Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ανοίγει την όρεξη σε πολλούς Αιτωλοακαρνάνες ο νέος Καποδίστριας.


Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να διακινούνται πολλά και διάφορα σενάρια σχετικά με τα πρόσωπα που φέρονται να επιθυμούν να ριχτούν στη μάχη της ψήφου ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Επί του παρόντος το τοπίο είναι λίγο θολό, δεδομένου ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του Καποδίστρια 2. Σε περίπτωση αλλαγής του αυτοδιοικητικού χάρτη να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον , αφού ουσιαστικά οι νέοι δήμαρχοι θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, μεγάλο εκλογικό σώμα καθώς και περισσότερα κονδύλια να διαχειριστούν (ελπίζουμε πάντοτε προς δημόσιο και όχι ίδιον όφελος!). Για την Αιτωλοακαρνανία λέγεται ότι θα υπάρξουν συνολικά 7 δήμοι αν και κατά την προσωπική μας εκτίμηση ο αριθμός αυτός θα κινηθεί μεταξύ 10 και 13. Εάν σε όλα αυτά συνυπολογίσει κανείς και τις περίπου 5 μονοεδρικές που προβλέπει για την Αιτωλοακαρνανία ο νέος εκλογικός νόμος (για τον οποίο όμως ο Σαμαράς εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την ψήφισή του), καταλαβαίνετε ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν άρδην, ενώ η ενασχόληση με την τοπική πολιτική σκηνή αποκτά πλέον βαρύνουσα σημασία προσδίδοντας ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στους αιρετούς αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους μας.

Ας περάσουμε όμως να δούμε τις προθέσεις αλλά και τις διερευνητικές επαφές που κάνουν όσοι επιδιώκουν το χρίσμα. Άλυτος γρίφος παραμένει το τι προτίθεται να πράξει ο νομάρχης Θύμιος Σώκος, ο οποίος ανήκει στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού. Ο ίδιος λέγεται ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος εάν ισχύσει ο θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει καθοριστικό ρόλο το που θα προσχωρήσει ο νομός μας, αφού το ευνοϊκότερο σενάριο για τον κ. Σώκο θα είναι η δημιουργία περιφέρειας με Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και Φωκίδα με την έδρα να βρίσκεται στο νομό μας. Κατά την προσωπική μας άποψη αυτό είναι μάλλον και το σενάριο που συμφέρει περισσότερο τον τόπο μας.

Όσον αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους εδώ τα πράγματα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κάπως συγκεχυμένα, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ μετά και την αλλαγή σε επίπεδο ηγεσίας. Στο Αγρίνιο ο νυν δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός θα είναι σίγουρα ξανά υποψήφιος με τη στήριξη του κυβερνόντος κόμματος. Απ την άλλη στη ΝΔ ακούγονται πολλά και διάφορα. Ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης ενδεχομένως να επιδιώξει να πάρει το χρίσμα, γι αυτό το λόγο λένε αρκετοί ότι επέλεξε δημόσια τη στάση ουδετερότητας στο δίλλημα Ντόρα ή Σαμαράς. Ο Γιώργος Παπαναστασίου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση στρέφοντας το βλέμμα προς το ελληνικό κοινοβούλιο, αν και όπως λέγεται δεν αποκλείεται να δεχτεί πιέσεις από τη Ρηγίλλης για να αλλάξει αυτή του την απόφαση. Ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Καζαντζής φέρεται να επιθυμεί το χρίσμα, ενώ κάποιοι άλλοι αναζητούν πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής ισχυριζόμενοι ότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να έχουν ελπίδες σε ένα από τα παραδοσιακά κάστρα του ΠΑΣΟΚ.

Στο Μεσολόγγι ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος θα είναι ξανά υποψήφιος, με τον κ. Τέγα να δηλώνει ότι θα κατέβει και αυτή τη φορά με τη στήριξη της Ιπποκράτους. Ερωτηματικό παραμένει για τον εκλεκτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο καθηγητής και προϊστάμενος της γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός, είναι το πρόσωπο που πάντα ήθελαν να κατεβάσουν υποψήφιο οι επιτελείς της Ρηγίλλης ποντάροντας στα ερείσματα που έχει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Τελευταία ακούγεται έντονα και το όνομα του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, με το μεσσήνιο πολιτικό να σημειώνει υψηλά ποσοστά στο δήμο της Ιεράς Πόλεως. Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο εκτός από το δήμο και για τη νομαρχία εφόσον δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Από το περιβάλλον του πρώην βουλευτή ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τα εν λόγω σενάρια.

Όσον αφορά τη Ναύπακτο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το τοπίο είναι αρκετά θολό γι αυτό επί του παρόντος δεν μπορούν να γίνουν εύκολα προβλέψεις. Από την άλλη ο Θανάσης Παπαθανάσης θα επιδιώξει εκ νέου την κάθοδό του στην εκλογική αρένα. Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες λέγεται ότι Θύμιος Δρόσος, ο οποίος ήταν μαζί με τον Γιάννη Τσιτσέλη οι άνθρωποι του Σαμαρά στο νομό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, επιθυμεί να διεκδικήσει για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος το δημαρχιακό θώκο της Ναυπάκτου. Τέλος και το όνομα του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία Κοζώνη περιέχεται πάντοτε μέσα στην ονοματολογία.

Τα προαναφερθέντα σενάρια διακινούνται τελευταία έντονα στο νομό, αν και κανείς δεν μπορεί να μιλάει εκ του ασφαλούς σε περίπτωση που οι ηγεσίες των κομμάτων προκρίνουν τη διαδικασία του χρίσματος όχι με την απευθείας ανάθεση, αλλά με την εκλογή από τη βάση.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΛΙΟ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΑΛΙ ΠΑΤΡΑ Ο ΣΩΚΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

αφου και ο ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ρεζιλευει τον ΜΟΣΧΟΛΙΟ στο Δ.Σ μπορει να τον νικησει
ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ θα κανει περιπατο

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΝΔ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ. ΝΕΟΣ,ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΛΑΚΗΣ Ο ΤΑΠΕΤΣΙΕΡΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ....... Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tikGkhvLBoQ&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

lamogia oloi

Ανώνυμος είπε...

TO SOKO POU TON EIDATE STO PERIVALLON TOY PROTYPOYRGOY..EFAGE PORTA XEGYRISMENI KAI TON KRAZOYN OLOI..ELEOSS

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες για το ποιες συνενώσεις δήμων είναι πιο πιθανές έχουμε?
Έτσι για να καταλαβαίνουμε πείπου τί προωθείται...

Ανώνυμος είπε...

deksio dimarxo den evgale pote to AGRINIO kai oute prokite

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μην ετοιμάζεται για περίπατο ο Παπαναστασίου γιατί έτσι ξεκίνησε και στις Βουλευτικές στο ασήμαντο ψηφοδέλτιο και βρέθηκε τελευταίος και καταϊδρωμένος να τρέχει και να μην φθάνει.

Όσο για τις άλλες υποψηφιότητες, δε νομίζω ότι ο Καζαντζής είναι τόσο λίγος ή τόσο χαζός να ζητάει χρίσμα. Θα τον παρακαλέσουν πολύ για να δεχθεί και αν το κάνει θα πρέπει να θέσει τέτοιες προϋποθέσεις που να μην κινδυνεύει το παληκάρι από κάτι πουλημένους.

Ο δε Σταμάτης μόλις που γλίτωσε. Λέτε να έχει βίτσιο να παίζει ρωσική ρουλέτα και να θέλει να χτυπήσει το Δήμο; Για ποιό λόγο;
Αφού για τέσσερα χρόνια θα είναι τσίφτης.

Αφήστε μάγκες τα κατευθυνόμενα σημειωματάκια και παίξτε με τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...!!!! ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Ανώνυμος είπε...

προταση (εκ νέου)

Ενας δημος Αιτωλικο + Οινιάδες

Ξυπνήστε πριν είναι αργά κ. Γαλάνη και κ. Αλετρά

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΟΚ!!!!
ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΦΙΧΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ!!
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.