Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

''Μίλησε'' με τρεις φωτογραφίες...

Με τρεις φωτογραφίες που παρουσίαζαν τρεις από τις πολλές ανοιχτές πληγές της Δυτικής Ελλάδας, «μίλησε» το μεσημέρι της Παρασκευής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Εκλογικό Κέντρο της Πάτρας.


Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη φωτογραφία παρουσίασε μία από τις 18 παράνομες χωματερές που μέχρι σήμερα λειτουργούν στην Ηλεία, αναφέροντας: «Στην Ηλεία, τόσα χρόνια δεν χωροθετήθηκε ούτε ένας ΧΥΤΑ, ενώ ακόμα και η χωροθέτηση του δεματοποιητή στον δήμο Πύργου, έχει κριθεί τελεσίδικα παράνομη από το Συμβούλιο Επικρατείας. Ποιοι μοιράζονται την ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια που συνεχίζεται, αν όχι οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τις τύχες της Ηλείας, με πρώτο το Νομάρχη Ηλείας και σημερινό υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του κ. Κατσιφάρα, Χαράλαμπο Καφύρα; Και ποιοι θα ευθύνονται αύριο, για τα υπέρογκα πρόστιμα των 34.000 ευρώ την ημέρα, που θα επιβληθούν στους δήμους, αν όχι οι ίδιες οι δημοτικές αρχές, οι πρόεδροι των συνδέσμων διαχείρισης και η νομαρχία Ηλείας;».

Η δεύτερη φωτογραφία απεικόνιζε ένα τμήμα του δρόμου Αντιρρίου – Ιωαννίνων. «Αυτό το πράγμα αποκαλείται ακόμα «εθνική οδός» και αποτελεί ακόμα τον μόνο δυτικό άξονα που συνδέει την Αιτωλοακαρνανία με την Ήπειρο. Η Ιόνια Οδός, που ξεκίνησε επί των ημερών της Ν.Δ. έχει κολλήσει στις απαλλοτριώσεις και φως στον ορίζοντα δεν υπάρχει. Το αποτέλεσμα είναι, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί, Λευκαδίτες, Αρτινοί και Γιαννιώτες, να σκοτώνονται κάθε μέρα σε αυτή την καρμανιόλα! Και να μην μιλήσουμε καλύτερα για τα χάλια που έχει το επαρχιακό δίκτυο του νομού, που μοιάζει να έχει μείνει στην δεκαετία του ’50» τόνισε.

Η τρίτη φωτογραφία έδειχνε την εικόνα του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας. «Αναρωτιέμαι τι έκανε ο σημερινός υποψήφιος Περιφερειάρχης και μέχρι πριν λίγο καιρό, υφυπουργός Δικαιοσύνης, ακόμα και για να υποστηλώσει το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας. Ούτε καν που το… έβαψε! Ποιο ήταν άραγε το αποτύπωμα έργου του κ. Κατσιφάρα στην περιοχή του; Τι διεκδίκησε και σε ποια πράγματα είπε όχι στο κόμμα που τον στηρίζει; Ότι υπέγραψε το μνημόνιο είναι σαφές, αλλά από κει και πέρα, μήπως μπορεί να μας πει, τι προσέφερε τόσα χρόνια στην περιοχή; Πώς μπορεί να πείσει, άραγε, ότι όσα δεν έκανε τόσα χρόνια ως αντινομάρχης, βουλευτής και υφυπουργός, θα τα κάνει αύριο ως Περιφερειάρχης;» αναρωτήθηκε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» προσέθεσε: «Οι εικόνες που σας έδειξα είναι οι εικόνες της Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι σήμερα. Ενός τόπου στερημένου και καθυστερημένου. Ενός τόπου διχασμένου και υπανάπτυκτου. Ενός τόπου που τις τύχες του διαχειρίστηκαν αυτοί που στις μεθαυριανές εκλογές είναι αντίπαλοί μας και που έρχονται τις τελευταίες μέρες να μας πουν ότι θα συγκρουστούν και θα διεκδικήσουν. Μα, πως θα το κάνουν αυτό; Δεν το έκαναν ποτέ! Τουλάχιστον, όχι όταν στην κυβέρνηση ήταν η δική τους παράταξη. Γιατί, λοιπόν, δεν φωνάζουν και σήμερα για τα διόδια; Γιατί δεν φωνάζουν για τα μεγάλα έργα που έχουν κολλήσει; Γιατί, ο κ. Κατσιφάρας θυμήθηκε τον Αχελώο, μόλις πριν λίγες μέρες κι αφού ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης; Γιατί, έστω και τώρα δεν διαμαρτύρεται για την κατάργηση του ταμείου πυροπλήκτων και τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Ηλείας; Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, είμαι βέβαιος πως τα ξέρουν όλα αυτά. Και είμαι εξίσου βέβαιος πως έχουν ήδη αποφασίσει. Θέλουν, αυτές οι εικόνες της Δυτικής Ελλάδας να αποτελέσουν για πάντα ένα θλιβερό παρελθόν. Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι. Πολύ αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί και Ηλείοι, θα δώσουμε τα χέρια και όλοι μαζί, από την επόμενη Δευτέρα θα αρχίσουμε να «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ»!

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε: «Αρκετά ποντάραμε πάνω στους πειθαρχημένους υπηρέτες της κομματοκρατίας και του μνημονίου! Αρκετά ανεχτήκαμε τους υποταγμένους και τους άβουλους! Αρκετά πια, με τους λογιστές της μιζέριας και της φτώχιας μας! Καλώ όλους τους πολίτες κοντά μας. Σε όποιο ιδεολογικό – πολιτικό χώρο και να ανήκουν. Είμαι βέβαιος πως μας ενώνουν πολλά και μας χωρίζουν ελάχιστα. Μας ενώνει η δίψα για προκοπή που θα στηρίζεται στις δικές μας δυνάμεις. Μας ενώνει η θέληση για να μπορούμε να ζήσουμε περήφανα στον τόπο των γονιών μας. Μας ενώνει ο κοινός ορίζοντας…

Την Κυριακή πρέπει όλοι να πάμε στις κάλπες. Ακόμα κι αυτοί που για πολλούς λόγους δεν πήγαν την προηγούμενη Κυριακή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την ανοχή ή την αποχή μας, να χαθούν ακόμα 3,5 χρόνια για τον τόπο μας. Μπροστά μας βρίσκεται μια κρίσιμη μάχη, μεταξύ μιας πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας και της νέας σκληροπυρηνικής ολιγαρχίας που μας καταδυναστεύει. Και σε αυτή την μάχη, πρέπει να νικήσουμε! Δυνατά, δυναμικά, ΔΥΤΙΚΑ!».

Aπό το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην παιδεύεσαι τζάμπα Κύριε Παπαναστασίου.

Και με την αλλη πολιτική παράταξη να συμπορευόσουν και να εβαζες υποψηφιότητα, δεν θα γινόταν πάλι τίποτα.

Αιτία. Δεν εισαι Αχαιός.

Και η δεύτερη αυτή ψηφοφορία ειναι ψηφοφορία τοπικιστικού γοήτρου και νοοτροπίας.

Οι εξ Ηλείας, η Αχαία, μαζί με τους Μεσολογγίτες και τους Ναυπάκτιους προτιμούν οχι απο τα μέρη μας περιφερειάρχη.

Δικαιολογημένοι κατά κάποιο τρόπο και χωρίς να συμφωνώ γιά αυτό, για τους ψηφοφόρους των δύο αλλων νομών.

Αλλά κάποιες περιοχές και πόλεις απο τόν νομό μας?
Γιατί?
Για την γνωστή εκδικητική τακτική τους στα γνωστα θέματα διαφορών φυσικά!

Πλέον για αυτούς αυτό που θέλουν ειναι!
Αρκεί να μην ειναι απο τα Βόρεια του νομού η απο την περιοχή του Αγρινίου και οποιος αλλος να ειναι, να βγεί Περιφερειάρχης.

Γιάννης.