Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Είπαν όχι στην απραξία , Ναι στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αποδοχή της πρότασης του Παναιτωλικού για τη διοργάνωση ημερίδας που ως στόχο έχει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αιτωλοακαρνανία. Η συμμετοχή σ’ αυτή εκπροσώπων φορέων του ποδοσφαίρου και περισσότερων από εξήντα ομάδων του νομού, επιβεβαίωσε την ανάγκη να μπει τέλος στην απραξία και να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Από πλευράς Παναιτωλικού το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος Φώτης Κωστούλας και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ, ο προπονητής Σίνισα Γκόγκιτς και οι συνεργάτες του, αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών με επικεφαλείς τους αρχηγούς. Επίσης, εκπρόσωποι του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός, του Συλλόγου Παλαιμάχων, των οργανωμένων Φιλάθλων.


Μετά τους χαιρετισμούς του προέδρου Φώτη Κωστούλα και του προπονητή Σίνισα Γκόγκιτς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Μάκης Μπελεβώνης ανέλυσε την πρόταση του Παναιτωλικού για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, που βασίζεται στη συνεργασία με όλους τους Ερασιτεχνικούς Συλλόγους του νομού.


Ο βοηθός προπονητή Γιάννης Νταλακούρας και ο υπεύθυνος των Τμημάτων Υποδομής Βασίλης Νταλαπέρας ανακοίνωσαν το πλάνο εντοπισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης των ποδοσφαιρικών ταλέντων της περιοχής, με τη συγκρότηση κατά περιφέρεια ομάδων επιλέκτων ανά ηλικία, σε συνεργασία με τις ομάδες που ανήκουν.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Μακρής, αναφέρθηκε στο ρόλο του προπονητή και στην ανάγκη επιμόρφωσής του. Ανακοίνωσε τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Παναιτωλικό και τις υπόλοιπες ομάδες, σεμιναρίου επιμόρφωσης όλων των προπονητών, που θα γίνει 22 και 23 Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο και στο οποίο θα διδάξουν κορυφαίοι έλληνες και ξένοι προπονητές.


Την ανησυχία τους για το μέλλον του ποδοσφαίρου, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, κατέθεσαν εκπρόσωποι των Σωματείων που πήραν το λόγο. Εστίασαν στην αδιαφορία της ΕΠΣΝΑ να δώσει λύσεις, στο μείζον ζήτημα της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζουν οι αγωνιστικοί χώροι στο νομό μας και στην εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.


Ο υπεύθυνος της εταιρίας LOTTO στην Ελλάδα Στράτος Καλουτάς, ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρίας του να βοηθήσει την προσπάθεια που αρχίζει με παροχή αθλητικού υλικού σε όλες τις ομάδες σε προνομιακές τιμές, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, πρόσφερε στις ομάδες από δώδεκα μπάλες ποδοσφαίρου. Ανακοίνωσε δε ότι ομάδα επιλέκτων νεαρών ποδοσφαιριστών του νομού που θα προκύψει από το πρόγραμμα, θα πάρει μέρος σε τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Ιταλία.


Η επιτυχία της πρώτης αυτής συνάντησης, η επιβεβαίωση του κοινού προβληματισμού, η αγωνία για αναζήτηση λύσεων και η ανάγκη για συστράτευση όλων των δυνάμεων, δέσμευσε τους διοργανωτές και συμμετέχοντες για συνέχιση της από κοινού προσπάθειας και τη διοργάνωση σε σύντομο διάστημα νέων εκδηλώσεων.

panetolikos.gr

φωτογραφίες: istosgs.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: