Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πως διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Δήμος Μεσολογγίου: Εδώ όλα τα ενδεχόμενα ήταν πιθανά εξ αρχής, αφού οι τέσσερις εκ των έξι συνδυασμών ήταν εξίσου ισχυροί. Τελικά, το δίδυμο Πρεβεζάνου-Κατσούλη θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο την ερχόμενη Κυριακή. Συγκεκριμένα εώς αυτή την ώρα έχοντας καταμετρηθεί το 71,91% του συνόλου του εκλογικού σώματος ο κ. Πρεβεζάνος καταλαμβάνει 24,4% και ο κ. Κατσούλης 23,77%.

Δήμος Ναυπάκτου: Τα πάντα είναι ανοιχτά για το δεύτερο γύρο. Όπως ήταν αναμενόμενο  δυο εν ενεργεία δήμαρχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 14 Νοεμβρίου. Στο 64,66% των εκλογικών τμημάτων ο Θανάσης Παπαθανάσης λαμβάνει 34,59% ενώ ο Γιάννης Μπουλές 31,98.

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Ο νυν δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης θα βρει απεναντί του την ερχόμενη Κυριακή το γαλάζιο υποψήφιο Νίκο Σολδάτο, σε μια μάχη που το αποτέλεσμά της θα κριθεί εν πολλοίς από το τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι του κ. Τάνταρου ο οποίος συγκεντρώνει μέχρι αυτή τη στιγμή 22,06%. Ειδικότερα έχοντας καταμετρηθεί το 30,19% των ψήφων ο κ. Αποστολάκης λαμβάνει 38,41% και ο κ. Σολδάτος 32,8%.

Δήμος Ξηρομέρου: Eώς αυτή τη στιγμή παραμένει έωλο το ερώτημα εάν θα οδηγηθούμε σε δεύτερο γύρο, αφού ο Πυθαγόρας Σαμαράς βρίσκεται μια ανάσα προ του 50% έχοντας συγκεντρώσει 49,35% στα μισά και πλέον εκλογικά τμήματα, έναντι 42,99% του αντιπάλου του Γιάννη Λύτρα.

Δήμος Θέρμου: Το απόλυτο εκλογικό ντέρμπι για ακόμη μια φορά. Το γνωστό δίδυμο Κωνσταντάρα-Πορφύρη εναλάσσεται στην κορυφή εώς αυτή την ώρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος, αφού ο ένας εκ των δύο αυτή τη στιγμή μόλις και μετα βίας αγγίζει το 50%. Συγκεκριμένα στο 68,42% των τμημάτων ο Σπύρος Κωνσταντάρας λαμβάνει 50,00% και ο Θόδωρος Πορφύρης 47,75% με τη μεταξύ τους διαφορά να κινείται σε λιγότερες από 100 ψήφους.

Δήμος Αμφιλοχίας: Ο μοναδικός από τους 7 δήμους που εκλέγει σίγουρα δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Ο Απόστολος Κοιμήσης ανανέωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά τη θητεία του έχοντας στο 66,23% των εκλογικών τμημάτων ποσοστό 54,66% έναντι 38,51% του Γιάννη Πρεβεζάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: