Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο Παντελής Βούλγαρης στο Αγρίνιο


Με αφορμή την προβολή της ταινίας ΄΄ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ΄΄ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄, παρευρέθηκε στο Αγρίνιο προσκεκλημένος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής, ο κορυφαίος ‘Έλληνας σκηνοθέτης της ταινίας κ. Παντελής Βούλγαρης, μαζί με τη σύζυγο του, συγγραφέα κ.Ιωάννα Καρυστιάνη την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009.

Η ταινία ΄΄ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ΄΄ που απέσπασε θετικές κριτικές, έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό αναφέρεται στην Τρίτη χρονιά του εμφυλίου πολέμου στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας όπου διεξάγονται μικρές και μεγάλες μάχες και αποτυπώνει την τραγωδία ενός αδελφοκτόνου πολέμου.

Μία ταινία αντικειμενική, βασισμένη στην ιστορική έρευνα και σε αληθινά περιστατικά όπως τα διηγήθηκαν στον σκηνοθέτη κάτοικοι της περιοχής που έζησαν τα συγκλονιστικά γεγονότα.

Ο κ. Βούλγαρης και η κ.Καρυστιάνη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους θεατές, τους οποίους ευχαρίστησαν τόσο για τη μεγάλη προσέλευσή τους όσο και για την προσεκτική παρακολούθηση της ταινίας. Επίσης τόνισαν πως η ταινία ήταν αποτέλεσμα έρευνας πολλών ετών, πάντοτε με σεβασμό στην ιστορία και στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν.

Επίσης ευχαρίστησαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής΄΄ που τους έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με το κοινό, για ένα τόσο καυτό θέμα όπως ο εμφύλιος πόλεμος.

Οι προβολές συνεχίζονται καθημερινά στις 7.00 και 9.30 έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: