Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Aφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο.


Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεών του το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ετοίμασε ένα τετραήμερο αφιέρωμα στον ποιητή στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 με το έργο «Η σονάτα του Σεληνόφωτος» και στις 14 Νοεμβρίου ένα μουσικό-ποιητικό αφιέρωμα με τον Μανώλη Μητσιά και την Εύα Κοταμανίδου.
Αν και ποίημα, η Σονάτα του Σεληνόφωτος προσφέρει τη δυνατότητα για θεατρική πράξη. Άλλωστε έχει πολλές φορές παρουσιαστεί στον τόπο μας σ΄ αυτή τη μορφή. Η ιδιομορφία της παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου είναι ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει μια χορογράφος η Έφη Καρακώστα της οποίας οι χορογραφίες κυρίως χαρακτηρίζονται από έντονη θεατρικότητα. Η ίδια έκανε μια εις βάθος έρευνα για το συγκεκριμένο ποίημα αλλά και γενικά στο έργο του Ρίτσου.
Στον κύριο ρόλο της γυναίκας μια λυρική τραγουδίστρια η Τζένη Δριβάλα που έχει σπουδάσει και Θέατρο στη σχολή του Εθνικού κι έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε παραστάσεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Μαζί της ο ηθοποιός-χορευτής Δημήτρης Μόσχος. Στην παράσταση με έντονη κινησιολογική δράση, η Δριβάλα –έχει σπουδάσει και η ίδια χορό- ερμηνεύει κι ένα απόσπασμα από την όπερα Φιντέλιο του Beethoven. Φυσικά το έργο παίζεται πλημμυρισμένο από τη σονάτα για πιάνο «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Beethoven.Τα σκηνικά κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Ζιάκας ενώ τους φωτισμούς επιμελήθηκαν οι Σπύρος Μερεγκλίτσης και Δημήτρης Παπαδάκης.

Παραστάσεις
:
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009,ώρα 9.30 μ.μ.
Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου
Ώρες ταμείου 11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00, τηλ. ταμείου 26410-56135
Ισχύουν Εισιτήρια Εργατικής Εστίας

3 σχόλια:

Θύμιος είπε...

Το 0 σχόλια στο όλο θέμα γι' αυτή την πραγματικά αληθινή πολιτιστική προσπάθεια και πρωτοβουλία, με στεναχωρεί πάρα πολύ. Έτσι, αυτό είναι σωστό, να περιμένετε πολιτιστική και οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη, ΜΟΝΟ από τον Παναιτωλικό,μιας και πρωτοτυπία και πρωτοβουλία θεωρείτε, μόνο ο,τι περιστρέφεται γύρω από το περιβάλλον της υπερτιμημένης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας της πόλης μας και τίποτε άλλο. Ακόμη και το πάρτυ των guerreros,είχε περισσότερα σχόλια...... τι να πω;

Ανώνυμος είπε...

τι να γραψουμε ρε θυμιο για τον ριτσο? οτι εγραψε τον ΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ!!!ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ? sorry man, εγω δεν ειμαι σταλινικος και ουτε κουμμουνιστης, αν θελει να γραψει κανεις δεινοσαυρος γιαυτον ας γραψει. αντε και πολυ ασχοληθηκαμε με τον ριτσο.ενα σωρο ηρωες εχει η ελλαδα με τους κομμουνιστες θα ασχολουμαστε συνεχεια?

Θύμιος είπε...

Δεν αναφέρθηκα στις κομματικές του πεποιθήσεις, ούτε στα κακώς κείμενα της πορείας του, απλά πιστεύω πως το συνολικό ποιητικό του έργο είναι αξιόλογο και καλώς προβάλεται. Ούτε εγώ δηλώνω σταλινικός και κομμουνιστής, αλλά το καλό θα πρέπει να το προβάλουμε, από όποιον χώρο και αν προέρχεται!