Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Aπό την ομιλία Σταμάτη στην Αθήνα.

Στους Αγρινιώτες που ζουν στην Αθήνα μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης την περασμένη Δευτέρα. Μέσα σε πολύ ζεστό κλίμα, πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον κ. Σταμάτη στον «Κήπο του Μουσείου», όπου εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου έδωσε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Στην ομιλία του ο κ. Σταμάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ανθρώπους τους οποίους κάλεσε να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές• «Θέλω να πω στους νέους ανθρώπους που λένε ότι δεν θέλουν να συμμετέχουν, δε θέλουν να ψηφίσουν, ότι τις εξελίξεις τις χτίζουν οι παρόντες. Ποτέ οι απόντες δεν μπορούν να χτίσουν μια εξέλιξη, είτε θετική, είτε αρνητική. Καλώ τους νέους ανθρώπους να έρθουν να ψηφίσουν γιατί με τη συμμετοχή μας χτίζουμε τις εξελίξεις».

Άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Αγρινίου τονίζοντας πως «θέλουμε να φτιάξουμε το Νέο Μεγάλο Αγρίνιο, την πόλη της καρδιάς μας. Θέλουμε με τη μάχη που θα δώσουμε την Κυριακή να κλείσουμε μια μεγάλη παρένθεση. Να κλείσουμε μία περίοδο 40 περίπου ετών. Μία δημοτική αρχή στην οποία απλώς εναλλάσσονται τα πρόσωπα την υποψηφίων δημάρχων. Παραμένουν όμως πάντα τα ίδια πρόσωπα, είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε όπως συνηθίζω να λέω στην ομιλία μου “ως κατεστημένο” στην πόλη του Αγρινίου. Με το κατεστημένο αυτό, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ευχαριστήσω και να σας πω ότι έδωσε στο Αγρίνιο. Με τη μόνη διαφορά ότι έδωσε ότι είχε να δώσει. Και τώρα πλέον δεν έχει ούτε έμπνευση ούτε όραμα ούτε διάθεση να κάνει όλον αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.

Ήρθε η ώρα που θα έπρεπε αυτό το κατεστημένο να έχει αποφασίσει μόνο του, να παραχωρήσει πλέον τη θέση του σε άλλες προσπάθειες, σε άλλους συνδυασμούς σε άλλους ανθρώπους, έτσι ώστε κάτω από την πρόκληση του αυτοδιοικητικού νόμου που λέγεται Καλλικράτης, κάτω από ένα νέο ψηφοδέλτιο, όπως είναι αυτό της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας και με ανθρώπους που είναι σχετικά νέοι στα δημοτικά αλλά και νέοι στο ψηφοδέλτιο, να παραχωρήσουν τη θέση τους και να αφήσουν αυτή τη δυναμική και τη νέα πνοή να προχωρήσει μπροστά».

Αναφερόμενος στη σύνθεση του ψηφοδελτίου ο κ. Σταμάτης είπε «θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους που διαφωνούν μαζί μου ιδεολογικά αλλά συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτοί και εγώ συμπέσαμε σε αυτό το ακριβές σημείο. Στο ότι θέλουμε να δώσουμε μία νέα πνοή στην πόλη μας. Σε αυτή την προσπάθεια χωράμε όλοι. Ο αγώνας γίνεται για την αυτοδιοίκηση και δε γίνεται για εκλογές ομάδων ή εθνικές εκλογές».

Καταθέτοντας μέρος από το αναπτυξιακό προγράμματος το οποίο σκοπεύει να εφαρμόσει στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου και εκφράζοντας την επιθυμία καθώς επίσης και την δέσμευση για δημιουργία νέας «Ταυτότητας» του Δήμου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Παπαστράτεια λέγοντας:

«Πρέπει να έρθετε στο Αγρίνιο να ψηφίσετε, γιατί πρέπει να συμβάλετε στην προσπάθεια που κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου, ούτως ώστε το Αγρίνιο που θέλουμε, που θυμόμαστε, το Αγρίνιο που ζούμε, να βρει τη δική του ταυτότητα. Πρέπει το Αγρίνιο να ξαναθυμηθεί το όνομα των αδερφών Παπαστράτου.

Αναφέρθηκα σε αυτό το όνομα ,γιατί η πρώτη δέσμευσή μου ήταν να φέρω ξανά τη γιορτή των Παπαστρατείων από τον πρώτο χρόνο.

Τα Παπαστράτεια, μια μεγάλη γιορτή του Αγρινίου που ήταν πόλος έλξης του πολιτιστικού του καλλιτεχνικού, του τουριστικού ενδιαφέροντος, πολλών Ελλήνων ,από μια λαθεμένη ιδεολογικά αντίληψη, καταργήθηκαν.

Πικράναμε του δωρητές μας. Πικράναμε αυτούς που πραγματικά έχουν προσφέρει στο Αγρίνιο. Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Η ταυτότητά μας, η ταυτότητα του Αγρινίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογένεια Παπαστράτου.

Το Αγρίνιο πρέπει να βρει την ταυτότητά του. Πρέπει με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, να δώσει το όνομα μίας πλατείας στους καπνεργάτες.

Έτσι ώστε να μετονομαστεί πλατεία καπνεργατών, γιατί αυτοί ήταν οι πρώτοι που δούλεψαν και που ανέδειξαν το Αγρίνιο σε έναν οικονομικό πνεύμονα με εμβέλεια Πανελλαδική, αλλά και πέρα από τα όρια της Ελλάδας.

Στο ερώτημα γιατί να ψηφίσουμε Σταμάτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρίνιού απαντά:

«Ζητώ την ψήφο σας και τη στήριξή σας γιατί αυτή την ώρα η προσπάθεια που κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου ,είναι μια προσπάθεια που κάνω μαζί με τους συνεργάτες μου ,είναι μια προσπάθεια που δεν έχει κομματική ταυτότητα, δεν έχει κομματικό χρώμα, αλλά ανοίγει την αγκαλιά του σε όλους τους πολίτες».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: