Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Από τη σημερινή ομιλία Μοσχολιού στο Αγρίνιο



Η ομιλία του Παύλου Μοσχολιού την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου έδειξε την οριστική νίκη

Παύλος Μοσχολιός: «Εμείς κοιτάμε μπροστά, προχωράμε στην ευθεία της ανάπτυξης και της προόδου»



«Την Κυριακή ο λαός μας μίλησε. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους. Ευτυχώς λίγους. Σε αυτούς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή και στοχαστή Μανώλη Αναγνωστάκη: Φοβάμαι αυτούς που με καταλερωμένη τη φωλιά τους πασχίζουν να βρουν τώρα λεκέδες στη δική μας». Αυτά ήταν, μεταξύ άλλων, μερικά από τα λόγια του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου, Παύλου Μοσχολιού στη μεγάλη συγκέντρωση της 12ης Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, που σφράγισε την προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Αγρινίου.
Για να συνεχίσει: «Έχουμε πίσω μας ένα κρυστάλλινο παρελθόν, μια διάφανη και δημιουργική διαδρομή, μια πορεία συνέπειας λόγων και έργων, γιατί αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σαν μια υπόθεση του συνόλου των πολιτών, των οργανώσεων, των κοινωνικών ομάδων που διακατέχονται από πάθος, από αγάπη, από διάθεση προσφοράς για το κοινό αγαθό κι όχι σαν βήμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.»

Ο Παύλος Μοσχολιός αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή τόνισε: «Την Κυριακή ο λαός μας μίλησε. Οι πολίτες του Νέου Δήμου έβαλαν ψηλά τον πήχη και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το δικό τους μήνυμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όλους όσοι για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους εκφράστηκαν διαφορετικά. Νιώθουμε υπερηφάνεια για τη μεγάλη αποδοχή του έργου, των θέσεων, του Προγράμματος και των επιλογών μας. Γιατί ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση. Αναγνωρίζει ότι την τετραετία που πέρασε κάναμε σημαντικό έργο για την Πόλη μας. Έργο που είναι ορατό όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Αναγνωρίζει ότι ως Δήμαρχος, υπηρέτησα με συνέπεια το κοινό καλό, ότι είχα και έχω όραμα για την πόλη και λειτούργησα πάντοτε με κανόνες, αρχές και αξίες. Αφουγκράστηκα τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά, και συμμετείχα στις προσπάθειες εξεύρεσης αλλά και διεκδίκησης λύσεων. Όλοι μαζί, αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να δημιουργήσουμε τον 15ο σε πληθυσμό Δήμο της Χώρας. Αξιοποιήσαμε και ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, χωρίς εργασιακές ομηρίες, και οικοδομήσαμε σχέσεις ασφάλειας και εμπιστοσύνης»
Δεν παρέλειψε, δε, να εκφράσει τη συγκίνησή του γιατί όπως είπε: «Τη  συγκίνηση που μου χαρίζει η παρουσία σας, η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη σας. Σήμερα, από δω, απ’ τη μαρτυρική πλατεία, την πλατεία του Αβραάμ Αναστασιάδη, του Χρήστου Σαλάκου και του Πάνου Σούλου, στέλνουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα σ’ αυτούς που παραχαράσσουν τους κανόνες της πολιτικής και της ευπρέπειας. Ότι το προοδευτικό κίνημα θα προχωρήσει ενωμένο, γιατί έχει ένα λαμπρό παρελθόν, ένα δυναμικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, τα νιάτα του  τόπου μας.
Θα είμαστε μαζί, κάθε μέρα, στο μετερίζι μιας ωραίας και μοναδικής αποστολής Να κάνουμε το νέο μας Δήμο Πρωτοπόρο. Πρώτο σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην απασχόληση και την καινοτομία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».
Κλείνοντας ο κ. Μοσχολιός ζήτησε τη μαζική συμμετοχή των πολιτών για την μεγάλη νίκη της 14ης Νοεμβρίου γιατί όπως είπε «Η υπόθεση του Δήμου μας δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο. Είναι κοινή υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Μαζί θα προχωρήσουμε στον Ωραίο Αγώνα, για το Νέο Κύκλο Ανάπτυξης και Ανάδειξης της Πόλης μας.Για έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο όπου θα ζήσουν, θα εργαστούν και θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας. Την Κυριακή δίνουμε την τελική απάντηση. Κάνουμε το μεγάλο βήμα. Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη Νίκη. Νίκη του Αγρινίου. Νίκη των πολιτών του»

Γραφείο Τύπου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφιερωμενο με αγαπη στον κυρ Παυλο και το Πασοκ του.

Εχουμε και λέμε ανακεφαλαιώνοντας το έργο ΠΑΣΟΚ στην οικονομία μέσα σε ένα χρόνο:

1.Τουλάχιστον 100.000 λουκέτα επιχειρήσεων που δεν άντεξαν στη ραγδαία πτώση του τζίρου, τους φόρους, τα υπέρογκα ενοίκια.
2.Εχουν από την αρχή της χρονιάς κλείσει 1.000 πρατήρια βενζίνης λόγω αναδουλειάς. Εχουν επίσης κλείσει εκατοντάδες περίπτερα επειδή δεν ψωνίζουμε πλέον ούτε… τηλεκάρτες και τσίχλες.
3.Από την αρχή του χρόνου έχουν βάλει λουκέτο 1.000 οικοδομικές επιχειρήσεις αφού δεν πουλάνε τίποτε. Πάνω από 150.000 σπίτια είναι απούλητα, η οικοδομή κατέρρευσε, χιλιάδες οικοδόμοι είναι στην ανεργία.
4.Η ΓΣΕΕ προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους δεν θα έχουν δουλειά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Ελληνες με ραγδαία να είναι η αύξηση της ανεργίας στην ηλικία 35-55.
5.Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν μπει στο άρθρο 99 για να προστατευτούν από τους πιστωτές της.
6.Τα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων έχουν υπερδιπλασιαστεί ενώ γεμάτα είναι και τα ενεχυροδανειστήρια όπου ο κόσμος πάει και αφήνει ότι πολύτιμο έχει. Εσχάτως έχουν προκύψει και ενεχυροδανειστήρια ακινήτων, γεγονός εντελώς παράνομο και ενδεικτικό της απόγνωσης των ανθρώπων.
7.Εχουν καταλυθεί οι εργασιακές σχέσεις και έχουν λεηλατηθεί εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών. Ο μισθός έχει πέσει κάτω από τα 600 ευρώ ενώ οι επιχειρησιακές συμβάσεις έχουν υπερισχύσει των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
8.Η αγορά αυτοκινήτου δεν υπάρχει στην ουσία αφού κανείς δεν αγοράσει Ι.Χ. Εκατοντάδες αντιπροσωπείες έχουν βάλει λουκέτο και δεν πρόκειται να ξανανοίξουν.
9.Φυσικά η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί δραματικά μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
10.Ο πληθωρισμός καλπάζει σταθερά πάνω από 5% και τα περισσότερα προϊόντα είναι πρώτης ανάγκης αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα να τα αγοράσει.
11.Δεν υπάρχει κλάδος που να μην πλήττεται και με τις επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Ακόμη και τράπεζες είναι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.
12.Τα δάνεια που δεν πληρώνονται έχουν πολλαπλασιαστεί, αποτέλεσμα της οικονομικής δυσκολίας των πολιτών. Στους ημιυπαίθριους δεν πάει κανείς, στις περαιώσεις ελάχιστοι λόγω έλλειψης ρευστού.
13.Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας «τρέχει» με -4,5%, αρνητικό ρυθμό δηλαδή και δύσκολα θα ανακάμψει το 2011.
14.Το κράτος χρωστάει παντού. Σε προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών, σε φαρμακοποιούς, σε κατασκευαστές, σε άλλους προμηθευτές. Είτε δεν τους πληρώνει καθόλου είτε τους πληρώνει με ομόλογα και έχει ο θεός πότε θα εισπράξουν.
Αυτά κι άλλα πολλά που μας διαφεύγουν, έχουν γίνει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Νομίζουμε ότι έχει βρεθεί ο νέος Χάρι Πότερ της οικονομίας. Διότι μόνο με θαύμα μπορείς να φέρεις τόση καταστροφή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Εσεις ξερετε, ψηφιστε παλι Πασοκ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ 9:56, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ? Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ? Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ?...ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΕΣ...

ΑΠΛΑ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΩΣ Η' ΚΑΚΩΣ

ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ Κ Ο ΣΩΚΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ Π ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ

Σ.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΟΦΟΡΕ

Απόδειξε με τη ψήφο σου οτι είσαι μεγαλύτερος ΜΑΓΚΑΣ
από αυτόν, που αύριο θα περηφανεύεται οτι σε ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ με ενα 50 ευρώ

Απόδειξε οτι είσαι ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ απο το αυτόν που σε θεωρεί ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ.

Απόδειξε οτι ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!!!

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΑΚΙ ΤΟΥ!

Πάρε τα φράγκα και ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΝ. Τη Δευτέρα έλα ΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΘΥΜΙΣΟΥ ! Ο αγώνας δεν είναι για τα κόμματα , αλλά για το μέλλον των παιδιών μας!!
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ!!

Ανώνυμος είπε...

Πάρτα τα ευροπουλάκια από τη σακούλα!

Μην αισθάνεσαι ΕΝΟΧΟΣ , επειδή τα πήρες.

Να αισθάνεσαι ΕΝΟΧΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!

Να αισθάνεσαι ΕΝΟΧΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

προς 1:46
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ,

ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, Η ΨΗΦΟΣ,

ΕΤΣΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΠΗΡΑΝ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,

ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Σ.Π. Τότε γιατί δε δέχεται τη στήριξη από το μνημονιακό χουντικό ΠΑΣΟΚ ΣΑΠΙΟΚ?? Άσε και εσύ παλιοκομματόσκυλο. Λαμόγια,έρχονται τουφέκια και κρεμάλες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΡΗΜΑ ΕΠΙΠΛΕΩ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΙΝΕΙ;;;;;

kostakoutas είπε...

13 Νοεμβρίου 2010 1:46 μ.μ.
Για τον μοσχολιο δεν ξερω αν και τι έφαγε αλλα ο αλλος...................


Τελος παντων,είμαστε ελεεινά για τον γάιδαρο καβάλα οποτε γιαυτό και βγάλαμε τους πιο ελεεινούς....Αγρίνιο; Λαστ γιαρ που λεει και η μπουρζοβλαχια.
Αιτωλοακαρνανία; Δε γιαρ μπιφορ δατ...
Κατσιφαρα θέλατε πουλάκια μου; Ξεκινήστε τωρα να μαθαίνετε χορό της κοιλιάς.