Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

''Αυτοί εραστές του μνημονίου και εμείς, εραστές του τόπου μας.''

Μεταξύ Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας κινήθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου. Ευρισκόμενος το πρωί της Πέμπτης στον Πύργο Ηλείας, συναντήθηκε με παράγοντες και πολίτες της περιοχής, ενώ αργότερα έφτασε στο Αγρίνιο, όπου μαζί με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριο Σαλμά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου, κ. Δημήτρη Σταμάτη, περιόδευσαν στην πόλη και συναντήθηκαν με επαγγελματίες της περιοχής.


Κοινή συνιστώσα των επαφών του υποψηφίου Περιφερειάρχη, οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο «πάγος» που επικρατεί στην αγορά και ο κίνδυνος λουκέτου για χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις στην Δυτική Ελλάδα, καθώς πέρα από την κάθετη πτώση του τζίρου, «βομβαρδίζονται» και από μια ανελέητη κυβερνητική πολιτική.

«Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει το μάθημά της. Δεν διδάχτηκε τίποτα την περασμένη Κυριακή και εξακολουθεί να χτυπάει αλύπητα την κοινωνία, η οποία δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει. Οι μαθητευόμενοι μάγοι του οικονομικού επιτελείου, στέλνουν ραβασάκια περαίωσης ακόμα και σε επαγγελματίες που έχουν… φύγει από την ζωή, ενώ αδιαφορούν για την παραγωγή και το εμπόριο. Μοιάζουν με τους τελώνες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που το μόνο που τους νοιάζει είναι να συγκεντρώσουν χρήματα, ακόμα και αν οδηγούν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστασίου, προσθέτοντας: «Είναι αδιανόητο, υπό αυτές τις συνθήκες, την ερχόμενη Κυριακή να μην πάρουν ένα ακόμα, πολύ πιο ηχηρό μήνυμα. Είναι αδιανόητο, οι πολίτες όποιας ιδεολογίας να μην σηκώσουν το λάβαρο της αντίστασης κατά των υπηρετών του μνημονίου που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας».

Και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κατέληξε, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες: «Στην Δυτική Ελλάδα έχουμε μόνο μία επιλογή: Να στηριχτούμε στα χέρια και τα μυαλά μας για να κερδίσουμε τα χρόνια που χάθηκαν. Να πάψουμε να ξορκίζουμε τον ιδιωτικό τομέα σα να είναι κάτι κακό, καθώς δεν μιλάμε για μεγαλοκαρχαρίες, αλλά για ανθρώπους του μόχθου, για εμπόρους, βιοτέχνες, αγρότες και επαγγελματίες που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ας πιστέψουμε ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί ας κάνουμε όσα πρέπει για να μην κλαίμε συνέχεια πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Και το πρώτο αποφασιστικό βήμα, το κάνουμε την Κυριακή: Λέγοντας όχι στους εραστές του μνημονίου. Εμείς ανήκουμε στους εραστές του τόπου μας και με αυτούς θα πάμε!».

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: