Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Από την εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ.


Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η κυρία Μέρω Κεσεσίογλου Γενικής Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού, Πρόεδρος της Ελληνικής Δράσης στην Αφρική και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της οργάνωσης UNAIDS. H κυρία Κεσεσίογλου μίλησε με θέμα την «Αγάπη». Την Αγάπη που πρέπει να την δίνουμε απλόχερα στους συνανθρώπους μας και κυρίως στα παιδιά. Η ίδια έχει αφιερωθεί εδώ και 30 χρόνια στο λαό της Δυτικής Αφρικής και ξεκινώντας από την Ακτή Ελεφαντοστού άπλωσε τη δράση της σε 12 χώρες. Για το λαό της Αφρικής, είναι η γυναίκα μάνα, η μοναδική λευκή φίλαρχος. Ο λόγος της απλός, ανθρώπινος, γεμάτος αγάπη και ταπεινότητα για το έργο που επιτελεί. Η εμπειρία της μοναδική, τα βιώματά της δύσκολα με πολλά εμπόδια, αλλά με πείσμα και επιμονή κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους της με αποτέλεσμα να έχει στη μέχρι τώρα πορεία της δημιουργήσει εννιά νοσοκομεία, δύο ορφανοτροφεία, ένα σχολείο όλα με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ και στα οποία κυματίζει η Ελληνική σημαία. Εξόπλισε 30 κέντρα υγείας και υλοποίησε 70 προγράμματα ανάπτυξης όπου ιδρύθηκαν 70 συνεταιρισμοί με τρεις χιλιάδες γυναίκες να καλλιεργούν προϊόντα τα οποία τις βοήθησαν να αυξήσουν το μηνιαίο τους εισόδημα.
Μετά την ομιλία της κυρίας Κεσεσίογλου, έγινε βράβευση της Ευγενίας Μπλέτσα, παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ η οποία είναι φοιτήτρια στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε σχολή του Πανεπιστημίου Αγρινίου.
Την εκδήλωση έκλεισαν τρεις σπουδαίοι Αγρινιώτες καλλιτέχνες οι κ.κ.Βασίλης Κονίδας, Γιώργος Χαραλάμπους και η κα Ευγενία Γρέντζελου οι οποίοι αφιλοκερδώς, με τη μουσική και το τραγούδι γέμισαν της καρδιές όλων μας με αγάπη, νοσταλγία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

1 σχόλιο:

ΝΙΝΕΤΤΑ ΚΙΤΣΟΚΩΣΤΑ είπε...

Η κυρία Μέρω Κεσεσίογλου μας τίμησε με την παρουσία της. Για οποιαδήποτε πληροφορία : www.actionafrica.gr