Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Πριν αγανακτήσεις σκέψου τι έκανες εσύ"! λέει ο λαός κύριε Πρόεδρε

“Μέμφομαι όσους κάθονται στο σπίτι και λένε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Τους καλώ όλους να ψηφίσουν”!Αυτά τόνισε ο κ. Παπούλιας από τα Ιωάννινα μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.Δεν έχει άδικο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας να μέμφεται τους πολίτες για τη σημερινή αδιαφορία τους ως προς την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.Μόνο που άργησε πάρα πολύ να καλέσει το λαό σε αγώνες.
“Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και μεγάλη λαϊκή συμμετοχή. Η δημοκρατία χρειάζεται αγώνες. Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες”!
Σωστή η παρατήρησή σας αλλά έγινε κατόπιν εορτής,όταν διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι πως η αποχή φτάνει σε ύψη ρεκόρ του 60% και 65%.
Επρεπε να το περιμένατε κύριε Πρόεδρε πως κάποια στιγμή ο λαός θα σας γύριζε την πλάτη.
Που ήσασταν τόσο καιρό που ο πρωθυπουργός μας εκβίαζε με εκλογές αν δεν στηρίζαμε την Κυβερνητική πολιτική του μνημονίου;Που ήσασταν όταν μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου όλοι πλαστογραφούσαν το μήνυμα που είχε στείλει ο λαός μέσα από τις κάλπες και παρίσταναν τους θριαμβευτές ερμηνεύοντας ο καθένας στα μέτρα του τα αποτελέσματα.
Που ήσασταν όταν μέχρι και χτες ακόμα οι πολιτικοί αρχηγοί θεωρώντας μας πρόβατα μας συνέστηναν τι και ποιον να ψηφίσουμε;
Που ήσασταν όταν ψηφίζονταν το μνημόνιο και τα επιμέρους ασφαλιστικά θέματα;
Η ανεργία ξεπέρασε το 12% και σεις κάνετε σαν να ζείτε σ' άλλη χώρα.Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο,οι ακάλυπτες επιταγές δίνουν και παίρνουν κι όμως δεν φαίνεται να σας αγγίζει τίποτα απ' όλα αυτά.Ολος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο χωρίς καμιά μέριμνα και καμιά προοπτική σκεφτήκατε τι θα γίνει;
ΟΧΙ βέβαια!
Σας ενοχλεί όμως η αποχή και κατ' επέκταση η περιφρόνηση στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο.
Μια λαϊκή ρήση αγαπητέ κύριε Πρόεδρε λέει:"πριν αγανακτήσεις σκέψου τι έκανες εσύ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: