Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση Μοσχολιού στα περί ανακύκλωσης.

Σε απάντηση όσων «ανακυκλώνει», δυο μέρες πριν τις εκλογές, η παράταξη του κ. Σταμάτη για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου, πληροφορούμε όσους ευαισθητοποιήθηκαν όψιμα τα εξής:


Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου άρχισε να εφαρμόζεται τον Νοέμβριο του 2008 σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης, όπως συμβαίνει με όλους τους δήμους της χώρας. Το Αγρίνιο υπήρξε από τις πρώτες πόλεις που εφάρμοσαν παρόμοιο πρόγραμμα και ο λαός της πόλης αγκάλιασε με θέρμη το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα.

Στην πόλη υπάρχουν 850 κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά και σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται 11 έως 12 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα υλικά που συγκεντρώνονται, ο Δήμος Αγρινίου είναι υποχρεωμένος να τα μεταφέρει και να τα τοποθετεί σε ειδικά κοντέϊνερ και η εταιρία με την οποία συνεργάζεται να τα μεταφέρει στα Γιάννενα για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι στα υλικά που συγκεντρώνονται υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 20% που αποτελείται από σκουπίδια και τα οποία υπόκεινται σε διαλογή για να μεταφερθούν στον τοπικό ΧΥΤΑ κάτι που αποτελεί υποχρέωση της εταιρίας με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγρινίου για να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα δημιουργούνται από δυσλειτουργίες σχετικές με τα σκουπίδια και τον ΧΥΤΑ της περιοχής, διαθέτει ειδικό εργάτη με σκαπτικό μηχάνημα που καθαρίζει την περιοχή όταν μετά τη διαλογή απομένουν σκουπίδια. Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Στράτου, έργο με ώριμες μελέτες, που μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα λύσει οριστικά το θέμα της επεξεργασίας των απορριμμάτων συνολικά και αυτών δηλ. που προέρχονται από την ανακύκλωση.

Για πολλοστή φορά κάποιοι, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές, επιλέγουν να κάνουν μικροπολιτική πάνω σε θέματα που ουδέποτε ασχολήθηκαν, γιατί ποτέ δεν ήταν στην πόλη μας για να τους απασχολήσουν.

Aπό το Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ...ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΣΧΛΙΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ...ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΣΧΛΙΕ