Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

H περιοδεία Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία.


Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η περιοδεία Σαμαρά στο νομό, ο οποίος δεν κατόρθωσε τελικά να επισκεφτεί τη Ναύπακτο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αφού παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στην πτήση του επιστρέφοντας από Αλεξανδρούπολη. Πρώτος σταθμός του ήταν το Μεσολόγγι, όπου μίλησε σε κεντρικό ξενοδοχείο και εν συνεχεία στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Έκπληκτος ο μεσσήνιος πολιτικός, βρισκόμενος στο βήμα, είδε τον πρώην πρόεδρο της Δ.Ο. Μεσολογγίου να του επιτίθεται φραστικά αναμοχλεύοντας τα γεγονότα του 93. Όσον αφορά την κεντρική του ομιλία στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο, αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα ενώπιον ενός ενθουσιώδους ακροατηρίου. Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι είναι αντίθετος στη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, ενώ κάλεσε τους επικριτές του να κατονομάσουν τα golden boys, τα οποία όπως ισχυρίζονται τον στηρίζουν. Τέλος, τόνισε ότι καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω του τύπου με αναφορές στην προσωπική της ζωή.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eλα βρε Αντωνακη τωρα... και η ΠΟΛΑ τι εγινε ;;; την ξεχασες κιολας ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΓΑΝΑΣ, και ορμησες μη χασεις την ευκαιρια !!!

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησε συγνώμη από τον Σαμαρά ύστερα από 16 χρόνια

Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται μια επεισοδιακή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης στο Μεσολόγγι πριν από 16 χρόνια. «Αγανακτισμένοι» νεοδημοκράτες τότε είχαν προκαλέσει επεισόδια.
Σήμερα, στην ομιλία του Σαμαρά στο Μεσολόγγι ένας από αυτούς – που είχε πετάξει και το περίφημο «μπουλόνι» – πήγε και του ζήτησε συγνώμη επειδή όπως του είπε το επεισόδιο «βάρυνε την συνείδησή μου επι 16 χρόνια»

http://www.antinews.gr/?p=24102

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΡΗ YΠΟΘΕΣΗ ΝΤΡΕΥΦΟΥΣ*

Εξ όσων γνωρίζω,και γνωρίζω καλώς, ο κ. Χ. Καλομαμάς ήθελε απλά να θυμίσει ότι δεν ήταν αυτός ο δράστης. Από το γεγονός αυτό έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα αυτός και η οικογένεια του. Η γυναίκα του έφθασε μέχρι την αιμοκάθαρση από την υψηλή πίεση που είχε μετά από νευρικό κλονισμό που υπέστη από το χρόνιο στρες (λόγω της άδικης κατηγορίας). Ήθελε απλά να λυθεί δημόσια η παρεξήγηση και όχι να προκαλέσει επεισόδιο. Ασφαλώς ήταν unfair η παρέμβαση του,είναι γνωστος στη μικρή κοινωνία ο εκρηκτικός χαρακτήρας του, αλλά τι θα κάνατε και σεις αν σας έπνιγε το δίκιο?

Τουαρέγκ

Υ.Γ.
Το 1898, δημοσιεύεται στην εφημερίδα του Παρισιού "Ορόρ", το περίφημο "Κατηγορώ" του Εμίλ Ζολά. Το κείμενο, αφορά την δικαστική υπόθεση Ντρέιφους, και αποτελεί ουσιαστικά ένα κατηγορώ ενάντια στην αδικία σε βάρος του λοχαγού Ντρέιφους, ο οποίος καταδικάστηκε για προδοσία και κατασκοπία.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί ένα από τα πράγματα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να αναβιώσει αυτός ο ρόλος των πνευματικών ανθρώπων. Πρέπει να πάρουν το βήμα του δημόσιου διαλόγου και να εκθέσουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο του προσωπικού κόστους. Πρέπει να καταγγείλουν την καθημερινή αδικία και να ζητήσουν ένα κράτος δικαίου για όλους. Ουσιαστική ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη και όχι κατ επίφαση.

Πρέπει να υπάρξει ένας αντίλογος για το πως πρέπει να είναι μια ευνομούμενη πολιτεία και ποιος πρέπει ναι είναι ο ρόλος του κράτους και των οργάνων του μέσα σε αυτή, γιατί τα ΜΜΕ με τις εναλλακτικές πραγματικότητες στις οποίες ζουν και τις οποίες παρουσιάζουν, έχουν κάνει το μυαλό του κόσμου σούπα.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ!

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ ΣΥΚΑ είπε...

O μεγάλος αγωνιστής της Νεας Δημοκρατίας, στις επαλξεις της απο τα σπαργανα του κοματος, χαχαχα χαχαχα χαχαχα ... είπε τι θα κανει για το νομό ;;;; η το ξεχασε ;;;;;

Ο Αποστάτης της Ν.Δημοκρατιας είπε...

Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA).

Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004. Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας. Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ) είπε...

"Επεισόδιο στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Μεσολόγγι... Τοπικό Κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. θέλησε να θυμίσει το 1993 στο κ. Σαμαρά"

Άναυδοι έμειναν οι υποστηριχτές και η συνοδεία του Αντώνη Σαμαρά στο Μεσολόγγι όταν κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης του υποψηφίου προέδρου, τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Τ.Ο Μεσολογγίου της Ν.Δ. Χ. Καλομαμάς διέκοψε τον κ. Σαμαρά την ώρα που μιλούσε προσπαθώντας να κάνει αναδρομή των γεγονότων του 1993. Στην αίθουσα αρχικά...

υπήρξε μια αμηχανία η οποία μετατράπηκε σε οργή των υποστηριχτών του κ. Σαμαρά καθώς θεώρησαν ότι το τοπικό στέλεχος επιτίθεται στον υποψήφιο αρχηγό. Ο πρώην πρόεδρος της Τ.Ο. Μεσολογγίου ανέβηκε στο έδρανο που μιλούσε ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος προσωπικά στον ίδιο άρχισε να θυμάται τα παλιά…. Το γεγονός προκάλεσε όπως προείπαμε την οργή των άλλων οπαδών οι οποίοι του ζητούσαν να κατεβεί , αυτός αντέδρασε και αμέσως απειλήθηκε σύρραξη ενώ ο κ. Σαμαράς παρακολουθούσε αμήχανος. Όπως λέγεται ο κ. Καλομαμάς είχε επιτεθεί το 1993 στον σημερινό υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. όταν ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε τη πόλη του Μεσολογγίου ως πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ και σύμφωνα με φήμες είχε τραυματίσει τότε τον κ. Σαμαρά!

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ???? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς είπε "όχι" στο debate

Γιατι ρε Αντώνη ;;;; Κολωνεις ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη ξεχάσουμε τι έγινε 16 χρόνια πριν!
Πως δηλαδή ο Μητσοτάκης, όπως περιγράφει ο Κρις Σπύρου, προδωσε το Μακεδονικό και έδωσε απάλευτα το μισό όνομα τότε, χωρίς κανένας να το πιέσει ιδιαίτερα!
Μάλλον αντιπαροχή έδωσε, προκειμένου να προικίσει την Κορούλα με τα ξένα ονόματα και τις ξένες ιστορίες!
Κι αν εμφανίστηκε ο Συπιλίδης σε μια συγκέντρωση, φταίει ο Σαμαράς!
Σώπα ρε ευμνήμονα! σώπα! και μείς ρε φίλε τί είμαστε; Λωτοφάγοι;;;;

Εκείνο που αξίζει να σου υπενθυμίσουμε εύθικτε θυμισιάρη καταγγελτή, είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νοιάζεται για τα έργα του μπαμπά σήμερα! ιδιαίτερα όταν αυτά είναι ...αρχαία ιστορία και μάλιστα κατά την δοξασία του, σιγά μη την θυμαται κανένας!
Εχέσθη η φοράς εις το αλώνιον για το τι έκανε ο πατήρ, κοινώς!
Μια χαρά μας φτάνει η Κορη με τα δανεικά ονοματα!
τα Ξενα ονόματα!
των Αλλων τα ονόματα!
Μας φτάνει να θυμόμαστε τα πρόσφατα!
την υποταγή της στο σχέδιο αννάν, στην υπεράσπιση του Ευρωσυντάγματος, στην κοκκινη γραμμη της ηττοπάθειας, την Σιμενσ, τα μούτρα της όταν έβαλε το μιξοβέτο ο Καραμανλής, τα μούτρα της όταν υπέγραφε για τον Αγωγό, την υπόθεση της αποδρασης του Χριστοφοράκου, την πυραυλική στις ανατολικες χώρες, την αποστολή του Λουλη στην Κύπρο εναντίον του Τελευταίου Ελληνα, του Τάσου ...
το Αεροπλάνο του Μιλόσοσκι στη Κέρκυρα για τα μάτια της Χιλαρυ που την έφτυσε! Σιγά μην έρχόταν
η παρολίγον πρόεδρος να μιλήσει με την ΄σιγά-μη-μέλλουσα αρχηγό της αντιπολίτευσης!
Ποιός δεν θυμάται το φαρμάκι που έσταζε όταν υπογραφόταν ο αγωγός, όταν ώς υπουργός Εξωτερικών πούλησε τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης μη και έρθει κανένας ξένος ηγέτης και μιλήσει με τον Αντώνη!
Σάπμως οι ηλιθιότητες στην περίπτωση των παραβιάσεων και της πορείας ένταξης της "φίλης" γείτονος, ήταν λίγες; Οι χειρισμοί της Θράκης είναι 16χρονες Συμπιλίδιες μνήμες; Η αποπομπή Κοραντή, η αποστρατεία Γραψα που επέβαλε, λίγο κόστος είχαν στην εικονα της ξεφτίλας που προκλήθηκε για μια κυβέρνηση που εβάλετο από παντού;
Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα πρόσφατα, για να μας …αποπροσανατολίσον τα περασμένα;
Ξυπνάτε εκεί στο επιτελείο της και τουλάχιστον δώστε τον αγώνα στην ουσία!
Γιατί ξέρεις φιλαράκο, και οι συν εσένα, όλοι ξέρουν πως ο ΙζνοΓκουντ δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ τον Χαλίφη! Αλλά ποτέ κανένας επίσης δεν αμφέβαλε για τις προθέσεις του!
Να γίνει Χαλίφης στην Θέση του Χαλίφη!
Για αυτό "Αργηγέ που δεν έφυγες ποτέ" , που λέει και το σύνθημα,
«Μη φάς! σφάξαμε φακές!»
Δεν χρειαζόμαστε παλιές μνήμες για να ξεράσουμε!
Εχουμε πολλές πρόσφατες, να μας πληγώνουν! Ειδικώτερα αν συνοδεύονται από χασκόγελα και χάχανα!

Ανώνυμος είπε...

Τι φοβάται ο Σαμαρας και δε θέλει debate??
Δε θέλουμε αρχηγό που να φοβαται.. θέλουμε αρχηγό με τσαγανό, που να βγαίνει μπροστά και να μας οδηγήσει και πάλι ψηλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΨΗΦΙΣΤΕΕΕΕΕ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!
ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?
ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ , ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.
ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ.