Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Τίνα Μπιρμπίλη: Η αλλαγή των καλλιεργειών μπορεί να εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες νερού για Θεσσαλία και όχι η εκτροπή!


Σε σίριαλ αναδεικνύεται το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Είχαν προηγηθεί οι διαβεβαιώσεις της Υπουργού Περιβάλλοντος κας Τίνας Μπιρμπίλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση Θεσσαλών βουλευτών της ΝΔ για την κάλυψη των υδατικών αναγκών και τη στήριξη της βιώσιμης αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας .
Τόνισε, ωστόσο, ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην άρση του αδιεξόδου για την εκτροπή του Αχελώου, με την εκπόνηση σχεδίων διαχείρισης τα οποία θα επιτρέψουν την υλοποίηση όλων των αποτελεσματικών μέτρων και έργων.
Σήμερα στον κυριακάτικο τύπο ( Free Sunday) η κα Μπιρμπίλη παίρνει ξεκάθαρη θέση δηλώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν να θεοποιείται το έργο του Αχελώου, το οποίο ουσιαστικά δεν θα δώσει λύση, αν δεν αλλάξουν όλα τα πράγματα, που πρέπει να αλλάξουν. Να ξεκινήσω από τα πιο απλά: ο τρόπος, που ποτίζουμε στον θεσσαλικό κάμπο, η εξοικονόμηση νερού, που δεν κάνουμε, μέχρι και το είδος των καλλιεργειών, που έχουμε»
Στην εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή δήλωσε για την εκτροπή τα εξής:
"Κλήθηκα στο ΣτΕ να δώσω απάντηση. Αυτή η υπόθεση είναι στο ΣτΕ και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπάρχει όμως πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα. Σας αποκαλύπτω ότι θα πάω στην ευρύτερη περιοχή για να συζητήσω με τους ίδιους του πολίτες. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης. Λυπάμαι που έγινε στην αρχή της θητείας μου. Όχι ότι θα είχα άλλη άποψη αν ήταν αργότερα, αλλά γιατί θα είχα τον χρόνο να πείσω κάποιους ανθρώπους ότι όλη αυτή η ιστορία δεν θα τους διασφαλίσει το πολυπόθητο νερό, που καταλαβαίνω ότι θέλουν και πρέπει να έχουν στον θεσσαλικό κάμπο. Πρέπει να πάμε σε άλλη πολιτική. Μαζί τους πρέπει να πάμε σε άλλη πολιτική. Και πραγματικά πιστεύω πως θα δουλέψουμε για τη Θεσσαλία, να υπάρξουν πραγματικά διαχειριστικά σχέδια για το νερό, ξεκινώντας από την εξοικονόμηση πόρων, κάτι το οποίο απαιτεί τη συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να πάμε σε αλλαγή των καλλιεργειών και μπορούμε να αποδείξουμε ότι πράγματι δεν χρειάζεται άλλη ποσότητα νερού στη Θεσσαλία."

.
Όπως δείχνουν τα πράγματα οι Θεσσαλοί πιέζουν ασφυκτικά για να γίνει το έργο( έγκλημα) της εκτροπής. Μάλιστα αυτό προκαλεί και ενδοκυβερνητικές τριβές καθώς η άποψή της για την εκτροπή του Αχελώου αποδοκιμάστηκε εμμέσως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή.
Είναι ξεκάθαρο ότι για την εκτροπή έχει στηθεί ένα μεγάλο παρασκήνιο από πλευράς Θεσσαλών, οι οποίοι θα επιμείνουν ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό πρέπει να κρατάει σε εγρήγορση τους δικούς μας κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, διότι πλεόν η εκτροπή του Αχελώου είναι στη κόψη του ξυραφιού..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να αλλάξουν τις καλλιέργιες οι αγρότες χρειάζονται χρήματα. Χρήματα τα οποία βέβαια έχουν δωθεί απο την ευρωπαϊκή ένωση αλλά η χώρα μας δεν τα εκμεταλεύτηκε καθόλου λόγω έλλειψης σχεδίου ή εσκεμμένα δώθηκαν τα λεφτά όπως δώθηκαν από την κυβέρνηση τότε για τους γνωστούς μικροπολιτικούς λόγους. Τώρα ότι και να μας πουν τα ακούω βερεσέ. Το χάσαμε το τραίνο δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο Μπιρπίλη έστω και τώρα. Μακάρι να κάνει κάποιος κάτι για το νομό μας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

o moraitis poy einai?den tha katalogisete pali ta mesa tios aitoloakarnanias tis diloseis mprirmpili ston megalo perivantologo moraiti? artemis

Ανώνυμος είπε...

Otan vgainei kai grafei o Artemis oi alloi prepei na siwpoun
Siwpi loipon.
Pou isouna toso kairo vre Artemi? pou evoskes?

Ανώνυμος είπε...

twra thn teleiwse thn prwinh