Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ξανά η δυνατή βροχή τόσο στο Αγρίνιο, όσο σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Ναύπακτο, Αμαλιάδα,Πύργο και Ολυμπία, Αττική, Β. Ελλάδα, Πάτρα,
Ειδικότερα εκτεταμένες ήταν οι ζημιές σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και θερμοκήπια σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμαλιάδα και Αγρίνιο.
Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας η Πυροσβεστική απεγκλώβισε άτομα από δύο αυτοκίνητα.
Στο Αγρίνιο η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση υδάτων σε 25 περιπτώσεις, στο Μεσολόγγι σε 5 και στη Ναύπακτο σε άλλες πέντε.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα λοιπόν καθιστούν ευάλωτη οποιαδήποτε περιοχή στην Ελλάδα, πόσο μάλλον και τη δική μας, καθώς στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν εντονες βροχοπτώσεις. Πολλές φορές τα έντονα καιρικά φαινόμενα έθεσαν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και σε μερικές περιπτώσεις με δυσάρεστη κατάληξη ( π.χ πέρυσι τον Οκτώβριο στο χωριό Ποταμούλα).
Τίθονται λοιπόν ορισμένα ζητήματα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης που έχουν να κάνουν με τη πρόβλεψη για τέτοια φαινόμενα όπως πχ αντιπλημμυρικά έργα με προτεραιότητα στην ύπαιθρο όπου εκεί μπορούν να κινδυνέψουν ζωές. Από κει και πέρα όμως δεν είναι λίγες οι φορές που σπίτια ιδίως σε πόλεις πλημμυρίζουν λόγω κακοτεχνιών, καθώς εύκολα συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες νερού. Όπως και να έχει, όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να εξεταστούν και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για να μην παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν πλημμύρες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AYTA TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΤΕΧΝΕΙΕΣ...ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΑΓΔΑΙΟΤΗΤΑ ΔΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΟ ΣΤΣ 3-10-2009 ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

ΤΟΤΕ Κ ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΑΜΕ...ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

balte to video re paidia....

Ανώνυμος είπε...

I topiki Aftodioikisi exei alla pio sovara pragmata na asxolithei.
Xodevei ekatomyria gia na xilwnei kai na xanaftiaxnei plateies as poume. Ekei exei megalyteri apodosi ......

Ανώνυμος είπε...

Πνίηκανε οι ψαρόμυαλοι και το γυφταριό ωρέ παλκάρια?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε πως οι παλιοί πολιτικοί μηχανικοί αλλά και οι παλιοί εργάτες και εργοδηγοί ήταν πιο καταρτισμένοι πιο μερακλήδες και πιο συνειδητοποιημένοι.
Τα δίκτυα τα σχεδίαζαν και τα κατασκεύαζαν αποκλειστικά και μόνο μέσω τεκμηριωμένων επιστημονικών μεθόδων και κατά τα φαινόμενα με καλύτερες προβλέψεις και προοπτικές .
Αυτό μπορούν να το καταλάβουν οι γεροντότεροι συμπολίτες μας και κάποιοι με στοιχειώδεις γνώσεις επ΄ αυτού του αντικειμένου.
Και τα γράφω αυτά γιατί πιστεύω πως τα τελευταία δέκα χρόνια ίσως και περισσότερα ό,τι έργο έχει γίνει στα δίκτυα αυτά δηλ. οδικό, ύδρευσης και αποχέτευσης έχει γίνει με τη συνηθισμένη κοντόφθαλμη μικροπολιτική και μικροκομματική νοοτροπία όλων .
Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και κάθε λογής αιρετός κοίταξαν και κοιτάζουν να ‘εξυπηρετήσουν’ κάθε πολίτη ψηφοφόρο που έκανε την λαδιά του, κοίταξαν και κοιτάζουν να διορίσουν τους ημέτερους σε κομβικά σημεία για κάθε εργασία και έργο τέτοιου είδους γιατί απλά με αυτό το τρόπο περνάνε τη γραμμή τους και δεν ξεφτιλίζονται αυτοί αλλά οι αχυράνθρωποι τους .
Οι αχυράνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε γνώσεις ούτε εμπειρία ούτε αξιοπρέπεια άλλωστε αυτό είναι έκδηλο γιατί 1ον εξαφανίζονται εύκολα στα δύσκολα 2ον το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο τίτλος ως κοινωνική καταξίωση και μόνο στη κοινωνία της πόλης -δεν λέμε ….. ο κ. διευθυντής ο κ. γεν. διευθυντής ο κ. υποδιευθυντής ο κ. εργοδηγός ο κ. προϊστάμενος κλπ. κλπ.- 3ον οι χρηματικές απολαβές τους για να επιβεβαιώνουν το προηγούμενο 4ον έχουν ύφος ειρωνικό και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν …. ως ανώτεροι άνθρωποι που είναι …..αυτά που τους λέει ο φουκαράς ο πολίτης.
Εάν είχαν γνώσεις δεν θα υπήρχαν διαρκώς τα ίδια προβλήματα γιατί θα είχαν προνοήσει για όλα τα προβλήματα αδιακρίτως, εάν είχαν εμπειρία θα διόρθωναν όλα τα προβλήματα, εάν είχαν αξιοπρέπεια δεν θα αναλάμβαναν ανώτατες ιεραρχικές θέσεις χωρίς να έχουν τα δυο προηγούμενα αλλά και όραμα για το καλύτερο δυνατό καθώς και ηθικούς φραγμούς .
Οι αιρετοί τώρα το μόνο που σκέφτονται είναι καθαρά και μόνο η οικονομική τους αποκατάσταση αλλά και το ψώνιο τους για εξουσία.
Έχουν γίνει πλέον αδίστακτοι χρησιμοποιούν τη δύναμη που τους παρέχουμε σε βάρος μας εντέλει.
Αφού τους παρακαλάμε να κάνουν και αυτά που είναι αντίθετα ακόμα ακόμα και στη ίδια τη φύση
Εμείς οι πολίτες τέλος πάμε και χτίζουμε εκεί που περνάει το νερό γιατί δεν θέλουμε να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά κοιτάμε να την κουτσοβολέψουμε όπως όπως γιατί μία δεν μας επαρκούν τα χρήματα μία γιατί έτσι μας αρέσει εγωιστικά σκεφτόμενοι γιατί πιστεύουμε πως οι αιρετοί με τα λεφτά των άλλων θα εξυπηρετήσουν εμάς τους γάτους τους…… καπάτσους . Έτσι λοιπόν φτου και από την αρχή ο κύκλος .
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ αντιπλημμυρική προστασία έτσι όπως πρέπει να γίνει δεν πρόκειται να δούμε στη πόλη μας , τα καιρικά φαινόμενα θα γίνουν πολύ ποιο έντονα (αυτό είναι νομοτελειακό λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου), αρά πρέπει οι υποδομές να συνεχίζονται με αυτές τις προδιαγραφές που άφησαν οι παλιοί μηχανικοί έχοντας ως δεδομένο ότι η αλαζονεία των σύγχρονων αχυράνθρωπων δεν οδηγεί πουθενά .
Όσο μπερδεύονται αυτοί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει για το μέλλον της πόλης

Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε να εκφράσω τις θέσεις μου

Ανώνυμος είπε...

5:24 Αγραμματος εισαι? Δεν ξέρει να διαβάζεις? Μην παρεξηγηθώ απο Αμφιλοχια είμαι

Ανώνυμος είπε...

Ο 5:24 ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΞΕΡΕΙ...ΑΛΛΟΣ ΔΝ ΞΕΡΕΙ 'Η ΚΝ ΠΩΣ ΔΝ ΞΕΡΕΙ...