Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

H φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην ιστορική της διαδρομή, αποτέλεσε η Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 για την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, με την παρουσία της στο Μέγαρο Μουσικής, καλεσμένη από το Σύλλογο ΄΄Οι φίλοι της μουσικής΄΄.
Επιλέχθηκε να πάρει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΄΄ Ίσες ευκαιρίες για όλους – Φιλαρμονικές συναντήσεις΄΄ που σκοπό είχε να ενθαρρύνει την δημιουργία δικτύου μεταξύ των πόλεων με παράδοση στα χάλκινα πνευστά αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να επιλεγούν από τις Φιλαρμονικές που συμμετείχαν νέοι μουσικοί έως 18 ετών, προκειμένου να συγκροτηθεί η Μπάντα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από τη Φιλαρμονική του Δήμου μας επιλέγηκαν είκοσι (20) μουσικοί.
Στο περιθώριο του σεμιναρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Βασίλη Κονήδα, παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα που ενθουσίασε τους θεατές με έργα των ΒΙΖZΕΤ – ΜΟΝΤΙ –CARL ORFF – MOZART.
Μία ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση που αποδεικνύει την Πανελλαδική καταξίωση του επιπέδου της Φιλαρμονικής της πόλης μας.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης: η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδος, η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» της Κέρκυρας, η Φιλαρμονική του Δήμου Κω, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας και η Φιλαρμονική του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

"ΕΥΔΡΟΜΟΥΝΤΩΝ ΑΛΕΙΠΤΗΣ" είπε...

Συγχαρητήρια στόν Βασίλη Κονίδα και όλα τα παιδιά τής Φιλαρμονικής για το σπουδαίο έργο που επιτελούν! Και είς ανώτερα!!!