Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

H Άννα Διαμαντοπούλου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.


Kατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο Μεσολόγγι με αφορμή τη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ, ερωτήθηκε σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Η απάντησή της κινήθηκε στο ίδιο πλάισιο με αυτό της συνάντησης που σας αναφέραμε ακριβώς στην προηγούμενη ανάρτηση. Σας παραθέτουμε τις δύο σχετικές ερωτήσεις:
Ερώτηση: Η θέση του Υπουργείου ποια είναι σχετικά με τη φημολογία των τελευταίων ημερών, συνεχίζει να υφίσταται Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο;
Aπάντηση: Στόχος μας είναι, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός καινοτόμου και διαφορετικού Πανεπιστημίου. Το λέω γιατί είναι το πιο πρόσφατα ιδρυθέν Πανεπιστήμιο και έχουμε στόχο να γίνει και το πιο σύγχρονο. Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της Διοικούσας Πρυτανικής Αρχής ώστε να αποτελείται από προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης ,της τέχνης, της οικονομίας, που θα δώσουν -γιατί αυτό θέλουμε- μια διαφορετική πνοή σε αυτό το Πανεπιστήμιο. Ας χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πρόσφατο Πανεπιστήμιο, για να το κάνουμε ένα πολύ διαφορετικό Πανεπιστήμιο.
Ερώτηση: Θα έχουμε σύντομα επίσημη ανακοίνωση της νέας Διοικούσας Επιτροπής;
Aπάντηση: Θα ζητήσουμε υποψηφιότητες και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα Διοικούσα

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι μας ειπες τωρα!η υποβηβαση του πανεπιστημιου γινεται απο το οτι οι δεσμευσεις(αν θεωρουνται δεσμευσεις)γινονται απο αλλα μερη!δεν μπορει η διαμαντοπουλου να ερθει μια μερα να δει το χαλι μας ωστε να μην χρονοτριβουμε?αλλα δεν εχει ερθει ποτε κακενας πολιτικος!θα δουμε τι θα γινει αν και το μονο που πιστευω οτι θα αλλαξει ειναι η διοικουσα!για να δουμε!.....ταπεινος φοιτητης!!!

Ανώνυμος είπε...

μαλακίες λέει!Γιατί μόνο το συγκεκριμένο πανεπιστημιο πρέπει να έιναι καινότομο και διαφορετικό όπως λένε αυτοί!!Και βέβαια τι εννοούν ακριβώς με τον όρο διαφορετικό;;;
Μη ξεγελιόμαστε ρε!!!
Θέλουμε ένα κανονικο πανεπιστήμιο με αυτόνομη χρηματόδοτηση ,πανεπιστημιούπολη και 6-7 σχολές στο Αγρίνιο και βλέπουμε για πααπέρα.Απορώ μερικοι αν μπορούν να πιστέψουν αυτά πο υλέει η κυρία αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Παχυά λόγια, μια ζωή παχυά λόγια.
Πρήσκαμι σλέω ουρέέέέέ΄πατριώτ, πρήσκαμι μάναμ'.

Ανώνυμος είπε...

το οτι θα ασχοληθει το υπουργειο με το πανεπιστημιο στο αγρινιο αποτελει σαφως μια θετικη εξελιξη.απο την απαισιοδοξια μερικων πριν απο μερικες μερες οτι παει για ακυρωση η αυτονομηση τωρα τουλαχιστον πηραμε την διαβεβαιωση οτι το πανεπιστημιο θα προχωρησει και ελπιζουμε με καλυτερους ορους απο πριν.συμφωνω και γω οτι πρεπει να ενδυναμωθει το πανεπιστημιο με γερες βασεις στο αγρινιο(τμηματα,εστιες,εργ/ρια,οικονομικες υπηρεσιες κ.α.)και μετα βλεπουμε για παραπερα αναπτυξη του!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟY.

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

ΜΙΑ ΠΛΕΙΟΦΗΦΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΠ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΗΜΕΙΑΣ!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΑΣ!!!!!

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΙΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΣΠ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ.

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΤΜΗΜΑ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΟΙΗΚΗΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΑΣΧΕΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΧΕΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ (ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΧ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ) ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗ κτλ). ΕΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ AGRIONEWS ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

απο λογια ομορφα και καλα.
πραξεις δεν βλεπω και δεδομενα πχ θα δωσουμε τοσα χρηματα για τα κτιρια που χρειαζονται και για τις υπηρεσιες του νεου πανεπιστημιου.

πρεπει να σταματησει το παιχνιδι των εντυπωσεων και να ξεκινησει η νεα κυβερνηση να παρουσιαζει επιτελους καποιο εργο στην υποθεση του παν.δυτ.ελλαδας..

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ:
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΕΟΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε των 11:59


Το βασικό ζήτημα είναι να είναι φυσιολογικός και σωστός ο νέος πρόεδρος και όχι βαρεμένος και κομπεξικός.
Δεν έχει σχέση το αντικείμενο, αυτά τα λένε κάποιοι που προσβλέπουν στη θέση.

Άλλωστε η πλειοψηφία των φοιτητών έχει καταλάβει τα παιχνίδια που έχουν παιχτεί με το νυν Πρόεδρο και πως ένα Τμήμα στην κυριολεξία διαλύθηκε.


Ο τέως Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς είχε βασικό πτυχίο Χημείας.


Προθυμία, Σεβασμό, αντικειμενικό μυαλό και ικανότητες Διοίκησης χρειάζεται ένας Πρόεδρος.
Αλήθεια Στα Νοσοκομεία οι Διοικητές είναι πάντα Γιατροί;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ Η ΔΙΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΊΖΕΙ!!!
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ!!!

ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ:
ΕΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στον 11:59,

ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΟΙΚΕΙ.

ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ 11:59, η διοικηση θέλει άλλα προσόντα, και όχι τι καθηγητής εισαι και με τι πτυχίο.

Ο Πρόεδρος δεν είναι αποφασίζω και διατάζω, υπάρχει και Γενική Συνέλευση..

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία 11:59. Τμήματα ενός Πανεπιστημίου όπου το πρόγγραμμα σπουδών τους είναι άσχετο με τις σπουδές των πρυτανικών αρχών, κινδυνεύουν;;
Επαγγελματικά Δικαιώματα αποκτούνται από το πρόγγραμμα σπουδών του κάθε τμήματος και όχι από τις σπουδές του εκάστοτε Προέδρου.
Τέλος, ο πρόεδρος οποιουδήποτε τμήματος, χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης του τμήματος, δεν μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία του.

Ανώνυμος είπε...

Ανώτατο όργανο διοίκησης ενός τμήματος είναι σαφέστατα η γενική συνέλευση όπου μετέχουν τόσο φοιτητές όσο και καθηγητές. Επίσης, φυσικά και έχουν υπάρξει περιπτώσεις που πρόεδροι είναι διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου από το τμήματος αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και προκύπτει μόνο λόγο ειδικών συνθηκών.

Ωστόσο εδώ βλέπω μια αγωνία να υποστηριχτή ως λογικό το να έχει ένα τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων πρόεδρο & αναπληρωτή άτομα εκτός γνωστικού αντικειμένου του τμήματος (προφανώς το θέμα τσούζει κομματόσκυλα της πασπ).

Ο πρόεδρος του τμήματος δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο (αν ήταν τότε αρκούσε να διοριστεί από την πρυτανεία ή από την ΓΣ). Είναι αυτός που παίρνει όλες τις πρωτοβουλίες και θέτει τα ζητήματα στη ΓΣ για πολύ σοβαρές υποθέσεις όπως το πρόγραμμα σπουδών και οι νέες θέσεις διδασκόντων που χρειάζεται το τμήμα. Επίσης θα κλιθεί να αντιπροσωπεύσει το τμήμα σε φορείς όπως το οικονομικό επιμελητήριο κτλ.

Φυσικά & ο πρόεδρος που σπρώχνεται να εκλεγεί αν και χημικός είναι πιθανό να ασκήσει άριστη διοίκηση (άλλωστε προσωπικά δεν γνωρίζω τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος). Αλλά είναι σαφές και στον πιο αδαή ότι είναι προτιμότερο ο πρόεδρος να είναι κοντά στο γνωστικό αντικείμενο του τμήματος και δεν αποτελεί αντεπιχείρημα ότι όλα τα θέματα περνούν από τη ΓΣ καθώς εκεί συχνά παίζονται διάφορα παιχνίδια.

Ως ντόπιος με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο τμήμα να έχει προοπτική και μέλλον ώστε να επιβιώσει στις δύσκολές καταστάσεις που προβλέπονται για τα περιφερικά ΑΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΝΙΟ ΩΡΑ 0. 120000 και πλέον άνθρωποι χωρίς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,τι πάει να πεί πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.Τα δυνατά ακαδημαικά ιδρύματα όλου του κόσμου στεγάζονται σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ. Οι σχολές να γίνουν στο Αγρίνιο για να έχει το πανεπιστήμιο ακαδημαικές αξιώσεις και όχι σκορποχώρι για να συντηρείτε ο καθένας εις βάρος των φοιτητών

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο άγχος βλέπω να υποστηριχτεί ο χημικός για πρόεδρος ενός τμήματος οικονομικής φύσης. Οι δικαιολογίες είναι αστείες. Δεν υπάρχουν δηλ σε αυτό το τμήμα 2-3 άλλοι που να μπορούν να γίνουν πρόεδροι και να είναι στο αντικείμενο του τμήματος; Στο 99% των αυτόνομων πανεπιστημιακών τμημάτων ο πρόεδρος έχει σχέση με το αντικείμενο του τμήματος και αυτό δεν είναι τυχαίο.

η υπόθεση βρωμά συναλλαγή………

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά απορώ με το μυαλό μερικών που γράφουν.

Ο Γεροθανάσης και ο κάθε πρύτανης είναι επικεφαλής όλου του πανεπιστήμιου. Ο πρύτανης μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε σχολή και να έχει οποιαδήποτε ειδικότητα πχ γιατρός, χημικός, μαθηματικός κτλ.

Ο πρόεδρος όμως κάθε ξεχωριστού τμήματος είναι κατά κανόνα άτομο σχετικό με το αντικείμενο του τμήματος. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις.

μη τρελαθούμε κιόλας με την ασχετοσύνη μερικών……..

Ανώνυμος είπε...

Για το τμήμα ΔΕΑΠΤ δόθηκε αγώνας για να αποκτήσει οικονομική κατεύθυνση και συνεπώς επαγγελματικά δικαιώματα. Αρκεί να δει κάποιος το website του παν/μιου Ιωαννίνων για να διαπιστώσει ότι δεν πανε και πολλά χρόνια που επετεύχθητε η μετονομασία του σε τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Από το παρελθόν έχουν παραμείνει στο τμήμα αρκετοί χημικοί γεωπόνοι κτλ. ενώ αυτοί οι κύριοι θα έπρεπε να αποχωρίσουν και να έρθουν στις θέσεις τους καθηγητές με ειδικότητες όπως μαρκετιγκ, μανατζμεντ, εφαρμοσμένα οικονομικά κα. που χρειάζονται στο τμήμα, τώρα θέλουν να κάνουν και κουμάντο.

Ελπίζω μόνο να έρθει γρήγορα μια αξιόλογη διοικούσα να τους μαζέψει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
Τι μας λέει. Το Αgrinio news πρέπει για το καλό του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, να εύχετε να εκλεγεί Πρόεδρος ο Καθηγητής Χημείας γιατί ασχέτως αντικειμένου (Συμφωνώ με τους 7:26,7:29,9:12, 9:16, 9:35). Ενα είναι σίγουρο, ότι θα παλέψει για το Τμήμα, για το Πανεπιστήμιο και για την πόλη γενικότερα. Επιστολές ρεζίλια που είδαμε (όπως του ειδους: οτι η κοινωνία του Αγρινίου ωρίμασε και δεν το θέλει το Πανεπιστήμιο),δεν θα ξαναδούμε.

Ανώνυμος είπε...

ρε 1:08 της πασπ είσαι έτσι……..
θα μας πεις και τι πρέπει να ευχόμαστε…

Γιατί παραπλανάς τον κόσμο λέγοντας άσχετα παραμύθια; Τι σχέση έχουν οι επιστολές του πρώην προέδρου του τμήματος με την εκλογή νέου προέδρου;
Τόσο ο Παπαχρήστος (που έστειλε την επιστολή που αναφέρεις) όσο και ο Φωτόπουλος (πρώην διορισμένος πρόεδρος από τα Γιάννενα) δεν δικαιούνται καν να βάλουν υποψηφιότητα καθώς σε 1,5 χρόνο συνταξιοδοτούνται..

Ο πρόεδρος λοιπόν θα είναι έτσι και αλλιώς ένα νέο πρόσωπο.

Προφανώς κάτι σας έταξαν λαμόγια και κάνετε έτσι για τον καινούργιο.

Αλλά εμείς οι Αγρινιώτες φταίμε που αφήνουμε τις κομματικές παρατάξεις και μερικούς αλεξιπτωτιστές καθηγητές (βρωμάν και οι πέτρες στο Αγρίνιο ότι οι περισσότεροι βρίσκονται 1-2 μέρες τη βδομάδα το πολύ στο πανεπιστήμιο) να αλωνίζουν.

Ας βγάλετε χημικό λοιπόν. Αλλά από εδώ και πέρα που το τμήμα είναι αυτόνομο και αποφασίζει μόνο του να πάρετε και τις ευθύνες σας. Η τοπική κοινωνία θα έχει το νου της πια και θα συμπεριφερθεί ανάλογα σε όποιους α) καθηγητές δεν πατάνε στο Αγρίνιο με τυχόν κάλυψη του προέδρου και β) σε τυχόν προσπάθεια να αλλοιωθεί ο οικονομικός χαρακτήρας του τμήματος.

Όπως σωστά λέει και ένας παραπάνω η μόνη λύση είναι στη νέα διοικούσα να μετέχουν αξιόλογα άτομα που να νοιαστούν για την ανάπτυξη του νέου πανεπιστημίου και να βάλουν χέρι στους κηφήνες που πάνε να διαλύσουν τα τμήματα.

Ανώνυμος είπε...

άκου εκεί!!!!!!!

"Το Αgrinio news πρέπει για το καλό του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, να εύχετε να εκλεγεί Πρόεδρος ο Καθηγητής Χημείας"

Αυτοί οι φοιτητοπατέτες δεν έχουν τον θεό τους.

Επειδή δηλ στηρίζεται προφανώς για κομματικούς λόγους τον Καθηγητής Χημείας για πρόεδρο πρέπει οι υπόλοιποι να καθόμαστε προσοχή και να μην σκεφτόμαστε κιόλας.

Ο κύριος αυτός προφανώς όντας σίγουρος για την εκλογή του με την κομματική στήριξη δεν έχει κάνει καν τον κόπο να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του αν εκλεγεί.
Εμένα μου φαίνεται ύποπτο το σκηνικό. Αν ο Καθηγητής Χημείας ήταν σοβαρό άτομο δεν θα ήθελε να γίνει πρόεδρος σε άσχετο με το αντικείμενο του τμήμα.

Είναι ισοδύναμο με το είναι κάποιος οικονομολόγος σε ένα τμήμα χημείας κάνοντας μερικά οικονομικά μαθήματα σε χημικούς και ο άνθρωπος αυτός να επιδιώκει να γίνει πρόεδρος όλου του τμήματος χημείας.

πάλι με λαμόγια μπλέκουμε, θα μας γράφουν οι εφημερίδες και θα γίνουμε ρεζίλη

Ανώνυμος είπε...

Με μια μικρή ερεύνα είδα ότι ο χημικός που πάει για πρόεδρος είναι γέννημα θρέμμα Γιαννιώτης. Πτυχιούχος και διδάκτωρ του παν/μιου Ιωαννίνων και μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων.
Χλωμό το βλέπω να σχιστεί για ένα τμήμα στο Αγρίνιο το οποίο μάλιστα είναι σε άλλο επιστημονικό αντικείμενο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ), ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση προς όσους ασχολούνται με τις σπουδές και την ειδικότητα του κάθε υποψηφίου Προέδρου και όχι την προσωπικότητά του και τις διοικητικές του ικανότητες. Το άλλο Τμήμα που εδρεύει στο Αγρίνιο έχει εκλέξει πρόεδρο διαφορετικής ειδικότητας και άλλων σπουδών από αυτές του τμήματος. Έχει το τμήμα προβλήματα σχετικά με τη φυσιογνωμία του;;Οι αλλαγές στην φυσιογνωμία που έχουν γίνει είναι ελάχιστες και αυτές στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του τμήματος έτσι ώστε το τμήμα να ανταποκρίνεται στις επιταγές των ημερών μας.

Υ.Γ. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που θεωρεί σωστότερο. Να κατέβει όμως να ψηφίσει...Να συμμετέχει στη διαδικασία. Όχι να απέχει και απλώς να κρίνει και να σχολιάζει...

Ανώνυμος είπε...

7:08 (που μάλλον είσαι πασπίτης) το ψεματάκι το έχεις εύκολο βλέπω.

Ο Δημόπουλος που είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος στο τμήμα διαχείρισης περιβάλλοντος είναι καθηγητής Βοτανικής & Οικολογίας. Σου μοιάζει αυτό με ειδικότητα άσχετη με το τμήμα;

Άλλο παραμύθι είναι ότι ο χημικός και τσιράκι των Ιωαννίνων και του πασοκ που προωθείτε για πρόεδρο έχει διοικητική εμπειρία.

Αλλά έτσι έχετε μάθει , να κάνετε τις λαμογιές και να θέλετε να τις δικαιολογήσετε παραπληροφορώντας τον κόσμο που λογικό είναι να μην ξέρει λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Κόψτε λοιπόν τα ψέματα και να ξέρετε εσύ και οι όμοιοι σου πως στην πόλη υπάρχουν άτομα που και γνώση και εμπειρία έχουν σε πανεπιστημιακά ζητήματα και τα οποία μπορεί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου για πρόεδρο του τμήματος αλλά δεν θα σας τη χαρίσουν και σε εσάς και σε κάτι κοπρίτες καθηγητές του τμήματος που απουσιάζουν το μισό εξάμηνο.

Εμείς εδώ θέλουμε δυνατό αυτόνομο πανεπιστήμιο και όχι παράρτημα που να βολεύονται καθηγητές φαντάσματα.

Ανώνυμος είπε...

10:30 ακουσε προσεχτικά γιατί ό,τι θέλεις λες.. Ο πρόεδρος του άλλου τμήματος είναι Βιολόγος. Το τι διδακτορικές σπουδές έχει κάνει είναι άλλο θέμα. Πάντως ναι, κατέχει την έδρα της Βοτανικής κ Οικολογίας. Όμως, και πάλι δεν είναι ούτε περιβαλλοντολόγος ούτε Μηχανικός Περιβάλλοντος.
Τώρα, τι προσωπικά και εμμονές έχεις με τους καθηγητές του Δ.Ε.Α.Π.Τ, δεν με ενδιαφέρουν.
Για την παραπληροφόρηση που ανέφερες, έχω να σου πω ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί..".
Και τέλος, επειδή βλέπεις παντού συννομοσίες και λαμογιές γιατί δεν μιλάς ανοικτά;;Γιατί δεν λες τι εννοείς;;Απόδειξε αυτά που λες αλλιώς σταμάτα να συκοφαντείς...!

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που είσαι φοιτητής. Τόση ασχετοσύνη πια…….
Αφού δεν έχεις ιδέα για θέματα επιστημονικών ειδικοτήτων γιατί γίνεσαι ρεζίλη (τουλάχιστον σε όσους ξέρουν).

Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Δημόπουλος τους κορόιδεψε για την ειδικότητά του και του έδωσαν λάθος έδρα εκτός από το αντικείμενο σπουδών του.

Για να καταλάβεις τι βλακείες λες: Για σένα πχ ο Robert Solow νομπελίστας οικονομολόγος κακώς πήρε το νόμπελ οικονομικών και δεν θα πρέπει αποκαλείται οικονομολόγος διότι το πρώτο του πτυχίο ήταν στα μαθηματικά.

Χαλάρωσε τώρα λαμόγιο, εντάξει τον βγάλατε τον Χημικό ο οποίος ενώ έπρεπε να τα μαζέψει από το τμήμα για να έρθει κανένας στο αντικείμενο του τμήματος τώρα θα κάνει και κουμάντο.
Συγχαρητήρια για το κατόρθωμα. Έχουμε ένα τμήμα διοίκησης που σε λίγο (καθώς αναμένονται και κάτι συνταξιοδοτήσεις) θα έχει τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ στις υψηλές βαθμίδες να είναι χημικοί και γεωπόνοι. Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία.

Το ποια μέλη ΔΕΠ έρχονται αραιά και που στο Αγρίνιο μην κάνεις πως δεν το ξέρεις. Εγώ γνωρίζω τις καταστάσεις που επικρατούν αλλά εσύ τους ξέρεις σίγουρα και προσωπικά. Εξάλλου αρκετοί συνάδελφοι σου έχουν μιλήσει κατά καιρούς για το θέμα.

Και εάν έρθει όπως ελπίζω και μια σοβαροί διοικούσα επιτροπή θα το μάθεις ακόμα καλύτερα γιατί θα τους βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.

Ανώνυμος είπε...

6:53 ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις... Δεν σχολίασα αρνητικά την έδρα κανενός. Πληροφορώ κάτι άσχετους σαν και εσένα, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται... Επίσης, να σε ενημερώσω ότι τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ του ΔΠΦΠ είναι βιολόγοι. Αλλά εκεί προφανώς δεν έχεις συμφεροντα και δεν ασχολείσαι. Για αυτό λοιπόν πρώτα ρώτα, μάθε και μετά μίλα για θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο. Το μόνο πράγμα που ξέρεις να κάνεις είναι να συκοφαντείς και να βρίζεις. Δείχνεις ξεκάθαρα το χαρακτήρα σου και την παιδεία σου..Δεν μας λες ούτε ποιος πιστεύεις ότι έπρεπε να γίνει πρόεδρος στο ΔΕΑΠΤ(φοβάσαι μην καταλάβουμε, ποιους υπερασπίζεσαι;για ποιους "δουλεύεις";)..
Τέλος, επιμένεις για την μόνιμη κατοικία των μελών ΔΕΠ. Μόνο στο Αγρίνιο γίνεται;;δεν το έχεις δει αλλού;;και στο κάτω - κάτω τι το επαναλαμβάνεις σε εμένα;πες το εκει που πρέπει.

Υ.Γ.1 Είναι τυχαίο ότι μετά τις φοιτητικές εκλογές(Μάιος 2009) όλοι ασχολούνται με το πανεπιστήμιο;;
Υ.Γ.2 Σε πόσες πόλεις της Ελλάδας που έχουν Πανεπιστήμιο, τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου εγκρίνονται-εκλέγονται από την τοπική κοινωνία της πόλης και όχι από τη φοιτητική κοινότητα;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω στα μάτια μου! Τέτοιος πόλεμος για τον μοναδικό καθηγητή του ΔΕΑΠΤ που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του; Το αντικείμενο σπουδών του σημαίνει απαραίτητα ότι και το τμήμα θα αλλάξει κατεύθυνση; Ας σοβαρευτούμε. Είναι από τους πρώτους που ήρθαν στο τμήμα ΔΕΑΠΤ, γνωρίζει καταστάσεις και τη φυσιωγνομία του Τμήματος. Η διοίκηση θέλει ικανότητα, γνώσεις και επίπεδο. Και αυτός τα έχει. Ας τον αφήσουμε να δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν τον θάβουμε από την αρχή....

Ανώνυμος είπε...

12:08

Μην ελπίζεις ότι θα πάψουμε να ασχολούμαστε με το πανεπιστήμιο που ως τοπική κοινωνία έχουμε δώσει αγώνες για να υπάρχουν σήμερα έστω και 3 σχολές στο Αγρίνιο.
μικρομάγαζο δεν θα το κάνετε οι φοιτητικές παρατάξεις και μερικοί διδάσκοντες.
Το θέμα των επιστημονικών αντικειμένων άφησέ το καλύτερα γιατί δεν το κατέχεις καθόλου από ότι βλέπω.
Ο άνθρωπος τώρα που βγήκε πρόεδρος δεν αποκλείω να ασκήσει και καλή διοίκηση και να είναι ηθικότατος.
Αυτό όμως δεν αλλάζει το πρόβλημα του αντικειμένου. Δεν χρειάζεται να υποστηρίξω κανέναν συγκεκριμένα. Αρκεί να δει κάποιος τη λίστα με τους διδάσκοντες του τμήματος για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα με αντικείμενα πιο κοντά στο τμήμα που θα μπορούσαν να είναι πρόεδροι. Ο ένας ξέρω ότι και έβαλε υποψηφιότητα αλλά δεν βρήκε υποστήριξη (αγνοώ τους λόγους).

Το ότι το τμήμα σε λίγο καιρό (αφού βγουν μερικοί σε σύνταξη) θα έχει την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ υψηλής βαθμίδας σε άσχετο αντικείμενο είναι σοβαρό πρόβλημα.
Σκέψου το λίγο και αν δεν πιστεύεις αυτά που σου γράφω ψάξε και θα δεις ότι σε κανένα αυτόνομο τμήμα στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό και όχι τυχαία.

Θα το κάνω λιανά για να καταλάβεις τι μπλέξιμο μπορεί να υπάρξει..

Εάν πχ (που θα συμβεί σίγουρα αργά ή γρήγορα) το οικονομικό επιμελητήριο κάνει αξιολόγηση τμημάτων για να αξιολογήσει εάν ανήκουν στον οικονομικό κλάδου τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα καθώς 2 πράγματα αξιολογούνται: Το πρόγραμμα σπουδών και το Διδακτικό προσωπικό.

Για να γίνει το ΔΕΑΠΤ αρχικά δεκτό στο οικονομικό επιμελητήριο και να έχουν οι απόφοιτοι επαγγελματικά δικαιώματα άλλαξε όνομα, πρόγραμμα σπουδών και πήρε διδακτικό προσωπικό στο αντικείμενο και παρόλα αυτά δόθηκε μεγάλη μάχη (μάλλον είσαι μικρός και λογικά δεν ξέρεις λεπτομέρειες)

Μην παίζεται λοιπόν με την τύχη τόσο τη δική σας όσο και του μέλλοντος του τμήματος. δεν συμφέρει κανένα μας.

Δεν ξαναγράφω τίποτα εδώ αλλά τουλάχιστον να ερευνάς τα ζητήματα καλύτερα και μην χρεώνεσαι χωρίς πολύ σκέψη αποφάσεις και κινήσεις μεγάλου ρίσκου

Ανώνυμος είπε...

9.38
Συγχαρητήρια για τους αγώνες που έχεις κάνει για το πανεπιστήμιο!!Δεν θέλω να φανταστώ πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ειχατε εσείς και ΜΟΝΟ εσείς αγωνιστεί...!
Μικρομάγαζο, το έχουν κάνει όσοι έχουν συμφέρον/κέρδος από το Πανεπιστήμιο. Αυτοί που καίγονται για τους ψήφους της τοπικής κοινωνίας. Σε καμία περίπτωση οι φοιτητές.
Τώρα το τι γνωρίζω και τι όχι δεν περιμένω να το κρίνεις, εσύ. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Φυσικά, το θέμα όπως λες, δεν το γνωρίζω αλλά δεν βλέπω και εσένα που γνωρίζεις, να μιλάς για το άλλο τμήμα. Αλλά είπαμε, εκεί δεν έχεις συμφέροντα.
Κανείς δεν παίζει με τη τύχη κανενός... Η εκλογή έγινε έπειτα από δημακρατικές και με απόλυτη διαφάνεια διαδικασίες. Σεβάσου λοιπόν την απόφαση της πλειοψηφιας των φοιτητών.
Τέλος, αγωνιστή μεγάλε η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο...Πάνω από ολα είναι η δίψα για μάθηση, για δουλειά και η ύπαρξη βούλησης.

Ανώνυμος είπε...

9:38,

Λες ότι υπάρχουν 3 άτομα σχετικά στο αντικείμενο για να γίνουν Πρόεδροι. Τους ξέρεις;;

Άστο καλύτερα

Εδώ γελάμε!!!!!!!