Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και αρχαίων θεάτρων

Εκδήλωση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των αρχαίων θεάτρων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 στις 7 η ώρα το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:
α) Ο Αρχαιολογικός Χάρτης του Νομού από την Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ κα Μαρία Σταυροπούλου-Γάτση.
Ο αρχαιολογικός χάρτης είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας και της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
β) Η ειδική έκδοση των Αρχαίων Θεάτρων του Νομού από τον κ. Λάζαρο Κολώνα, επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ.
Η ειδική έκδοση των Αρχαίων Θεάτρων του Νομού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».
γ) Το ντοκιμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα του Νομού από τονΠρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» κ. Σταύρο Μπένο.
Το ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα του Νομού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, της ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

“Πληροφορήθηκαμε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι θεωρήθηκε ως εργατικό ατύχημα η περιπέτεια της κ. Κωνσταντίνας ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε
επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο Υπουργός Εργασίας κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλώς αναγνώρισε το γεγονός ως εργατικό ατύχημα και έδωσε παραχωρητήριο και κλειδί στην μητέρα της άτυχης γυναίκας.

Αν και πέρασαν όμως εννέα μήνες από την δολοφονία του αδελφού μας
Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ που συνέβη την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς, από Αλβανό λαθρομετανάστη, όταν ο αδελφός μας ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον συλλάβει, αφού αυτός προηγουμένως είχε κάνει ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου η πολιτεία στην περίπτωση του δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και συγκεκριμένα:

1)Μέχρι σήμερα δεν χορηγήθηκε στη χήρα ή την θυγατέρα του σύνταξη (Αρθρα 2 και 3 του Ν. 1897/1990).

2) Δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα το δικαιούμενο εφʼ άπαξ βοήθημα (Αρθρο 3 του Ν. 1897/1990)3) Μέχρι σήμερα η σύζυγος του δεν διορίστηκε στο Δημόσιο όπως προβλέπεται από το Νόμο (Αρθρο 18 του Ν. 3448/2006), αλλά ο σχετικός φάκελος εξακολουθεί να
πηγαινοέρχεται μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, αν και από την τέως πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν ως τις ευρωεκλογές.

Εστω να ληφθεί υπʼ όψη ότι ο αδελφός μας άφησε εν ζωή γυναίκα και ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις πέντε μηνών.

Αραγε ο αδελφός μας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού;

Με την παρούσα παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους και την ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων να πράξουν το συντομότερο δυνατόν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και να ενεργήσουν με την ίδια ευαισθησία που ενήργησε και η πολιτεία στην περίπτωση της κ. ΚΟΥΝΕΒΑ.

Τα αδέλφια Γεώργιος και Μανώλης Σπανουδάκης”

Ανώνυμος είπε...

επεσε στο καθηκον γιατι ενω ηταν εκτος υπηρεσιας ετρεξε να σωσει τα λεφτα μιας τραπεζας που μας εχουν κατακλεψει τοσα χρονια και ευθυνεται για το θανατο πολων ανθρωπων αξιζε αραγε αυτη η θυσια για τους νομιμους τοκογλυφους

για αυτα τα τομαρια ετρεξε να θυσιασει τη ζωη του οποτε ζητηστε τα απο την τραπεζα
και αφηστε την κακια σας για εναν ανθρωπο που υπο την καλυψη της κυβερνησης και της αστυνομιας της κατεστρεψαν την ζωη και την τυφλωσαν επειδη ειχε το θαρος να αντιδρασει στην αυθαιρεσια και στην καταπατηση των δικαιωματων τους στην εργασια της

αλα ξεχασα αυτη ειναι λαθρομεταναστρια δεν εχει δικαιωμα να μιλαει να αντιδρα και αν γινεται να μην αναπνεει

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ; Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΜΑ ΟΛΟΙ-ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΖΩΗ! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΄΄ΑΝΩ ΚΑΙ ΕΞΩ΄΄ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑ, ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΟΦΕΛΗ; ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΑΡΧΑΙΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΄΄ΝΤΟΥΚΟΥ΄΄. ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ(ΠΑΛΑΙΡΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΠΛΕΥΡΩΝΑ, ΟΙΝΙΑΔΕΣ) ΠΗΓΑΝ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΟΙ ΑΛΑΝΙΑΡΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!) ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΩΣ ΦΕΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ, ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ(ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΑΚΗΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ(ΒΛ. ΜΠΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!!!!). ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΕΠΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΤΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ(ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ!!!)ΚΛΠ. ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΚΛΠ), ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΩΝΙΟΙ, ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ!!!! ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ !!! ΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ(ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ) ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!! ΣΤΟ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΟ!!! ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΞΟΥ-ΜΟΥΞΟΥ, ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΓΙΟΥΧΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΄΄ΤΙΝΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ΄΄. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;