Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

2ο business show Αιτωλοακαρνανιας 2009 : Ενότητα Πολιτισμός


Έννοιες αλλά και διαχρονικές αντιθέσεις όπως ο κρατικός παρεμβατισμός και η πολιτιστική αγορά, το πολιτιστικό αγαθό και το καλλιτεχνικό προϊόν, η μητρόπολη και η περιφέρεια, είναι έννοιες και αντιθέσεις που καθορίζουν την παραγωγή και την διατήρηση του δημοσίου αγαθού του πολιτισμού.

Σήμερα, που η σύγχρονη δημιουργία ψάχνει να βρει το δικό της επιχειρηματικό δρόμο και να διαμορφώσει τις δικές της παγκόσμιες αγορές –αγορές που χαρακτηρίζονται από τον ισχυρό ανταγωνισμό και την μεγάλη παραγωγή – οι πολιτικές, ως θεσμοθετημένα συστήματα λήψης των αποφάσεων, που λειτουργούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, πρέπει να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα που απορρέουν από την αυθεντικότητα του δημιουργού και την ποικιλομορφία της σύγχρονης δημιουργίας.

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί οδηγούν σε θέσεις και αντιθέσεις, τις οποίες το 2ο Business Show Αιτωλοακαρνανίας 2009 ( Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12:00μμ -14:00μμ) θα προσπαθήσει να φωτίσει να καταγράψει και να αναδείξει με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιάννη Βούρο (Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ηθοποιό), και συνομιλητές του τον κ. Θόδωρο Παπαδημητρίου (Γλύπτη), την η κ. Ζωζώ Λιδωρίκη (Πρόεδρο στις «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού») και τον κ. Γιάννη Καρυδά (Μέλος Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικής Διαχείρισης & Συνεργάτης Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Ζέτα Ζάχου, Δημοσιογράφος στην θεματική εκείνη που ορίζει ο τίτλος: «Πολιτιστικό προϊόν: Η οικονομική και αναπτυξιακή του διάσταση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O BOYΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΘΕΙ ΩΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ Π.Χ. Η ΣΑΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΟΣ;

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΞΕΡ ΤΙ ΣΙΜΕΝ ΤΟΥΠΙΚΟΣ ΠΟΥΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΔΩΘΕ;