Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Το "τάνκ" της ελιάς!


Η μηχανοποιημένη συγκομιδή ελιάς είναι πλέον γεγονός. Το βίντεο που βλέπετε ( χρήστης 1saak) δείχνει την επίδειξη που έγινε πριν μερικές μέρες της συγκεκριμένης μηχανής, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στη συγκομιδή σταφυλιού. Πλέον σε πολύ λίγο χρόνο μπορεί να γίνει η συγκομιδή αυτού του προιόντος δίνοντας νέα ώθηση στην αγροτική μας οικονομία, αφήνοντας σιγά σιγά πίσω τις παραδοσιακές μεθόδους και προπάντως με κέρδος σε χρόνο!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξαχασες να πεις οτι χρειαζεται και καταλληλ ποικιλία ελιάς, αρα καινουρια φυτευση και εξαρτηση απο τις εταιριες που παραγουν τα συγκεκριμένα δενδρύλια και ξάρουν την τεχνογνωσία. και αγορά αυτου του τεράστιου μηαχνήματος....

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΕΔΩ ΔΗΛΑΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ Ο ΛΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Για μενα ειναι αχρηστο αυτο το μηχανημα και ακριβο!Πρωτα πολλα αναγκαζεσαι να καλλιεργεις ελιες του ενος μετρου με 5 σπυρια!Τι κανει αυτο το μηχανημα για ελιες 4 μετρων;Ενας για να βγαλει λεφτα με τοσο μικρες ελιες και ενα τοσο ακριβο μηχανημα,πρεπει να φυτεψει το λιγοτερο 40000 με 50000 δεντρακια,κ λιγα λεω..

Ανώνυμος είπε...

Και το κυριοτερο ειναι οτι μηχανοποιόντας τη συλλογή ρίχνεις τη τιμη του λαδιου και γι αυτους που τη μαζευουν με το χερι.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστος φιλε μου!Εκτος απ αυτο η πυκνη δεντροφυτευση ευννοει την αναπτυξη και εξαπλωση των ασθενειων του φυλλωματος και της ελιας!Εκτος απ αυτο,η μαζικη και βιομηχανοποιημενη παραγωγη σε διαφορα μερη και περιεργα κλιματα ανα τον κοσμο ευννοει και την εμφανιση νεων ασθενειων της ελιας που θα πληξει κ εμας βεβαια,τους παραδοσιακους παραγωγους

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειαζεται πολυ προοδευτικουρα!
ειδαμε που μας οδηγησε!
ασε φιλε καλα ειναι και με τα χερια και με τους εργατες. φτανει πια.

Ανώνυμος είπε...

οταν εκαναν την εμφανιση τους τα πρωτα τρακτερ καποιοι επεμεναν στα ζωα και κυριως στα βοδια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΩΣ «ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ». Η ΕΛΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΕΡΙΑ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΚΥΡΙΕ 11:07 μ.μ., ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ....