Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με χρώμα… ΔΥΤΙΚΟ!

Στην Πάτρα βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, όπου είχε επαφές με πολίτες και παράγοντες της περιοχής, ενώ αργότερα συναντήθηκε με την ομάδα των Αχαιών υποψηφίων του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ». Το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συναντήθηκε με συνεργάτες του και μέλη του συνδυασμού του στην Αιτωλοακαρνανία.


Ο κ. Παπαναστασίου έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τον όμορφο και έντιμο αγώνα που έδωσαν την προηγούμενη περίοδο, τονίζοντας πως τώρα είναι η ώρα της μεγάλης «αντεπίθεσης» προς την τελική νίκη και της πιο ουσιαστικής και ώριμης απόφασης για τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε:

«Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, είπα ότι και μπορούμε και πιστεύουμε στη νίκη. Και είναι η απόλυτη αλήθεια. Την ώρα που η κοινωνία μας χειμάζεται από την πλέον ανίκανη, αδιέξοδη και αντιδημοκρατική πολιτική που έχει ασκηθεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση, εμείς εκπέμπουμε ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους τους δημοκράτες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους: Αυτή την Κυριακή πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στις κάλπες!

Το μέλλον της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας είναι στα χέρια μας. Θα το αφήσουμε στα χέρια του υφυπουργού του μνημονίου και των πειθήνιων υπηρετών της κομματοκρατίας και της μετριοκρατίας; Ή θα το διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, χωρίς παρωπίδες και προαπαιτούμενα, με νέους ανθρώπους που εκφράζουν τη κοινωνία και όχι την αγωνία της… καρέκλας τους; Τα κούφια και γενικά λόγια, τα σιχάθηκαν οι πολίτες. Εμείς, ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ και αποτελούμε σάρκα από την σάρκα αυτής της κοινωνίας, την οποία κοιτάμε κατάματα.

Στις μέρες που απέμειναν, βγαίνουμε στην κοινωνία δυνατά και περήφανα. Σφίγγουμε τα χέρια με τους νέους που τους ανάγκασαν να μην ελπίζουν, με τους ανθρώπους του μικρού μεροκάματου που πασχίζουν για την επιβίωση, με τους αγρότες μας που μένουν όλο και πιο μόνοι, με τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που κάνουν τιτάνιο αγώνα για να αποφύγουν το λουκέτο, με τους συνταξιούχους που μετράνε τα ψιλά για να δώσουν χαρτζιλίκι στο εγγονάκι τους. Δημιουργούμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με χρώμα… ΔΥΤΙΚΟ! Και στην εικόνα της κοινωνίας που διαμόρφωσαν οι μίζεροι πολιτικοί που ως στυγνοί εξουσιαστές σταμάτησαν να ονειρεύονται, εμείς απαντάμε με την εικόνα της κοινωνίας που μάχεται.

Και ξέρω καλά, ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι μεταξύ οπαδών και φίλων του ενός ή του άλλου κόμματος. Είναι ο πόλεμος των απλών και αγνών πολιτών όλων των ιδεολογιών απέναντι στην αδικία και την κατάντια που σήμερα αντιμετωπίζουν. Είναι η μάχη ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου απέναντι στη νέα μορφή ολιγαρχίας που βιώνουμε και η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον πραγματικό σοσιαλισμό. Γι’ αυτό και οι γραμμές μας, μετά την περασμένη Κυριακή, πυκνώνουν από πολίτες όλων των αποχρώσεων και όλων των τάσεων. Εμείς εκφράζουμε το αύριο και οι αντίπαλοί μας το χθες, στο οποίο κανένας δεν θέλει να επιστρέψει!»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ DEBATE
Εξάλλου, ο Γιώργος Παπαναστασίου, εκφράζει την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε κάθε δημόσιο διάλογο στον οποίο θα προσκληθεί από ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Δυτικής Ελλάδας ή ακόμα και την άνευ όρων και προϋποθέσεων συμμετοχή του σε οποιαδήποτε συμφωνία διακαναλικού debate. «Εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο. Έχουμε θέσεις, επιχειρήματα και συγκεκριμένο, όχι γενικό και αόριστο, πρόγραμμα» τονίζει, προσθέτοντας πως κάθε δημόσιο βήμα διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών θα είναι και ένα βήμα προς την αλήθεια, ενώ συγκεντρώσεις και ομιλίες ενώπιον ακροατηρίου χειροκροτητών και «στρατευμένων», δεν προσφέρει καμία απάντηση στα ερωτήματα των πολιτών.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Να σημειωθεί τέλος, ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης θα βρεθεί στην Ηλεία, όπου θα συναντηθεί με τα μέλη του συνδυασμού του από το νομό και θα πραγματοποιήσεις επισκέψεις και περιοδεία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tha ton kseskisoume ton ilio sigoura,nai.Pame gera Giorgara Papanastasiou.

Ανώνυμος είπε...

Πάλεψε ποτέ ο Παπαναστασίου για ξεχωριστή περιφέρεια δυτικής στερεάς Ελλάδας που είναι και το πλέον φυσιολογικό? Όχι, απλά έσκυψε το κεφάλι και θεωρεί κάτι φυσιολογικό το υφιστάμενο έκτρωμα δυτικής Ελλάδας με καπέλωμα της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

10 Νοεμβρίου 2010 12:19 μ.μ.
Δυστυχώς φίλε μου ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν είναι απ'την Πάτρα αλλά απ'το Αγρίνιο-ζει και εργάζεται απ'το 1993 στο Αγρίνιο αντιθέτως μάλιστα δεν κολλάει κομματικά ένσημα σαν τον Κατσιφάρα σου (δεν ξέρω για σενα) και δεν λέει ότι του κατέβει σαν τον Κατσιφάρα χωρίς να έχει σκεφτεί και όχι μικροκομματικά.Εντάξει;