Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Το Πολυτεχνείο ζει εκεί που οι αγώνες το ζωντανεύουν


ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ - ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Σήμερα, 37 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, στην εποχή του Μνημονίου του ΔΝΤ και της Τρόικας αγωνιζόμαστε ξανά, ενάντια στην κατεδάφιση κεκτημένων εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ενάντια σ’ ότι μας εμποδίζει να αναπνεύσουμε ελεύθερα. Σήμερα, η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στέκει απέναντι στο μοντέλο του υπάκουου, του φοβισμένου πολίτη. Στέκει απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης «χούντας» επ’ ωφελεία αποκλειστικά του κεφαλαίου ελληνικού και ξένου!
Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταφθάνει στην χώρα μας η τρόικα των «επιτηρητών». Έρχεται για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων  Εργασίας, την μείωση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα τη «δικαίωσε» ώστε να συνεχίσει μια πολιτική που θέλει να σώσει τις τράπεζες από την χρεοκοπία οδηγώντας σε αυτήν την κοινωνική πλειοψηφία, που θέλει να βγάλει τις επιχειρήσεις από την κρίση βυθίζοντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια! Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την παλλαϊκή κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15/11/, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα ραγίσουν την πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ.  
Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, εργατικό, λαϊκό, ταξικό ρεύμα που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων. Ένα κίνημα που θα διεκδικεί:
·           Ανατροπή του  πραξικοπήματος και του μνημονίου κυβέρνησης –κεφαλαίου –ΕΕ –ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου και του προγράμματος σταθερότητας – Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.
·           Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Εθνικοποίηση και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών. Να δοθούν τα 75 δις για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
·           Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
·           Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 1.400 ευρώ καθαρά πρώτος μισθός για όλους τους εργαζόμενους, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, Σιούφα - Ρέππα – Πετραλιά-Λοβέρδου.
·           Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία και στην  άρση της μονιμότητας.  Απαγόρευση των απολύσεων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα
Η μνήμη και ο αγώνας των φοιτητών του ‘73 μας εμπνέουν για νέους αγώνες, για μια άλλη κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ελεύθερη.
Το δικό μας Πολυτεχνείο είναι μια ακόμη έφοδος στο αδύνατο.

Κώστας Κορδάτος
Μέλος Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Την τότε εκφωνήτρια του σταθμού του Πολυτεχνείου δεν την είδα πουθενά να διαμαρτυρηθεί.

Μάλλον είναι βολεμένη που την πληρώνουμε για να είναι Ευρωπαϊκή επίτροπος....

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνει ο κύριος;
Σοβαρά, νομίζει ότι η λύση στα προβλήματά μας είναι να παίρνουμε όλοι μας 1400+ ευρώ;
Και φυσικά κανενας να μη μας αξιολογεί, γιατί έτσι νιώθουμε μειωμένοι σαν προσωπικότητες.
Και φυσικά να μην μπορεί κανείς να μας απολύσει - ακόμα κι αν δεν παράγουμε τίποτα.
Μα αυτές οι λογικές είναι που οδήγησαν στο φοβερό ελληνικό δημόσιο, που και ακριβοπληρωμένο είναι, και κανένας μας δεν εξυπηρετείται!

Ανώνυμος είπε...

To κείμενο του εν λόγω Κύριου ειναι copy & paste απο κείμενο που γράφτηκε απο ινστρούχτορες εκ
ΜΑDE in PERISSOS .

Κατά σύμπτωση το ιδιο κείμενο το διάβασα σε αλλο Blog της Κρήτης με διαφορετική υπογραφή.

Κείμενο ξύλινης γλώσσας που θυμίζει την δεκαετία του 1980, Τι πειράζει?
Χάηδεμα αυτιών να γίνεται σε απελπισμένους συμπολίτες μας,
και τιποτα αλλο.

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!
ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ.


http://www.youtube.com/watch?v=uEBfroMn8Hk

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ?

ΟΤΙ, Π.Χ., ΕΑΝ "ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ" ΕΝΑΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 1400 ΠΩΣ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ??

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 1200 Ή ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 1800?

ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δόξα και τιμή στη γενιά του πολυτεχνίου που μας έβγαλε απο τον γύψο που ήταν η χώρα απο την χούντα, και μας καταδίκασε 37 χρόνια μετά στην απόλυτη χρεοκοπία.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΕΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα.Ο Λαλιώτης και η Δαμανάκη.Ας γκρεμίσουμε το ψέμα του πολυτεχνείου(Που τότε οι κομμουνιστές λέγανε οτι είναι προβοκάτσια).

Ανώνυμος είπε...

10.000 euro για ολους εδω και τωρα και καμμια απολυση και ας ξυνομαστε ολη μερα....

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΕΦΥΓΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΤΥΠΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

“Αν ζούσε σήμερα ο Τσόρτσιλ, ο τελειωμένος αλκοολικός θα έλεγε: Σήμερα οι Ελληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα αλλά τα πρόβατα σαν Ελληνες”.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ μέγιστο κακο της δικτατορίας ειναι οτι έδωσε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ που γιναν στελεχη κυβερνησεων και ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ …ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΞΟΧΙΚΑ!


ΑΓΡΙΝΙ-ΟΦΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι αμόρφωτοι φασίστες εδώ μέσα βρήκαν να γράψουν τις παπαριές τους?

Τελικά δεν έπρεπε να υπάρξει Πολυτεχνίο και δεν έπρεπε να ξεσηκωθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ώστε να χρεοκοπούσαμε 37 χρόνια πριν και να είμασταν σήμερα μια δεύτερη Αλβανία!!!

Σκατά στους ψευτοπατριώτες!!!