Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Προχωράει η ανάπλαση της Εθνικής Οδού από Ερμίτσα ως τον κόμβο Αλιμέντα


Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού από Ερμίτσα έως τον κόμβο Αλιμέντα, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του δεύτερου μειοδότη του διαγωνισμού την εταιρεία (ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2008, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, όμως ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος χωρίς να έχει αρχίσει να εκτελεί το έργο.

Προ του κινδύνου να ακυρωθεί το έργο μετά την έκπτωση του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα στις 26-11-2009 είχε ζητήσει να ακολουθηθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης με το δεύτερο μειοδότη, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου και σε ότι αφορά την περιοχή του Αγρινίου προβλέπεται η ανακατασκευή του ήδη υπάρχοντος δρόμου, η κατασκευή βοηθητικών δρόμων σε κάθε πλευρά της Εθνικής οδού, φωτισμός, αποχέτευση, κόμβους όπου αυτοί είναι απαραίτητοι (στη θέση που κατασκευάζεται το Νέο Νοσοκομείο, στην διασταύρωση της Ε.Ο. προς την περιοχή του Αη-Γιάννη Ριγανά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. με την οδό Καλέργη, στις σχολές του ΟΑΕΔ), καθώς και κατασκευή round about (κυκλικού κόμβου στο Δημοτικό Στάδιο).

Με την δημοπράτηση αυτού του έργου επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η περιοχή, αφού ο δρόμος από τον κόμβο Αλιμέντα έως την Ερμίτσα είχε αποκτήσει αστικό πλέον χαρακτήρα με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα παράλληλα με την λειτουργία του ως εθνικού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθυστέρηση στην υπεραστική και αστική κυκλοφορία των οχημάτων και να μην αναπτύσσεται ορθολογικά η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου με τίτλο «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα», ανέρχεται στα 26 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και το 50% αφορά την παρέμβαση που θα γίνει στην περιοχή του Αγρινίου.

φώτο panaitoliki.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ! ΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΘΕΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΛΑ ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ? ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΜΟΝΟ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΟΤΙ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
2 ΦΟΡΕΣ ΚΟΨΑΝΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ. ΟΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΕΙΔΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

η εταιρια λεγεται ΔΟΜΟΚΑΤ και εκτελει ηδη ενα ακομη εργο στην περιοχη ,ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ - ΠΑΡΑΪΟΝΙΑ ΟΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΣΤΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΩΣ "ΜΕΓΑΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ"...

Ανώνυμος είπε...

ρε ασχετε 7:07, τι δουλεια εχουν τα φαναρια με τον δήμο; Ο δήμος έχει εδώ και χρόνια ετοιμη μελέτη για φανάρια καικόμβους στο Αγρίνιο και η προηγούμενη κυβρνηση της ΝΔ (που προφανως εισαι οπαδος)με την "γαλάζια" περιφέρεια, ουδέποτε υλοποιησαν.
Κανεις που κανεις αντιπολιτευση, καντην σωστα...

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο δρομος πρεπει να γινει οπωσδηποτε γιατι εχουν γινει παρα πολλα σε εκεινο το σημειο και η κινηση που εχει ειναι τεραστια πλεον.και να φανταστει κανεις οτι εχει φυγει και αρκετη κινηση απο ηπειρο που πανε απο την ιονια οδο.οταν η αγορα του αγρινιου ειναι ανοιχτη γινεται ο χαμος σε ολο το μηκος του δρομου αυτου,ασε που πρεπει να γινει και ο κομβος για το νεο νοσοκομειο.οσοσν αφορα τα φαναρια,η τοποθετηση νεων σε ορισμενα κομβικα σημεια της πολης ειναι απαραιτητη και πρεπει να γινει το γρηγοροτερο...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 11.30!!! Σωστός αφού τα φανάρια αλλά και ο φωτισμός (ο ανύπαρκτος) επι της αποκαλούμενης Ε.Ο. ανήκει στις αρμοδιότητες της ΔΕΚΕ, ΔΕΣΕ κ.λ.π. που εδρεύουν στην Πάτρα. Οι πιο φάυλες και περίπου ανύπαρκετες υπηρεσίες που υπάρχουν. Ειδικά για την περιοχή μας αποδεικνύονται και επικίνδυνοι καθώς "κλείνουν" τα μάτια σε σωρό σοβαρότατων παραβάσεων (προσβάσεις στην Ε.Ο., διαφημιστικές ταμπέλες κ.λ.π.).

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ 11¨30 ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?
ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΠΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΑΣ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΙΣΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΓΚΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηταν αλλοι κυκλικοι κομβοι αυτοι στο Αγρινιο...Φετιχ τους εχουν στο δημο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε θα ανεχόμαστε τους μινάρες με τις ΔΕΣΕ,ΔΕΚΕ και τα υπόλοιπα?Ο νομός μας έχει 225 χιλιάδες κατοίκους και δε μπορεί να μένει όμηρος των μινάρων.
Πού είστε ρε βουλευτές,8 τον αριθμό που βόσκετε στην Αθήνα και για αυτά τα σημαντικά ζητήματα κάνετε την κότα?Αυτά θέλομε στο νομό για να διαθέτουμε και τα απαραίτητα κονδύλια σωστά για την περιοχή μας κι όχι άλλοι,που δε δίνουν ούτε ευρώ για μείζωνος σημασίας έργα.
ΔΕΚΕ και ΔΕΣΕ Αιτωλοακαρνανίας άμεσα, γιατί όλος ο νομός είναι υπανάπτυκτος.
ΜΑΥΡΟ στην Πάτρα και την Αχαία.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε το Αγρίνιο η 3ηΔΕΚΕ το έχει τελείως γραμμένο. Τόσα θυματα σε τροχαία και αυτοί πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΚΤΕΛ.... ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΗΝΕΤΑΙ....ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ,ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ...