεδο" έχει τους σοβαρούς στρατιώτες και τους γραφικούς στρατιώτες. Τα Γιωργοκάναλα δείχνουν συνεχώς τους γραφικούς του Σαμαρά και τους σοβαρούς της αυτοκράτειρας. Καλό έ;

Ξέρουν βλέπεις πολύ καλό marketing, ξέρουν εξαιρετικό marketing.

Ξέρουν ότι εάν ΕΜΕΙΣ πέσουμε στην παγίδα να εκλέξουμε τη Ντόρα και την παρέα της που υπέσκαψαν τον Καραμανλή, μετά το να ρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στο 20% θα είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

nightprowler είπε...

ωραιοι ειστε !
προβληματα αλλα δεν εχει ο νομος ?
με αυτα ασχολιστε συνεχεια
εκεινο το ρημαδι το νοσοκομειο ποτε θα λειτουργησει

Ανώνυμος είπε...

Λέτε ναχει μεγάλο καημό ο λαός του Νομού μας για το τι θα ψηφίσουν όλοι αυτοί????????
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί....χτενίζονται! Φτου και πάλι φτού σας για να θυμηθόμε και την αείμνηστη Μαρία Ρεζάν!