Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ρέππας: Η εκτροπή θα τελειώσει σε τρία χρόνια το πολυ(!)


Πάνω που η εκτροπή του Αχελώου θεωρούνταν ότι είχε "παγωσει" έρχεται η δήλωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου είπε χαρακτηριστικά:

«Αν δεν υπάρξει δικαστική εμπλοκή, το έργο της εκτροπής του Αχελώου θα τελειώσει σε δυόμισι, τρία χρόνια το πολύ»

Μάλιστα επεσήμανε ότι οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι και εγγυάται γι’ αυτό η Κυβέρνηση.(!)

Ο κ Ρέππας άφησε ένα παράθυρο λέγοντας ότι «οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις», υπενθυμίζοντας ότι αύριο εκδικάζεται προσφυγή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μάλιστα πρόσθεσε οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις.

Συμπέρασμα: Επίσημα η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της εκτροπής του Αχελώου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τελευταία φράση της δήλωσης του κ. Ρέππα, ο οποίος επικαλείται τις δικαστικές αποφάσεις ως απαραίτητη προυπόθεση για τη συνέχιση της εκτροπής. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς μπροστά σε ενδεχόμενη τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαικού δικαστήριου; Η ότι η εν λόγω απόφαση θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να μη προχωρήσει στο έργο αναλαμβάνοντας έτσι το πολιτικό κόστος; Μια τέτοια δικαστική απόφαση πάντως αποτελεί ατράνταχτο άλλοθι προς τους Θεσσαλούς.

Το παραπάνω σενάριο είναι και το πιο αισιόδοξο. Το ότι όμως εγγυάται ο υπουργός ότι οι πόροι έχουν εξασφαλισθεί πρέπει να μας ανησυχεί. Δυστυχώς εϊναι δείγμα πολιτικής θέλησης για τη συνέχιση του έργου.

Εν κατακλείδι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις δικαστικές αποφάσεις που είτε θα εξαναγκάσουν είτε θα χρησιμεύσουν ως άλλοθι ώστε το εγκληματικό έργο να ματαιωθεί. Πάντως βλέπουμε ότι η δήλωση αυτή ήρθε μετά από τις κινητοποιήσεις των Θεσσαλών πριν λίγο καιρό. Μάλλον έπιασαν τόπο..



20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΤΩΡΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ... ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ. ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ. ΚΡΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ

Ανώνυμος είπε...

να τουσ κόψουμε τον κώλο.... να ακούνε αιτωλοακαρναία και να κλάνουνε πατάτες τα καθίκια.


μας έχουν τόσα χρόνια στην απ' έξω και αντί να κάνουν κάτι για το νομό πηγαίνουν και τον τρυγίζουν ακόμα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ; ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΚΟΥ - ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ..........

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ AGRINIONEWS ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...
ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΔΝ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ...ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΚΟΣΜΟ...

ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Η ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ

Ανώνυμος είπε...

Σας είχα μιλήσει για το ΘΑΝΟ.
Ηξερε να κουνά προεκλογικά τα χέρια του. Και τα κουνούσε καλά.
Τώρα πως κουνάει το μυαλό του?
Η ανεπάρκεια είναι πρόδηλη.
Και καλά η Μπιρμπίλη δεν έχει ψήφους για να χάσει.
Αυτός όμως τί έχει να πεί πέρα απο τον καταγγελτικό του λόγο?
Προφανώς τώρα αντιδρά όπως ο άφρων πλούσιος της παραβολής του Ευαγγελίου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ 4ΕΤΙΑ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ .
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ,ΑΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

διπλωματική θεση ή δεν θελει να ξαναερθει στο νομό?

Ανώνυμος είπε...

ποια κυβερνηση χρειαζεται τελεσιδικη αποφαση απο τα ευρωπαικα δικαστηρια για να ακυρωσει ενα αντισυνταγματικο εργο ???????????????

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε πασοκάρα που περιμένατε όλοι θα κάνουν τη διαφορά.Ωσπότε θα είστε ραγιάδες και ανεκτικοί σε αυτους δεν έχετε λίγο εγωισμό πάνω σας και κάθεστε και ψηφίζετε τα παλιοτόμαρα.
Τραγική ειρωνία να γίνεται το μέγαλυτερο οικολογικό έγκλημα σε βάρος ένός τόπου και στο υπουργείο περιβάλλοντος να βρίσκονται 2 άτομα που να έχουν σχέση με τον τόπο αυτό.
Μπράβο ρε....πράσινη αναπτυξη ,μπράβο ρε!!!
Που είανι οι δημάρχοι;οι νομαρχηδες και τα τοπικά κανάλια να αντιδράσουν;Τι ρόλο βαράνε;
Μετά απο αυτά έχετε το θάρρος να ασχολείστε με σμαράδες ,ντόρες και να ανέχεστε το ύπουλο Πασοκ;
Ελεος ρε.

Ανώνυμος είπε...

http://adopana.wordpress.com/2009/11/23/448/

Ανώνυμος είπε...

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας την ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και την τροποποίηση του πειθαρχικού Δικαίου που αφορά στους αστυνομικούς, επικαλούμενος υποθέσεις που λιμνάζουν. Την ίδια ώρα, ο υπουργός εμπροσθοφύλακας της προοδευτικής δίωξης των ένστολων, ανακοίνωσε τη δίωξη από την ΕΛΑΣ δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορήθηκαν για τη βίαιη συμπεριφορά κατά μιας αλλοδαπής μητέρας, ενώπιον του παιδιού της.

Απορία: η υπόθεση ερευνήθηκε; Εξακριβώθηκε το ορθόν των καταγγελιών; Έγινε ΕΔΕ; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Έτσι διώχνουν κόσμο οι του ΠΑΣΟΚ, μετά από την καταγγελία μετανάστριας, χωρίς διερεύνηση; Δηλαδή, αν αύριο αρχίσουν οι αντεξουσιαστές και ο ΣΥΡΙΖΑ να ρουφιανεύουν αστυνομικούς, αυτοί θα… διώκονται;

Μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο… ζωές!

Τώρα, διαβάστε και άλλα απίθανα: σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας θα στελεχωθεί με πολιτικό προσωπικό. Πρασινοφρουρούς και αριστεριστές, αλλά και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων, να υποθέσουμε, σαν την όμορφη που μάζεψε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας στο γραφείο του για να μας κάνει κοινωνική μηχανική και να μας πει πως θα γίνουμε πιο ανεκτικοί και προοδευτικοί.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Αυτά είναι τα πρώτα δείγματά τους. Πάμε παρακάτω: το Γραφείο αυτό, μαθαίνουμε, θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την αστυνομία, ένα είδος πράσινης επιτροπής Μακάρθι, για να διωχθούν οι δεξιοί αστυνομικοί από το Σώμα, αλλά και να διωχθούν όσοι τολμήσουν να αντισταθούν στην καταστροφική μανία των αντεξουσιαστών και αριστεριστών, αλλά και των λαθρομεταναστών που βιαιοπραγούν. Θεσμοθετείται ένα νέο σπορ: η ρουφιανιά κατά των αστυνομικών. Όσο για τα άτομα με νομική κατάρτιση που θα στελεχώσουν το Γραφείο, επισημαίνουμε ότι νομική κατάρτιση έχουν και η Κούρτοβικ και ο Ραχιώτης. Γιατί δεν τους φωνάζουν και αυτούς;

Ο κ. Χρυσοχοΐδης φτιάχνει πολιτική αστυνομία, ενώ εκθέτει τους ένστολους που υπηρετούν αυτόν τον καιρό, σε κίνδυνο ζωής, υιοθετώντας ένα αίτημα των αντεξουσιαστών: από εδώ και πέρα οι αστυνομικοί θα έχουν επώνυμο, θα φέρουν τα διακριτικά τους, γιατί είναι υπάλληλοι του κράτους και κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει

Ανώνυμος είπε...

''Μάλιστα πρόσθεσε οι όποιες επιλογές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις''

το κοινοτικο δικαιο αναφερει οτι δεν μπορει να μεταφερθει νερο απο μια λεκανη αποροης σε αλλη οποτε αν παει δικαστικα το θεμα το εργο δεν πρεπει να συνεχιστει.

εκεινο που προκαλει ερωτηματα ειναι το που βρισκει η νεα κυβερνηση λεφτα, οταν αφηνουν να εννοηθει οτι δεν υπαρχουν λεφτα για μισθους και συνταξεις, δλδ για τον λαο δεν υπαρχουν λεφτα ενω για τον εργολαβο που κανει παρανομα και καταστρεπτικα εργα τα λεφτα ειναι εξασφαλισμενα..

ενα αλλο, ειναι και το γεγονος της ερωτησης απο το ΚΚΕ που ενω φετος ο πηνειος εχει υπερχειλησει δυο τρεις φορες ,κανει ερωτηση για τους κοκκινους ψηφους της θεσσαλιας.ντροπη.

να σταματησει η λεηλασια των νερων απο τους πολιτικους της ελλαδας και να ισχυσει το κοινοτικο δικαιο.
οχι αλλη κοροιδια.

Ανώνυμος είπε...

''ΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ
''ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΓΑΛΗ''
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΝ Η ΕΚΤΡΟΠΗ
ΜΑΣ ''ΓΡΑΦΟΥΝΕ'' ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΑΒΕΡΤΑ
ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΕΝΟΣ ΧΑΖΟΥ
ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΕΛΕΤΑ.
ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΚΕ
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΚΑΙ ΣΕΝΑΝΕ ΦΤΩΧΕ ΛΑΕ
ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΜΑΛΗ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΜΟΛΩΤΟΦ ΚΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
ΘΕΛΕΙ Η ΖΩΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΒΙΔΕΣ.
Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΜΕΣΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥΤΟ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΤΕ
ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΑΠΑΘΗΣ
ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ
ΜΕΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙΣ
ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ''


REMEMBER REMEMBER THE 6th OF DECEMBER

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κύριε 3.38

Χωρίς κανένα ίχνος μισαλλοδοξίας προς τους Αστυνομικούς έχω να σου αναφέρω τα εξής περιστατικά που προέκυψαν σε μένα:
Πρώτο: δέχτηκα επίθεση από συμπολίτη μου ο οποίος με τον τρόπο αυτό ήθελε να κατοχυρώσει πολεοδομική παρανομία και όπως όφειλα πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία η οποία ήρθε μετά από μία ώρα και δέκα κλήσεις μου. Αυτή δε αντί να με προστατέψει όπως όφειλε και να καταγράψει τις παρανομίες που τις ανέφερα με διέσυρε και ενώ φαίνονταν με γυμνό οφθαλμό ότι ήμουν τραυματισμένος

Δεύτερο: Πήγα να αλλάξω την παλιά μου Ταυτότητα και επειδή είχε καταχωρηθεί λάθος στο σύστημα ο τόπος έκδοσής της, ο Εικοσιεπτάχρονος Αστυνομικός βρήκε το κόλπο ότι είναι φθαρμένη και μου ζητούσε να πάω δύο χιλιόμετρα μακριά για να του φέρω παράβολο των 9 €. Όταν δε ζήτησα από τον Διοικητή του να μου δείξει που ήτο φθαρμένη η Ταυτότητα, αυτός έβαλε την γυναίκα Αστυνομικό να με κοροϊδέψει για να της υπογράψω Υπεύθυνη Δήλωση ότι η Ταυτότητα είναι φθαρμένη. Και για να μην τα πολυλογώ το θέμα λύθηκε μόνο με την παρέμβαση του προϊσταμένου του.

Τρίτο: Η κουμπάρα μου πήγε να βγάλει Αστυνομική Ταυτότητα στα παιδιά της (Κορίτσι και Αγόρι) και ο Αστυνομικός έκαμε λάθος (ανθρώπινο) και στη Ταυτότητα του αγοριού έβαλε τη φωτογραφία του κοριτσιού. Όταν πήγε να τις πάρει και διαπίστωσε το λάθος, αυτός απαιτούσε να δηλώσει απώλεια των Ταυτοτήτων για να τους βγάλει καινούριες. Το θέμα λύθηκε μετά από παρέμβαση του συζύγου της Δικηγόρου.

Θα μπορούσα να αναφέρω πλείστα γεγονότα. Μην διαμαρτύρεσαι λοιπόν για την αγανάκτηση του κόσμου προσπαθώντας να πολιτικοποιήσεις το θέμα. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και βέβαια σε ότι με αφορά αρνούμαι να πληρώνω φόρο για αυτή την Αστυνομία. Εφόσον έτσι και αλλιώς όταν τη χρειάζεται κανείς μάλλον είναι απούσα ή δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα

Δημήτρης είπε...

Ο Νομός έδωσε μεγάλη διαφορά στο ΠΑΣΟΚ!Ας τους φάμε στη μάπα τώρα το αξίζουμε!Αυτούς δεν θέλαμε;Επιλογή μας δεν ήταν;Γιατί μιλάμε;

Ανώνυμος είπε...

Αφου δωσατε αυτοδυναμια στο πασοκ, τωρα καθιστε να σας @@@σει και να το ευχαριστηθειτε! Δεν βαζει μυαλο ο ελληνικος λαος, ποτε.

Ανώνυμος είπε...

ξερει το λεει ο Ρέππας.
Θα υπαρξει δικαστικη αποφαση και το εργο θα σταματησει, θα δειτε σύντομα...

Ανώνυμος είπε...

θΕΩΡΏ ΤΟΙ ΕΩς ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩς ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Μολών λαβέ..τυρόγαλα!!