Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Παναιτωλικάρα για Σούπερ Λιγκ!



Δημοσιεύτηκε στο gazzetta

Ο δρόμος για τη Σούπερ Λίγκα είναι πιο κοντά! Ο Παναιτωλικός στο ντέρμπι της αγωνιστικής κέρδισε 2-1 τον ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Καούνο και βρέθηκε πρώτος στη βαθμολογία!

Ο ΚΟΡΙΟΣ: ''Τέτοιες ομάδες από την περιφέρεια ανεβάζουν το επίπεδο στη Σούπερ Λίγκα. Ο Παναιτωλικός μοιάζει με τσουνάμι και...έρχεται!''

Ένα ματς που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο με 6.000 κόσμο, δύο ομάδες που του χρόνου πιθανότατα θα είναι στη μεγάλη κατηγορία και πολλές δυνατές μάχες. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε δίκαια μια νίκη που θα τον βοηθήσει από κάθε άποψη. Και ψυχολογικά, αφού κέρδισε έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά και βαθμολογικά, μια και άφησε πίσω τον ΟΦΗ τρεις βαθμούς και… πάτησε στην κορυφή.

Η ομάδα του Γιάννη Νταλακούρα μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και στο 23’ πήρε κεφάλι στο σκορ. Από μια εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Γκούρμα, ο Καούνος από την καρδιά της μικρής περιοχής με γυριστό σουτ νίκησε τον Βεζυρίδη και… 1-0. Οι Κρητικοί από το γκολ και μετά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο 36’ από εξαιρετική μπαλιά του Καλάιτζιτς που… έπιασε κοιμώμενη την αγρινιώτικη άμυνα, ο Γιακούμπου πρόλαβε στην έξοδο τον Τζενάμο και ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, στην εκπνοή του ημιχρόνου ο ΟΦΗ θα μπορούσε να προηγηθεί αν η κεφαλιά του Αγρίτη έβρισκε στόχο.

Επανάληψη και… γκολ
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός έκανε το 2-1. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Καούνος που έξυπνα πάνω στη γραμμή του άουτ έκλεψε την μπάλα από τον Μπερτίν, έκανε την παράλληλη σέντρα και πριν αυτή φτάσει στον Γκούρμα, άθελά του ο Πίτσος την έβαλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Αγρινιώτες κυριάρχησαν ως το 70’. Από κει και πέρα ήρθε η οπισθοχώρηση και ο ΟΦΗ με τον Αναστόπουλο να κάνει τις αλλαγές του, να παίζει… τα ρέστα του για την ισοφάριση. Τελικά όταν χρειάστηκε ο Τζενάμο φώναξε παρών και ο Παναιτωλικός πήρε μια τεράστια νίκη που φέρνει πιο κοντά το όνειρο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα!

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αθηναίου Παπαπέτρου.

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Ρότσα (69' λ.τ Παλαιολόγος), Γκόλιας, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης, Παππάς (62' Μπαϊκαρά), Γκούρμα (66' Γκούνκελ), Καούνος.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπερτίν, Κιάσσος, Λιαπάκης (58' Μπούρμπος), Καλάιτζιτς, Μπούρμπος, Ψωμάς, Αγρίτης (46' Νικλητσιώτης), Γκουέϊ, Γιακούμπου (78' λ.τ Ουκάρ).

Κώστας Κιάσσος: «Αν δούμε το παιχνίδι από την αρχή του αγώνα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, όμως καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δε θέλω να μιλήσω για διαιτησία, αλλά νομίζω ότι το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού είναι φάουλ χωρίς να είμαι σίγουρος».


Ανέστης Αναστασίαδης: «Έχει μεγάλη αξία και είναι πολύ σημαντική η νίκη για να ανέβει η ψυχολογία, αλλά και για τη συνέχεια. Δείχνουμε ότι είμαστε πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά εντός έδρας, που έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου, που είναι ο 12ος παίκτης. Δεν υπάρχει αβαντάζ. Είναι μόνο μια διαφορά τριών βαθμών και είναι ακόμα μακρύ το πρωτάθλημα. Όποια ομάδα έχει σταθερότητα στη συνέχεια θα κερδίσει και την άνοδο.

Για το μεγάλο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ: «Εύχομαι να κερδίσει η Μπαρτσελόνα και πιστεύω ότι θα κερδίσει λόγω δύναμης της έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: