Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

H πρώτη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια.




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, με άνοιγμα των σταθμών διοδίων όλης της χώρας στις 12.00. Συγκεκριμένα παρέμειναν ανοιχτά τα διόδια Μαλγάρων, Μοσχοχωρίου, Αφιδνών, Ελευσίνας, Θήβας,Κορίνθου και τα διόδια Ρίου- Αντίρριου.

Μέλη των επιτροπών και της Επιτροπής Αγώνα ενημερώναμε για την πρωτοβουλία αυτή και η υποδοχή από τους διερχόμενους οδηγούς, ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Με σφυρίχτρες, ντουντούκες και κόρνες, ζεστάθηκε το κλίμα και έτσι διατηρήθηκε έως το τέλος.

Τα «μπράβο παιδιά» και τα συνεχή κορναρίσματα ήταν οι συνηθισμένες αντιδράσεις των διερχομένων.

«Ούτε ένα Ευρώ στους εργολάβους» έγραφε το πανώ της ΑΚΡΙΒΕΙΑ – STOP, «Όχι στα διόδια της υπανάπτυξης της Πιερίας» έγραφε το πανώ της Επιτροπής Αγώνα Πιερίας, «Όχι στα διόδια –Ελεύθεροι δρόμοι για όλους, δεν πληρώνουμε- μην πληρώνεις και συ» έγραφε το πανώ του Πανελλαδικού Συντονιστικού Ενάντια στα Διοδια Ελευσίνας.«Δεν πληρωνουμε διοδια οι ζωες μας και το περιβαλλον πανω απο τα κερδη τους» έγραφε το πανώ της Επιτροπής Αγώνα στις Αφιδνες. «Ελέυθεροι δρόμοι για όλους», έγραφε το πανώ στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Η συνέχεια των κινητοποιήσεων είναι δεδομένη.

Τους επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις για το άμεσο μέλλον.

Η ζωντάνια, η αποφασιστικότητα και η ευρηματικότητα των επιτροπών, αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες δράσεις.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Πανελλαδικό συντονιστικό αγώνα κατά των διοδίων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χρέος είναι παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανεξάρτητα αν κάνει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια να το κάνει αποπαίδι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

Πριν από το 1980 οι προϋπολογισμοί ήταν ισοσκελισμένοι, δηλαδή όσα ήταν τα έσοδα ήταν και οι δαπάνες του κράτους. Το μόνο χρέος το οποίο υπήρχε ήταν το χρέος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυτό, δηλαδή, που πηγαίνει στην ανάπτυξη.
Από τα 300.000.000.000 ευρώ του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους 2.000.000.000 είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι το 1981, που ισοδυναμούσε με το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ευθύνη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 με το πρωτογενές έλλειμμα που δημιούργησε εκείνη την εποχή είναι 2.000.000.000 ευρώ και 7.000.000.000 ευρώ είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004-2009 και κυρίως για το 2008-2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλο το υπόλοιπο χρέος των 289.000.000.000 ευρώ είναι χρέος των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μόνο την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009, από χρήσεις προηγούμενων ετών, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσαν 81 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους, 19 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990-1993 και 62 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2004-2009. Μόνο για τόκους.

ΦΤΟΥ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΕΥ.

Ανώνυμος είπε...

σπαστε ολα τα διοδια. Βαλτε τα φωτια

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο στο υπουργικό συμβούλιο και καλά έκανε! Τα ΜΜΕ όμως και οι Συριζαίοι που ενίσταντο μανιωδώς κατά του Χριστόδουλου και τον κατηγορούσαν, επειδή τολμούσε απ' άμβωνος να εκφράσει τις απόψεις για τα εθνικά θέματα, μουγκάθηκαν; Μα, καλά σύμφωνα με αυτούς η παρουσία ιερωμένων στο υπουργικό συμβούλιο δεν μας εξισώνει με τους Ταλιμπάν; Ή θα δούμε τον Τσίπρα με τίποτε μεγάλους σταυρούς και μετάνοιες; Βεβαίως, τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Δεν αντιδρούν, επειδή οι απόψεις του σημερινού αρχιεπισκόπου τους βολεύουν. Για άλλη μια φορά γίνεται σαφής η υποκρισία τους και ο αμερικανόδουλος χαρακτήρας τους. Δεν τους ενοχλούσε η "πολιτική εκτροπή" της παρέμβασης της εκκλησίας στα εθνικά θέματα, αλλά οι απόψεις του Χριστόδουλου. Αν ο Ιερώνυμος βγει και πει να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία, βάζετε στοίχημα πως τα αριστερά ΜΜΕ και ο Σύριζα θα τον δεχτούν ακόμη και για υπουργό εξωτερικών;

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο πολλα σχολια για τα διόδια... ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!!!!