Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Θετική στάση από υφυπουργό οικονομίας για άυξηση κονδυλίων του "Πίνδος"


Εξελίξεις είχαμε σε ότι αφορά το πρόγραμμα ανάπτυξης ορεινών όγκων "Πίνδος". Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας σε δελτίο τύπου, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκης είχε θετική στάση στο αίτημα του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου για αύξηση των κονδυλίων του Πίνδος για την Αιτωλοακαρνανία.
Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη έγινε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009 στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη εργασίας των δύο ανδρών, στην οποία συμμετείχαν ακόμη, ο Αντινομάρχης Χρήστος Πετρόπουλος και Διευθυντές υπηρεσιών του Υπουργείου, ο κ. Σώκος ανέλυσε σειρά θεμάτων που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία και άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Αρναουτάκη, ενώ κατέθεσε και τις θέσεις του, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ε.Σ.Π.Α..
Μετά την συνάντηση, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Σώκος εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού ο κ. Υφυπουργός υιοθέτησε πλήρως το αίτημα για πολλαπλάσια αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, που αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στους ορεινούς όγκους του Νομού, που έχει υποβάλει η Νομαρχία.
Επειδή βέβαια οι καιροί είναι δύσκολοι, περιμένουμε να υλοποιηθεί και στη πράξη η θετική αυτή διάθεση του υφυπουργού. Τουλάχιστον όμως έστω και αυτή η στάση του αποτελεί θετικό αλλά και ενισχύει τα επιχειρήματα μας ως νομός σε περίπτωση που τα κονδύλια για τις ορεινές περιοχές του νομού μας δεν αυξηθούν. Γιατί τόσες δεκαετίες από λόγια χορτάσαμε περιμένουμε όμως και πράξεις.
Αλλά κυρίως περιμένουμε και τον νέο Καποδίστρια, όπου ευελπιστούμε η διαχείρηση των κονδυλίων να είναι σαφώς καλύτερη και να μην πηγαίνουν τόσα χρήματα στον βρόντο..

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είστε ανίκανοι να μαζέψετε τη φοροδιαφυγή γιατρών, δικηγόρων, ελευθέρων επαγγελματιών κλπ.

Επειδή είστε ανίκανοι να πατάξετε την εισφοροδιαφυγή των μεγαλο-εργολάβων, φίλων μεγαλο-επιχειρηματιών, καναλαρχών, κλπ,

Επειδή είστε ανίκανοι να ανοίξετε τα κλειστά επαγγέλματα δικηγόρων (επειδή υπάρχουν 150 δικηγόροι – φιλαράκια σας στη βουλή), συμβολαιογράφων (που παίρνουν 1% επί της αντικειμενικής, δηλαδή τουλάχιστον 1000 ευρώ για δουλειά μισής ώρας, λες και είναι συνέταιροι στην περιουσία των πολιτών) και ανοίγετε τα κλειστά επαγγέλματα ξεκινώντας από τους άμοιρους τους φορτηγατζήδες – τα εύκολα θύματα – για να δείξετε ότι κάτι κάνετε,

Επειδή είστε ανίκανοι να καταργήσετε τις 10 είδους κρατήσεις – νταβατζηλίκια υπέρ τρίτων που βαρύνουν κάθε ιδιοκτησία (ταμείο νομικών, τέλος μεταγραφής υπέρ ταμείου νομικών -άλλο το πρώτο, άλλο το δεύτερο -, ΟΓΑ, μεταγραφής, ΤΑΠ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ),

Επειδή είστε ανίκανοι να καταπολεμήσετε τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα και στις προμήθειες των νοσοκομείων,

Επειδή είστε ανίκανοι να περικόψετε τους μισθούς των 20.000 το μήνα για γενικούς διευθυντές, γραμματείς, προέδρους οργανισμών, συμβούλων και παρα-συμβούλων, μελών επιτροπών κλπ που τους διορίσατε επειδή ήταν αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές,

ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ;

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ;

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ!

ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΥΓΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν σε μια χώρα οι κάτοικοί της φοβούνται και οι ξένοι αισθάνονται ασφαλείς, τότε έχουμε ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση:«Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νοιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς»…» Δηλαδή μέσα στην ίδια την Ελλάδα 2 στους 3 Έλληνες νοιώθουν ότι κινδυνεύουν, ενώ στους ξένους(λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που ήλθαν παράνομα στη χώρα μας) νοιώθει ότι κινδυνεύει ΜΟΝΟ 1 στους 4!!

Ανώνυμος είπε...

και εδω κλαίτε?

Ανώνυμος είπε...

Εχουν κανει μια χωρα απεραντη μπανανια, ολοι οι λαμογιοι, αλλα καλα σας κανουν αφου τους ψηφιζετε να σας κυβερνουν και ταυτοχρονως και να σας ...ουν !!!!!